Am vazut situatii in care instantele resping cererile privind constatarea nulitatii absolute a unor clauze contractuale, pe motiv ca respectivele contracte au incetat prin rambursarea anticipata, instantele nemaiputand intervenii intr-un contract finalizat. De asta eram nelamurita.
Se mai pot recupera comisioanele platite pe parcursul derularii unui contract de credit, daca acesta a fost refinantat in 2012?
Se mai poate recupera suma achitata cu titlu de comision de risc pe#-o parcursul derularii unui contract de credit bancar, daca acest credit a fost achitat in totalitate in 2012? (contractul a fost incheiat in anul 2008).#-o
Multumesc frumos pt.raspunsuri! Nu stiu ce a facut lichidatorul, eu am preluat speta abia acum..insa fostul administrator sustine ca a mai avut astfel de situatii si bancile, la prezentarea sentintei de inchidere a procedurii de faliment, i-au restitui lui garantiile. Actiunea este intemeiata pe disp.art. 231 din Legea nr. 31/1990, unde se mentioneaza ca patrimoniul societatii se transmite asociatului unic...
pv de contraventie??? pt contestarea lui se plateste o taxa de timbru de 20 de lei
Am si eu o speta careia nu ii dau de cap. O societatea a incheiat un contract de executie lucrari cu o primarie si a inaintat o garantie de buna executie de 5 %, intr-un cont bancar. S-a executat lucrarea dar, intre timp, societatea a intrat in faliment si, dupa inchiderea falimentului si radiere banca refuza sa restituie garantia deoarece primaria nu isi da acceptul.Cei 2 asociati ai societatii care s-a radiat au formulat actiune in instanta pt. a fi obligata primaria sa isi dea acceptul ca banca sa deblocheze garantia. Au vreo sansa sa li se admita actiunea? :(
Daca in perioada 1986-1994 o persoana a fost incadrata in grupa II si III de munca, se poate formula actiune pentru a i se acorda grupa I, sau a intervenit prescriptia prevazuta de art. 268 din Codul muncii?
Multumesc frumos pentru raspunsuri!!!=D>
sunt trecuti pe un tabel unde semneaza pentru participarea la bacalaureat...se intocmeste un stat separat pentru remuneratia cuvenita bacalaureatului, insa sunt trecuti in CO. Statutul personalului didactic spune ca, in cazuri bine justificate si in interesul angajatorului, CO poate fi intrerupt. Atunci sa inteleg ca ar trebui pontati in activitate pe acea perioada, urmand sa execute apoi restul de CO?
In 2011, in timp ce efectua niste lucrari cu excavatorul, angajatul unei societati a distrus 2 cabluri de curent. CEZ a formulat plangere penala impotriva acestuia pentru distrugere din culpa. Solutia a fost de nup, avand in vedere faptul ca angajatul se afla in eroare de fapt ( nu i s-a adus la cunostinta de catre seful de santier ca, in perimetrul sau de lucru, erau acele cabluri, ci s-a dispus executarea lucrarii). Dupa 2 ani, CEZ cheama in judecata pe acel angajat solicitand contravaloarea cablurilor, plus a reparatiilor. In prealabil, datorita faptului ca societatea pentru care lucra respectivul angajat a intrat in insolventa, CEZ s-a inscris cu aceeasi suma si la masa credala. Intrebarea este angajatul are sau nu calitate pasiva in speta?