avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate mire09

Activitate mire09

Răspuns la discuția Expertiza tehnica gresita: ...
Terenurile au fost măsurate de un expert în vederea intabulari iar măsurătorile sunt mai mari decât în expertiza efectuată pt sentința civilă.
Cei de la oficiu mă trimit către judecătorie pt rectificare iar de acolo încep nebuloasele

ynocentta a scris:

Analizati responsabil variantele si riscurile aferente
1-Ati devenit proprietar asupra unor terenuri in temeiul unei hotarari judecatoresti
Care este motivatia sa promovati actiune impotriva primariei?
2-Solutionarea in instanta implica un termen nedefinit dar nu garanteaza hotarare favorabila dv
Initial contactati expert cadastrist care sa realizeze expertiza,conditionat de concluziile expertizei veti hotari eventuale demersuri
Succes !

Buna seara,
Am o speță la care nu dau de capăt și anume:
In urma unei sentințe civile sunt proprietarul unor terenuri. Acum doresc intabularea acestora dar suprafață din teren este mai mare decât în expertiza tehnica (250-500 mp in plus) . Aceasta suprafață mai mare este apropiată de titlul de proprietate care a stat la baza sentinței civile iar în expertiza tehnica este teren mai puțin decât în titlu. Acum un avocat mă pune sa fac acțiune în constatare cu primaria iar altul să îl dau in judecata pe expert.
Care ar fi soluția optimă.
Mulțumesc
As dori să împart bunurile imobile copiilor mei ca după ce eu și soția mea nu vom mai fi ei să își între in drepturi fara ca soții copiilor mei sa aibă drepturi asupra moștenirii lor. Odată făcut acest partaj succesoral daca unul din copii este nemulțumit ulterior poate să îl atace pe celălalt copil? As vrea sa nu se certe și nici să ajungă în tribunale. Ce modalitate as putea adopta?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Da averea poate fi impartita copiilor inca din timpul vietii, existand mai multe astfel de modalitati juridice ( nu e un partaj propriu zis insa). Unele acte juridice isi pot produce efectele de acum, altele la data decesului dvs.

Buna ziua. Se poate realiza partaj succesoral pentru copiii cât sunt în viață eu și soția mea?
Buna ziua .Am lucrat in Germania, beneficiez de creștere copil pana la vârsta de 1 an de la statul german inclusiv luna august 2021 după care mă voi muta in Romania. Pot beneficia de șomaj în România? Ce condiții sunt și ce acte mi-ar trebui? Va mulțumesc
Buna ziua. Am 2 copiii respectiv 4 ani și 1 an
Am beneficiat în Germania de alocație și indemnizația de creștere copil timp de 1 an. Eu stau acasă cu cei 2 copiii.Am revenit în țară unde soțul deja lucrează aici de aproximativ 8 luni de zile. Putem beneficia de stimulentul de inserție?
Buna ziua,
Soțul lucrează în Romania de ca. 8 luni. Am locuit în Germania împreuna cu cei 2 copiii pe care ii avem. El s-au retras acasă inainte iar eu cu cei doi copiii am rămas până la momentul când mi s.a terminat indemnizația de creștere copil pe perioada de 1 an de zile. in Germania ne.am închis tot alocațiile pt cei 2 copiii.... De ce am putea beneficia in Romania? Stimulent de inserție, indemnizație de creștere copil, alocație?
Mulțumesc
Buna ziua, pentru cei care se întorc din diaspora in tara exista vreun ajutor de care poți beneficia?
cei care nu au contract de munca li se retine 16% impozit pe venit, 5.5 % sanatate , si 9.5 % cass.
pai pentru tine ti se va opri doar 16% si 5.5 %