avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Activitate Mario12mxl

Activitate Mario12mxl

Bună ziua. Am luat o amendă pentru circulația pe pajiște cu masina.
OUG 34/2013 litera d.

E vorba despre o poiană unde, trecând cu mașina prin zonă am văzut că era plin de alte mașini. Am oprit si noi acolo să mâncăm ceva. A venit jandarmeria si a amendat pe toată lumea, vreo 10 mașini cel putin.

Intrebarea mea e dacă pot contesta faptul că la intrarea de pe drumul județean in pajiste, nu era nici o barieră, iar semnul pe care scria că e interzis accesul este distrus, neinteligibil.

Am făcut poze la semn si la intrare când am plecat, iar ce spun se vede si pe google maps.

Are rost să contest amenda sau merg să o platesc?

Ca fapt divers, eu sunt dintr-un județ, iar contravenția a fost făcută in alt județ.
Multumesc anticipat pentru răspuns.
Am abonament la Orange.

Orange nu respecta clauzele contractuale deoarece in fiecare luna in loc de 2 gb de internet, mie imi intra 700 mb, iar dupa aceea sunt taxat.

Cum pot face sa reziliez contractul legal fara sa suport vreo cheltuiala deoarece Orange nu respecta clauzele.

Mentionez ca in acest acest abonament este inclus si rata lunara a unui telefon achizitionat odata cu abonamentul.

Am sunat la orange acum cateva luni si mi-au zis ca e o eroare de la serviciul cronos, dar de fapt eu am 2 gb. Totusi ma taxeaza de la 700 de mb. Azi am sunat din nou si mi-au zis sa mai astept pana imi intra din nou minutele sa vad atunci cat imi intra si sa merg la un magazin orange sa depun o sesizare sa remedieze problema. Totusi pentru lunile in care au trecut ce se mai poate face?

Eu vreau sa reziliez contractul deoarece nu au respectat clauzele contractuale, doar ca nu stiu cum se procedeaza
Răspuns la discuția Furt de masina in germania
Din pacate parintii nu au o situatie materiala atat de buna incat sa poata ajuta. Eu de asemenea nu pot.

Nu stiu cum functioneaza justitia in germania de asta intreb ce risca...

Poate fi o condamnare cu suspendare?

Si daca prejudiciul este de 6000 de euro, banuiesc ca o sa i se ceara mult mai multi bani, nu? Dobanzi, amenzi, cheltuieli de judecata poate...

Ce pasi ar trebui sa urmeze oare?
Buna. A venit azi scrisoare acasa de la procuratura din germania cum ca fratele meu, in perioada in care lucra sofer la DPD in germania, a furat masina, a vandut vreo 50 de colete, dupa care a abandonat masina in belgia, creand un prejudiciu de 6000 euro.

Este prima lui fapta de acest gen, facuta cred din razbunare ca nu era platit de patronul german.

Acest fapt s-a intamplat in 13.11.2015 conform scrisorii primite.

I se cere in scrisoare situatia veniturilor lui pentru a i se stabili o amenda baneasca, si sa faca daca doreste o declaratie care sa isi aduca aportul la inlaturarea invinuirii.

Va intreb ce risca din punct de vedere banesc si penal si care sunt actiunile pe care fratele meu ar trebui sa le faca avand in fata aceasta scrisoare.

Ma gandesc la parintii mei care or sa fie distrusi daca or sa afle despre asta.

Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Buna. Am o masina veche pe care nu o mai folosesc. Vreau sa o radiez fiscal si din circulatie, iar apoi sa o vand la cineva care spune ca nu o va folosi pe drumuri publice(doar pe camp).

Intrebarea mea e, daca o pot vinde si ce trebuie sa fac pentru a o vinde ca sa nu fiu raspunzator in caz ca respectivul, circula cu ea pe drumuri publice?

Masina nu mai are nici asigurare, nici verificare deoarece nu am mai folosit-o de mult timp.
Incerc sa povestesc pe scurt:

Prietenei mele i-a murit mama la varsta de 3 ani si tatal a avut atac cerebral, ea ramanand in grija statului.
Sora tatalui ei(matusa ei) a luat-o in plasament. Vazand ca matusa ei se poarta urat cu ea, niste vecini au luat-o si au crescut-o ei de pe clasa a 4-a.
De pe clasa a noua, a stat tot la vecinii matusii sale, dar acestia au trimis-o sa doarma noaptea la tatal ei acasa (care locuieste singur).

acuma pe clasa a 12-a vecinii au dat-o afara din casa, iar ea locuieste permanent cu tatal ei de cateva saptamani.

In tot acest timp matusa ei a primit toate drepturile care se cuvin unui asistent maternal( salariu + bani pt copil), bani care nu stim unde au ajuns, iar acuma matusa ei nu vrea sa ii dea bani, deoarece zice ca nu are.

Fata trebuie sa mearga la scoala anul acesta sa termine clasa a 12-a dar nu are bani. Tot matusa ei, ea si pensia tatalui fetei (cca. 1000ron), din care ii cumpara de mancare acestuia, si ii plateste utilitatiile iar restul ii raman tot ei.

Fiind in sistemul de asistenta maternala, fata ar fi trebuit sa beneficieze in fiecare luna de o anumita suma de bani pentru mancare, pentru haine, si pentru alte cheltuieli. (toti banii raman la matusa ei). Totusi eu am fost nevoit sa ii dau bani sa isi cumpere caiete, haine si geanta pentru scoala deoarece cele care le-a avut pana acuma au ramas la vecinii ei deoarece ei le-au cumparat.

Fata a implinit 18 ani si si-a schimbat domiciliul in buletin la adresa tatalui.
Dupa parerea mea matusa ei a luat in mod abuziv bani de la stat constand in salariul pentru asistent maternal si in banii primiti pentru a acoperi cheltuielile fetei.

Intrebarile mele sunt:

1. Cati bani primeste matusa ei ca asistent maternal (salariu+bani pentru fata)?
2. Ce se poate face pentru ca fata sa primeasca banii care i se cuvin?
3. Cati bani primeste cand iese din sistem?
4. Cum se poate dovedi ca a primit bani in mod abuziv si ce pedepse risca?

La final ma scuzati ca am scris atat de mult, si va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Răspuns la discuția Caine calcat de masina pe drum
In PV scrie: "Nu si-a supravegheat cainele si lasandu-l in libertate a patruns pe partea carosabila a DC 163". Noi l-am lasat legat. Nu este aceasta o eroare in PV?
Si ce trebuie sa fac pt a demonstra ca aceste aspecte din procesul verbal nu sunt probate?
Care sunt pasii? martorul nu ne cunoaste, noi nu eram acasa in acel moment, presupune ca este cainele nostru deoarece a venit bunica-mea si la legat. Bunica-mea are in jur de 80 de ani, este surda de peste 20 de ani, si are si trage si la masea (fie-mi iertata expresia), iar cand face asta sufera pierderi de memorie.
Deci daca martorul trecut pe PV spune ca este cainele nostru deoarece a vazut-o pe bunica-mea ca la legat la noi in curte, aceasta afirmatie probeaza faptul ca este cainele nostru?

A venit politistul atunci la fata locului, a facut poze la masina lovita, dupa care s-a intors doua zile mai trz, ne-a intrebat ce s-a intamplat, noi i-am zis ca am fost la servici si am venit acasa, cainele l-am lasat si l-am gasit legat. I-am explicat ca desi recunoastem ca poate cainele ar fi scapat, nu ne poate demonstra nimeni ca masina ar fi lovit exact cainele nostru si nu alt caine deoarece cainele e perfect sanatos, si pe deasupra mai umbla si alti caini pe drum. I-am explicat ca poate avea masina lovita dinainte, si vazand cainele pe drum s-a gandit sa spuna ca l-a lovit.
A plecat politistul fara sa zica nimic cert despre ce o sa se intample, fara sa primim explicatii, iar dupa doua zile ne-am trezit cu PV cu 100 de ron amenda.

Problema mea e, din cate stiu eu, ca daca platesc aceasta amenda din PV recunosc ca masina a lovit cainele meu, iar acest taximetrist poate cere dupa aceea despagubire in instanta pt daunele create. Eu nu am certitudinea ca este cainele meu cel care a fost lovit de masina, si nu alt caine, daca nu are nici o urma de impact, nici o durere, iar daca singurul martor este chiar taximetristul, atunci este in favoare lui sa spuna ca mi-a lovit cainele pt a-si recupera paguba, chiar daca poate a lovit alt caine, sau daca poate masina era lovita mai demult.

Am dreptate cand zic ca daca platesc PV, recunosc ca este cainele meu implicat si ca pot pierde in judecata din aceasta pricina?
Am mai cautat informatii pe internet si am aflat ca pot formula o plangere contraventionala la Judecatoria a carei raza teritoriala a fost constatata contraventia impotriva procesului verbal in care trebuie sa aduc probe sau martori.
Va intreb acum daca as putea sa propun martori pe membrii familiei mele, care au vazut cainele legat dimineata cand am plecat la servici, si l-am gasit tot legat, si perfect sanatos, neprezentand urme de impact cu o masina dupa parerea noastra, cand am ajuns acasa de la servici.

Soferul taxiului sustine ca bunica-mea a luat cainele din drum si la legat la locul lui, ceea ce poate confirma si organul de politie prezent la fata locului, insa asta nu poate atesta faptul ca acelasi caine este cel care a lovit masina, neprezentand nici o urma a unei lovituri.