Buna, imi spuneti va rog care este termenul legal in care judecatoria trebuie sa redacteze o hotarare, este vorba de o sentinta de divort si daca se poate face o cerere pentru a urgenta lucrurile multumesc.
Buna, am o casa pe care am primit-o de la parintii mei in timpul casatoriei, prin contract de donatie pe numele meu, la notar. Acum am divortat, va rog sa imi spuneti daca casa intra la partaj...
Deasemenea as vrea sa stiu la cat timp dupa obtinerea sentintei definitive de divort, pot sa imi cumpar un apartament, pe numele meu, sa nu intre la partaj daca inca nu l-am facut...
multumesc frumos!
Adica pot sa fac oricand plangere, nu trebuie sa treaca 3 luni consecutive de neplata? chiar dak in ultomele 3 luni de exemplu a platit jumate, dar are restante si de mai demult...
Buna ziua,
Stiu ca se poate face plangere penala pentru abandon de familie in situatia in care fostul sot nu plateste pensia alimentara 3 luni consecutiv, dar pot sa fac plangere daca o plateste, dar nu la timp, nu integral, uneori jumatate, cate o luna deloc, iar jumate si tot asa...
multumesc.
Buna ziua!
In ianuarie 2016 am inceput tratamentul pt cancer la san, mi-a fost depistat dupa ce am nascut, asa ca toata perioda tratamentului nu am cerut concediu medical deoarece eram in Concediu pt ingrijirea copilului.
In septembrie 2017 m-am intors la servici si de atunci pana azi, am cerut de cateva ori concediu medical, deoarece am controale periodice si trebuie sa merg lunar la medic dupa reteta intrucat mai am tratament, hormonoterapia, inca cel putin 3 ani.
As dori sa stiu cate zile am dreptul legal la concediu medical si cum as putea sa mi-l iau, as vrea sa il iau pe tot in continuare, deoarece la servici nu se agreaza ideea sa iti iei din cand in cand 5 zile de medical.
Va multumesc,
buna ziua!
va rog sa ma ajutati....
am avut un accident cu masina, cel care m-a lovit mi-a dat RCA-ul lui, asta prin 2011, am dus masina la service cu asigurarea respectiva, crezand ca totul e ok. Dupa aproximativ 1 an am primit de la sevice-ul respectin instiintare ca am de plata la ei o suma f mare, reparatia masinii, intrucat societatea de asigurari nu a vrut sa acopere reparatia. Am refuzat sa platesc si service-ul m-a dat in judecata. In timpul procesului eu am vandut masina, nici prin cap nu m-a trecut ca o sa pierd procesul. ..
am pierdut procesul, a urmat executarea silita, insa nu au ce sa imi execute, deoarece nu sunt angajata si nici nu am nici un bun pe mine.Singurul bun era masina care am vandut-o in timpul procesului. Acum patronul service-ului ma ameninta ca imi face dosar penal pt ca am vandut masina,desi eu am vandut-o inainte de pronuntarea sentintei. Va rog sa imi spuneti daca imi poate face si una ca asta!
multumesc frumos.
buna ziua!
va rog sa ma ajutati....
am avut un accident cu masina, cel care m-a lovit mi-a dat RCA-ul lui, asta prin 2011, am dus masina la service cu asigurarea respectiva, crezand ca totul e ok. Dupa aproximativ 1 an am primit de la sevice-ul respectin instiintare ca am de plata la ei o suma f mare, reparatia masinii, intrucat societatea de asigurari nu a vrut sa acopere reparatia. Am refuzat sa platesc si service-ul m-a dat in judecata. In timpul procesului eu am vandut masina, nici prin cap nu m-a trecut ca o sa pierd procesul. ..
am pierdut procesul, a urmat executarea silita, insa nu au ce sa imi execute, deoarece nu sunt angajata si nici nu am nici un bun pe mine.Singurul bun era masina care am vandut-o in timpul procesului. Acum patronul service-ului ma ameninta ca imi face dosar penal pt ca am vandut masina,desi eu am vandut-o inainte de pronuntarea sentintei. Va rog sa imi spuneti daca imi poate face si una ca asta!
multumesc frumos.
Buna ziua! eu am vandut o masina acum 6 luni, dar noul proprietar su si-a inscris-o.acum mie imi tot vin amenzi.Nu dau de el si tot ce am este contractul de vanzare-cumparare pe care ii trecut numele lui si adresa, fara CNP. cum as putea eu sa radiez masina in acest caz sau ce pot sa fac. Va multumesc!
am pus aceasta intrebare deoarece astazi a venit la parintii mei executorul judecatoresc cu somatia sil e-a spus parintilor ca daca nu plateste fratele meu datoria, ei o sa puna sechestru pe bunurile lor, deoarece fratele meu are domiciliul acolo, iar daca nu vor sa piarda bunurile, o sa trebuiasca sa demonstreze in instanta ca sunt bunurile lor.