avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Activitate alexacris

Activitate alexacris

Discuție Moștenire
Buna seara
Sunt divorțata de soțul meu,avem un copil impreuna. În timpul căsătoriei am construit o casa impreuna unde locuim in prezent. Cand am divorțat am hotarat sa nu facem partaj casa este pe numele la amândoi.
El amenință că va lasa partea lui din casa fratelui lui, în caz de se intampla ceva cu el (fiind bolnav).
Se poate sa faca lucrul acesta? Mentionez ca suntem divortati dar nu am făcut partaj la nimic si avem si un copil impreuna.
Răspuns la discuția Act de proprietate teren
Vânzătorul a murit care e trecut pe chitanța trăiește doar sotia .La vremea aceea cand am cumparat nici dansa nu avea act de proprietate ca asa erau timpurile. Nu le a făcut nici in aia de azi cum sunt multi la tara care nu au. Ce putem face? Martorii trăiesc .chitanța o avem cum rezolvăm?
Buna ziua.am sa va prezint pe scurt situatia : am cumparat un teren de aproximativ 200 m in anul 1990 după revoluție cu chitanța de mana si 2 martori cum era atunci. As dori acum sa vand acest teren .Cum procedez?
buna seara, daca ma puteti ajuta cu un raspuns.suntem 3 frati si mama mea a facut contract de vanzare cumparare surorii mele mai mare fara nici o clauza in urma cu aproximativ 2 ani.. la apt pe care l detinea fara ca noi ceilalti frati sa stim..de atunci sora mea a abandonat o complet lasand o singura fara nici un sprijin.acuma s a imbolnavit are acea boala anzeimer si paranoia .boala anzeimer este ultimul stadiu a fost diagnosticata acum cateva luni asta pt ca am dus o la doctor dar ea e bolnava de mai mult timp.ce vreau sa va intreb este daca se poate ataca acel contract de vanzare cumparare facut surorii mele pt ca ea nu stia ce face la momentul respectiv.
Răspuns la discuția executare silita card cumparaturi
este pe numele meu dar este uncard de cumparaturi pe care nu l folosesc si stiu ca era si blocat trebuia sa sun pt deblocare si nu am mai sunat si acei bani nu sunt ai mei sunt ai bancii
buna seara, sunt executat silit pt o datorie mai veche si am primit o instiintare ca am oprire pe cont la raifaisen.eu la raifaisen nu am decat un card de cumparaturi de 3000 de lei pe care nu l am folosit.se poape pune oprire pe acest card sa mi ia acesti bani care de fapt nu sunt ai mei sunt ai bancii????
Discuție Somaj
Buna seara am lucrat de anul trecut din data de 1 iunie 2014 pana pe 3 dec 2014 program de 8 ore iar apoi din 4 dec 2014 pana pe 21 sept 2015 program de 2 ore la alta societate. Din 20 mai 2015 am inceput paralel sa lucrez cu program de 8 ore pana pe 21 sept cand am incetat activitatea in ambelel locuri. Dupa calculele mele reiesea ca as avea un an lucrat in 2 ani.dar cand am depus dosarul la somaj in termen de zile ca sa am continuitate mi s a spus ca as mai avea nevoie de 14 zile lucrate ca sa pot lua somaj. Am gasit undeva sa ma angajez pt 2 sapt perioada determinata. Va rog sa mi spuneti daca aceasta intrerupere din 21 sept pana in prezent cam doua sapt .ar afecta in caz de as raman insarcinata si as trece din somaj in concediu de maternitate in caz de as ramane insarcinata luna aceasta .va multumesc!!!
am 48 de ani am fost casatorita 30 de ani cu un barbat acuma suntem in divort pt ca el doreste sa si refaca viata cu altcineva ,prima infatisare este in octombrie,eu de 15 ani sunt cu handicap intr un scaun cu rotile si am o pensie de 15 mil. am un copil de 15 ani , fostul meu sot lucreaza pe vapor in afara cu un salariu de peste 2000 euro,stiu compania unde lucreaza.el mi a spus ca sa ne intelegem inainte pt pensia alimentara a copilului sa fie de 400 euro. as dori sa mi spuneti cum sa procedez sa faca ca sa fie pensia pt copil de 25 la suta din venitul sau v am spus ca stiu compania unde lucreaza si daca eu am dreptul sa i cer pensie de intretinere pt mine cum v am spus sunt intr un scaun cu rotile de 15 ani va rog sa mi dati un sfat , am dreptul si eu la pensie de intretinere ????
Răspuns la discuția Pensie intretinere
deci acest copil a aparut pt ca asa si a dorit ea ma mintea ca ea pastile noi nu am trait impreuna ne intalneam din cand in cand pana cand si a atins scopul adica a ramas insarcinata si nu am mai avut nici o treaba mi a spus din start ca e copilul ei si atat ea avand si varsta de aproape 40 ,am mai incercat sa vorbim dar nu aveam cu cine nu se poate discuta cu ea si atunci am lasat o balta, nu sunt nici primul nici ultimul pacalit de acest gen de femei care urmaresc sa faca un copil si apoi sa traiasca pe spinarea lui sunt atatea cazuri,dupa 3 ani m a actionat in judecata cand a vazut ca mi am facut o familie ,eu v am pus o intrebare deci daca nu am nimic pe numele meu nu am venit in momentul de fata o sa incerc sa depun atat cat pot o data la doua luni ce se intampla o sa fiu considerat tot de rea credinta???? se specifica ca trebuie sa i platesc cheltuieli plus pensia pe un an jumate iar eu nu am acesti bani, o sa incerc cat pot pe luna sa i depun mai pot fi considerat de rea credinta????ce se va intampla????
am fost intr un proces de paternitate cu cineva si am primit comunicarea ,am de platit 25 % din venitul minim pensie alimentara pe un an jumate plus cheltuieli de judecata 1200 lei eu nu realizez nici un venit in momentul de fata nu am absolut nimic care sa execute ,eu am zis sa i depun cate 200 odata la 2 sau 3 luni cum pot, mai pot fi acuzat de rea credinta??? ce mi se poate intampla???