avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Activitate gabitza99

Activitate gabitza99

Buna Ziua. va rog sa imi spuneti daca un asociat al societatii x poate actiona in judecata societatea x pentru neplata unor bunuri care au fost vandute de o societate y la care acesta este de asemenea asociat.
Mentionez ca sumele nu au fost achitate intrucat respectivul asociat nici pana la acesta data nu a adus aportul care trebuia sa-l depuna ca urmare a infiintarii societatii x.
va rog sa imi puneti ce posibilitati juridice de aparare am in aceasta situatie.
va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sunt doua SA- uri A si B.
Directorul general de la A, este si membru CA al soc. A si totodata membru CA la soc. B. Poate Directorul general de la B si el membru CA al soc. B sa faca parte din CA-ul soc. A??? Soc. au obiecte de activitate diferite, nu sunt concurente si nici nu colaboreaza impreuna.
Nu am gasit in legea 31 nimic care sa interzica, cu toate acestea situatia in sine este una contrara, ce atrage incompatibilitatea dir. de la soc. B, sa fie membru si la soc. A.
VA ROG SA MA IMI SPUNETI DACA EXISTA UN TEXT DE LEGE CARE SA PREVADA ACESTA INCOMPATIBILITATE SAU DE UNDE SE SUBINTELEGE ACEST LUCRU.
MULTUMESC.
o societate ce presteaza un serviciu de utilitate publica si care nu a fost notificata cu privire la vanzarea unui imobil prin intermediul executorului bancar, cum mai poate recupera creanta??????
s-a aflat de vanzare in momentul in care noul proprietar a venit sa se ia in evidenta. aratam ca cf. art.53 din legea 51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice ,,Notarii publici nu vor autentifica actele de înstrăinare a imobilelor sau a societăţilor comerciale fără dovada achitării la zi a datoriilor pentru serviciile de utilităţi publice de care sunt grevate acestea, eliberată de furnizorii/prestatorii acestor servicii. fiind vorba de o instrainare executorul bancar nu trebuia sa faca o notificare. nu a fost publicat nicaieri anuntul de vanzare.
va multumesc. cu stima.
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. In urma majorarii TVA-ului, se impune modificarea pretului. In cazul unei societatii cu capital de stat ce presteaza un serviciu de utilitate publica si are preturile stabilite prin Hotarare de Consiliu Local isi va modifica tariful pe baza prevederilor Codului Fiscal sau prin HCL.
Va multumesc.
Cu stima.
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Tocmai am fost dat in preaviz la serviciu. As vrea sa stiu daca am dreptul la plati compensatorii in conditiile in care mi s-a spus ca in CCM pe unitate nu se prevede nimic, in CCM pe ramura se da doar in anumite conditii...in care nu m-as incadra. Singurul act ce ma indreptateste ar fi art. 78 din CCM la nivel national. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția dreptul la sporul de fidelitate
intradevar, dar nu pot face abstractie ca anterior plecarii am avut in unitate peste 25 de ani neintrerupti. Deci eu am in uitatea asta 25 de ani neintrerupti. Ca am plecat si am revenit...de aici incep problemele.
va multumesc inca o data pt toate raspunsurile.
Răspuns la discuția dreptul la sporul de fidelitate
Sporul se da conform C.C.M care prevede faptul ca "peste o vechime neintrerupta in unitate de peste 25 ani salariatii au dreptul la un spor de fidelitate de 5% din salariul de baza".
In baza acestor prevederi se acorda acest spor, in C.C.M pe unitate nu mai sunt alte mentiuni cu privire la acest spor si la conditiile de acordare.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu sporul de fidelitate. In C.C.M este prevazut faptul ca peste o vechime neintrerupta in unitate de peste 25 ani salariatii au dreptul la un spor de fidelitate de 5% din salariul de baza.
Am lucrat 25 de ani neintrerupti in unitate, dupa care prin demisie am plecat la alt angajator. Dupa un an am revenit, mai pot beneficia de cei 5 % pentru cei 25 de ani impliniti anterior plecarii?
Va multumesc mult.
V:)a rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: am un teren extravilan, in apropierea orasului, la 150 m de sosea, si as dori sa construiesc pe el o casa de vacanta. Care sunt demersurile si ce autorizatii imi sunt necesare. Am cautat mai multe informatii cu privire la constructia unei case de vacanta, dar nu am gasit nimic mai concret. Va multumesc. Cu stima.
multumesc pentru indrumari.