Matale ai facut dreptu' cum scriu eu cu stanga ! teoria e ca cel ce invinuieste este dator sa faca si proba. ; ca mai apoi, cu argumente, sa demonstrezi nevinovatia. si asta se face in fata instantei. induci omu' in eroare .
Domnule Presedinte,
Cerea trebuie sa cuprinda caracteristicile generale, respectiv nume, prenume, domiciliu, serie si nr buletin, sa specificati calitatea ce o aveti in dosar respectiv parat, nr dosarului , si apoi sa scrieti " aduc la cunostinta instantei urmatoarele : "
- doresc amanarea procesului fixat la data de 03.04.2015 , intrucat (aici va scrieti motivele, dar nu cele care le-ati anuntat mai sus dvs , macar pentru a fi cat de cat credibila) cu mentiunea de a de a ma face obligata sa particip la urmatorul termen de judecata de catre instanta dumneavoastra.
Data : Semnatura
P,S. La motive ati putea sa invocati ca aveti un parastas si nu poate fi amanat, trebuie sa vina parintele, sa faca slujba etc.
Intr-un dosar de actiune delictuala daune morale , paratul imi invoca art.33 ncpc fara nici-o baza reala cu dosarul, doar pentru a induce in eroare instanta. Pe aceasta baza a art. 33, dezvolta capetele de acuzare , insa consider ca in fapt, nu au nici-o relevanta.
Cine poate sa-mi exemplifice ca la clasa a-II-a, semnificatia acestui articol, deoarece pe mine ma da peste cap :
CAPITOLUL III
Aplicarea legii de procedură civilă
Art. 33
Interesul de a acţiona
Interesul trebuie să fie determinat, legitim, personal, născut şi actual. Cu toate acestea, chiar dacă interesul nu este născut şi actual, se poate formula o cerere cu scopul de a preveni încălcarea unui drept subiectiv ameninţat sau pentru a preîntâmpina producerea unei pagube iminente şi care nu s-ar putea repara.
2. Paratul exemplica in acest mod : Asa cum rezulta din actiunea formulata de reclamant, raportat la normele legale, instanta, pentru a fi indeplinita conditia interesului cererii, trebuie sa prefigureze folosul efectiv pe care reclamantul l-ar obtine in ipoteza admiterii formei procedurale exercitate. Mai mult, interesul trebuie sa fie apreciat la momentul formularii cererii, iar nu la momentul comiterii "asa ziselor fapte delictuale de care sunt acuzat".
Eu nu pot pricepe ce treaba are acest articol cu cererea de trimitere in judecata si desfasurarea procesului, dat fiind faptul ca sunt la al 3-lea termen, am cerut instantei proba cu martori si interogatoriu, acestea fiind admise prin intampinare si urmeaza sa fie audiati martorii. Ce vrea sa obtina paratul prin acest articol ?
Si o alta intrebare : Cum pot introduce un martor sau tert in acest proces, dat fiind faptul ca unul din martorii care i-am enuntat nu era trecut in cererea de trimitere si mi s-a respins de catre instanta sa il aduc. Stiam ceva de o cerere accesorie. Cum as putea sa-l reintroduc pe martor. Mentionez ca si martorul care a fost refuzat de instanta a fost lezat de catre parat. Ce pot face in aceasta privinta ?
Multumesc !
Am contestat o amenda care mi s-a facut pe o speta a firmei. Instanta de fond nu mi-a dat dreptate, am contestat decizia cu apel. Nu am reusit sa ma prezint in fata judecatorului la apel si s-a amanat pronuntarea. Am intrebat un avocat pe holurile tribunalului ce ar mai trebui sa fac, caci aveam totusi speach-ul facut , cu articole, cu legi, cu motivari. M-a sfatuit ca acel speach sa-l folosesc drept concluzie, si sa-l depun la dosar. Ma gandesc, ca in cazul in care , si la apel mi se va respinge cererea, ce cai de atac mai sunt. Problema e ca ag. constatator, la emiterea p.v.-ului la sediul politiei, caci nu stia exact legea, a introdus si numele unui martor, care era adus de ei la momentul controlului firmei mele. Am solicitat si la fond sa fie audiat martorul, insa ipj-ul prin postul de politie a transmis ca martorul nu poate fi gasit. Am pus in concluzii acum la apel faptul ca nimeni nu stie daca martorul mentionat de politie in p.v. este acelasi cu persoana care a fost la momentul respectiv. Asadar este angrenat de logica nulitatii relative. Daca nu avem martor, nu inseamna ca respectivul p.v. poate avea nulitate relativa ? Daca ag. constatator omite anumite chestiuni (cuvinte) din lege, din articole, nu poate avea nulitate relativa ? daca ag.constatator nu scrie CUI dintr-o firma , nu este la fel ? daca nu-mi aduce la cunostinta ca am dreptul sa fac mentiuni la rubrica "alte mentiuni" nu ar fi nulitate relativa ?
Am adus numeroase motivari pentru faptul ca acel p.v. ar trebui anulat. In schimb, am si cerut ca in cazul in care as fi vinovat, sa mi se transforme amenda in avertisment, asa cum scria un articol din o.g. 2/2001 pentru fapte de gravitate redusa.
Daca, totusi nu mi se aproba, ce ar mai trebui sa fac ? ce cai mai sunt ? Multumesc !
exista temei legal ? ma refer la ncpc
Desi tardiv, maine ma duc sa depun la judecatorie specificatii "clare" cu privire la prejudiciul moral. Era clar ca era nevoie de un avocat ; am gasit multe chestii, unele improprii, pe internet, iar pentru a scrie din nou 10 pagini pe care oricum nu le citeste judecatorul, ar fi de prisos. Am facut o prezentare succinta, scurta de 2 pagini.
Cred cu ferma convingere ca acest judecator nu va judeca nici macar un cuvant din cererea mea. De aceea, doresc sa mut acest dosar la alta judecatorie de fond, din alt oras. Se poate , cum si in ce fel ? Trebuie sa aduc aminte instantei sau se face dupa o cerere tip ? Si totodata, m-am uitat pe jurisprudenta CEDO in ceea ce priveste daunele morale. Nu mi s-a taiat niciun picior si nici mana sau capul pentru acea suma. As dori sa o micsorez la cateva mii de lei ... 10 mii , 15 mii maxim. Se mai poate face ? Verbal sau scris ? Si la fel, se timbreaza ?
Multumesc !
Am o cunostiinta, care din cauza unor probleme cu un vecin, i s-a inchis magazinul. Magazinul fiind la tara. Persoana respectiva, vrea sa deschida din nou, desi are autorizatia retrasa, acel magazin. Cam cat de departe se poate duce o autoritate publica pentru a "pune cu botul pe labe" o persoana juridica, un intreprinzator ? Sa zicem ca deschide, respecta un anumit orar de functionare, bate toate bonurile in casa, plateste CAS etc la stat, dar nu plateste pentru acea autorizatie de functionare. Stiu ca se dau niste amenzi, dar pe ce nume ? Persoana in cauza se gandeste sa inchida fosta firma si sa-si faca o alta (un srl ). Nu as cere sfaturi pentru a pacali autoritatile locale, dar in aceiasi cauza sunt si eu pe-o parte. Sunt f.f. multe societati, de regula cele din centrele oraselor, care merg fara autorizatie sub diferite forme (nu au acordul vecinilor, nu au cerut acord, au relatii, etc. ) si totusi functioneaza, totusi sunt deschise, merg, sunt rentabile, si unele din ele chiar platesc si impozite la buget.
Cam care ar fi pasii de la cei mai mici pana la cei mai mari pentru un intreprinzator care ar face asa ceva ? Puscarie ? Cat ? Suspendare ? Executare ? Munca silnica ? Multumesc anticipat #-o
p.s. - unitatea ar fi intr-o zona rurala, in curtea casei, probabil intr-o cladire anexa sau chiar in casa propriu-zisa, intr-un dormitor
Mi s-a dat cuvantul in instanta, in care am precizat ca instanta poate judeca o cauza atata timp cat pretentiile civile nu depasesc 200 mii lei ... asa ca am scazut de la 50 mii euro la 40 mii euro. Judecatorul i-a tranmis grefierei ca se va modifica cererea in sensul in care sa se reduca cuantumul daunelor morale. S-a uitat pe hartii, ce e drept, multe, mai ales din partea mea, si nu prea a inteles ce si cum e in acest dosar. Asa ca mi-a zis, pt termenul urmator, sa fac precizari clare cu privire la valorile morale ce mi-au fost incalcate. A mai mentionat ceva , ce nu am inteles, ca la acel cuantum de 40 mii euro = sa fie timbrat/taxat. Eu am plecat multumit pe-o parte, dezamagit pe cealalata ; am platit 100 lei taxa timbru pt daune morale. Acum , din acesti bani ce-i cer ca despagubire morala- sa mai fie o data timbrat. Ce naiba ? In afara de acea cerere de ajutor public judiciar care se face, care am facut-o o data si mi s-a respins, ce-ar mai fi ? Inca una ? Multumesc ... daca se poate un ajutor !
Asa cum spunea si autorul @smeagull - am multe capete de cerere si poate unele dezacorduri prin formularea trimiterii in judecata. Ideea este ca eu vrea sa conturez ca ceea ce mi se intampla ( nu doar mie, ci si familiei mele ) nu a fost accidental, a fost planificat si fiecare dintre cei mentionati a avut o stransa legatura intre ei, fiecare atacand sistematic. Poate pare de domeniul fantasticului, dar sa inchizi o unitate comerciala in 3 luni, sa pierzi bani, sa fii calcat in picioare de rudele de gradul 1 si sa nu fii luat in seama oriunde te-ai duce, mi se pare destul de aberant.
Revenind, ma gandesc ca , daca as reduce cuantumul, instanta ar fi competenta, dar - nu ar interesa-o ca acesti bani sa fie destinati lor, respingandu-mi cererea. Daca as lasa acelasi cuantum, instanta ar fi necompetenta si ar urca-o la un grad ierarhic superior.
Am uitat sa mentionez ca in raspunsul la intampinare, am aratat 8 sau 9 articole constitutionale care mi-au fost incalcate de catre parat si fiul sau, respectiv varul meu.
Si totusi, chiar nu am idee ce ma va intreba judecatorul... necompetenta materiala , raportat la cererea reclamantului. #-o
Inainte de a formula raspunsul la intampinare, ma gandeam la pretentii si la ceea ce doresc de la ele. Excluzand , pentru 1 secunda, cazul de fata, am pierdut 4 mii euro in 3 luni. Ma gandeam ca aceasta suma (50 mii euro ) sa fie donati in contul unui centru de plasament pentru copii abandonati. Ma gandeam ca , daca as formula cererea de a vira acesti bani in contul judecatoriei, instanta va judeca altfel problema, fiind mult mai usor spre a sesiza un birou judecatoresc intocmai pentru ca acesti bani sa fie virati cat mai repede, evident, in cazul in care mi se va da dreptate. Observ din explicatia dumneavoastra ca socoteala de-acasa nu e intocmai cu cea din targ ...
Ideea a doua ar fi cam asa : La primul termen, sa-mi spun pledoaria, dupa care, sa mi se returneze cei 4 mii de euro care i-am pierdut de pe inchiderea barului, restul (44 mii euro) sa fie virati in contul judecatoriei.
Evident, oricat de perfid ar suna, sa faci o cerere de trimitere in judecata prin care acele daune , ce-or fi ele, sa fie donate unei institutii sau unei alte persoane, ma gandeam ca ar suna putin stricat la ureche. Asa ca m-as fi gandit la prima infatisare sa spun ca o mica parte sa=mi fie data spre daune (materiale si/sau morale si restul ... dumnezeu cu mila).
Sa reduc suma, sa precizez in ce scop sunt acele daune ... ce m-ati sfatui sa fac ?
................
Am gasit pe un site de jurisprudenta urmatoarea lamurire :
"În cazul în care o excepţie de necompetenţă, materială sau teritorială, este ridicată, instanţa va avea două posibilităţi: fie o respinge, declarându-se competentă să judece acea cauză, fie o admite şi se va declara necompetentă să judece cauza respectivă, va stabili instanţa competentă şi va trimite acelei instanţe dosarul spre judecare, adică îşi va declina competenţa. Este posibil, ca şi instanţa indicată în hotărârea de declinare a competenţei ca fiind competentă să judece acea cauză să se declare, la rândul său necompetentă şi să-şi decline competenţa."
Asadar, ar trebui sa spun ca instanta este necompetenta sa judece cauza si sa trimita dosarul spre instanta competenta, respectiv urmatorul grad ierarhic . Am I right ?!
As dori, daca se poate, si un raspuns la celelalte intrebari ridicate. Multumesc !