avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate cristinalexia1983

Activitate cristinalexia1983

ma tot lovesc de anumite situatii in care eu si copilul meu, recunoscut de tata, trebuie sa dovedim ca suntem familie monoparentala. copilul este crescut de mine, tatal lucreaza in afara , lipsind 99% din timp , nu prea avem o relatie foarte buna de comunicare. Eu ma confrunt cu diverse situatii in care trebuie sa dovedesc ca suntem o familie monoparentala, de exemplu : din cate m-am documentat are dreptul si tatal la o luna de concediu iar noi , drept urmare, nu vom mai primi pentru o luna indemnizatia de crestere a copilului. Intrebarea mea este cum dovedesc legal , cu acte, hartii , ca suntem o familie monoparentala? As mai vrea sa stiu care este treaba si cu livretul de familie, mi se elibereaza fara o hartie prin care sa dovedesc ca minorul il cresc eu? Ce trebuie sa fac, care sunt pasii de urmat pentru a-mi definitiva actele referitoare la a dovedi din punct de vedere legal ca suntem o familie monoparentala? As mai vrea sa stiu si cum se procedeaza in cazul in care solicit custodia copilului iar tatal sa aiba doar drept de acces si relatii personale cu copilul?
Cum dovedesc legal ca suntem o familie monoparentala. eu si tatal copilului nu mai suntem impreuna, nu am fost casatoriti iar copilul il cresc eu singura. Cum dovedesc legal lucrul asta avans in vedere ca nici unul dintre noi mu a intentat proces pentru custodia copilului?
Răspuns la discuția Revenire in sistem dupa demisie !
Dati-mi mai multe detalii despre cum as putea reveni in sistem , raspunsul dvs. este foarte evaziv . Va multumesc!
Buna ziua!!! As dori sa stiu daca se mai poate reveni in sistem dupa ce in 2012 am demisionat. Precizez ca am lucrat in politie 6 ani si referitor la a mai urma inca odata cursurile scolii sau academiei nu ma incadrez la limita de varsta. As dori sa stiu exact motivul pentru care nu se mai poate reveni , nu stiu ,,,ceva concret pentru ca din cate m-am documentat nimeni nu spune un articol , o lege sau un motiv exact pentru care nu se mai poate reveni in sistem. Multumesc!
Se stabileste pensia alimentara la 1/3 ? Din cate m-am documentat era vorba de 1/4,,,, Ma intereseaza daca la calculul pensiei alimentare se poate lua in considerare si diurna ?...... Si referitor la trecerea copilului pe numele meu , ei bine,,,,,mi-as dori foarte mult sa imi poarte numele , pentru ca mi se pare frustrant ca acest copil sa-i poarte numele desi nu merita !!!!!!
Buna ziua !!! As dori cateva informatii referitoare la pensia alimentara si nu numai , respectiv eu si tatal copilului ne-am despartit, nefiind legitim casatoriti , copilul este pe numele lui . La momentul emiterii certificatului de nastere tatal a semnat pe acele documente de la primarie cum ca este de acord ca domiciliul copillului sa fie la adresa mea. Ulterior ne-am despartit.....copilul fiind in totalitate in grija si responsabilitatea mea. Mentionez ca eu primesc indemnizatia de crestere a copilului pe contul sau,, fiind imputernicita si mandatata pe contul de lei, banca mi-a emis si un card personalizat pe numele meu. Timp de cateva luni , de la nasterea copilului tatal a primit salariul de la firma unde era angajat in acel moment pe acelasi cont de lei , iar dupa ce si-a incheiat activitatea la firma respectiva ,,,, nu a mai primit nici un ban , spunandu-mi ca momentan nu are cu ce sa ma ajute in cresterea si educarea copilului dar o sa ma ajute cand o sa se angajeze, in schimb acest copil nu poate manca doar cand tatal sau are un serviciu si respectiv un salariu. Mai precizez ca eu nu stau la adresa din buletin , am inchiriat un apartament insa fara forme legale si nici nu se poate pe viitor sa intocmesc vreun act cu propietarul .....As vrea sa mai precizez ca tatal isi desfasoara activitatea in afara tarii, primind diurna pentru zilele lucrate si un salariu de baza in tara. As vrea sa stiu cum stau lucrurile cu pensia alimentara in conditiile prezentate mai sus si daca exista posibilitatea sa il decad din drepturile parintesti, sa obtin custodie totala si bineinteles sa solicit in instanta trecerea copilului pe numele meu de fata. El a locuit din totdeauna cu parintii lui, si-a desfasurat intotdeauna activitatea in afara tarii , adica mereu a venit si a plecat . Are vreo sansa sa imi ia copilul? Copilul este foarte bine ingrijit, se poate dovedi cu acte medicale si are varsta de 6 luni . La adresa mea din buletin nu pot locui deoarece este o garsoniera unde mai stau si mama si bunica si am ales varianta inchirierii unui apartament deoarece vreau sa ii ofer copilului anumite conditii.
Ideea era ca cele 126 de zile sunt aparte de concediul de cresterea a copilului, tocmai de aceea se numeste concediu de maternitate. Iar cand vorbim de concediu de crestere a copilului pana la 2 ani este cu totul altceva pentru ca , din puntul meu de vedere , cele 126 de zile sunt "obligatorii" iar concediul de crestere a copilului este optional,, cu toate ca intradevar beneficiem de un venit timp de doi ani , dar totusi !!! Din punctul meu de vedere cele 126 de zile de concediu de maternitate nu ar trebui " cumulate " la concediul de crestere a copilului iar aceasta indemnizatie de crestere a copilului , din punctul meu de vedere , ar trebui acordata timp de 2 ani de la data introducerii dosarului . E un punct de vedere si atat !! Va multumesc din suflet si va doresc o zi frumoasa !!!
Am inteles , multumesc !!! Intrebarea mea este de ce se numeste concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani daca de la data de 01 decembrie 2013 si pana la data de 19.09.2015 sunt 19 luni si 19 zile , din care se mai scade o luna intrucat conform legii are si tatal dreptul la o luna de concediu pentru cresterea copilului ? Intrebarea mea poate suna impertinent dar intreb acest lucru deoarece cele 126 de zile sunt legale si fiecare cetatean are dreptul sa beneficieze de acest concediu si mi s-ar parea normal ca orice mama sa beneficieze de 2 ani de la data introducerii dosarului !! :foottap::-/ :rtfm:
:mothersday:
Buna ziua!!! as avea niste nelamuriri privind completarea documentelor necesare pentru indemnizatia de crestere a copilui , respectiv datele care trebuiesc specificate pe formulare !!! Am intrat in concediu prenatal la 01.08.2013 , am nascut pe 19 septembrie 2013 si cele 126 de zile , conform legii, se implinesc la 01. 12. 2013. Intrebarea mea este , daca eu depun dosarul la Primarie incepand cu data de 01.12.2013, pana cand voi primi indemnizatia de crestere a copilului, pana acesta implineste 2 ani sau pana la implinirea a 2 ani de la depunerea dosarului? Pe formular mai este prevazuta o specificatie , respectiv " SE APROBA CONCEDIUL PENTRU CRESTEREA COPILULUI INCEPAND CU DATA DE : ______ " , si aici as dori sa ma lamuriti !!!! Eu de asemenea trebuie sa fac o cerere pentru suspendarea contractului de munca si as dori sa ma lamuriti referitor la datele pe care trebuie sa le specific , respectiv " SUBSEMNATA VA ROG SA-MI APROBATI CEREREA PENTRU SUSPENDARA CONTRACTULUI DE MUNCA PENTRU CRESTEREA COPILULUI IN VARSTA DE PANA LA 2 ANI INCEPAND CU DATA DE ______PANA LA DATA DE ______" Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra !!!