avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Activitate victor-victoria

Activitate victor-victoria

Răspuns la discuția tranformare grajd in locuinta
Buna ziua. Puteti obtine o autorizatie pentru acel imobil. Discutati cu cei de la compartimentul de specialitate din cadrul primariei de care apartineti; autorizatia poate fi eliberata in vederea intrarii in legalitatea a constructiei respective. In baza proiectului intocmit de un arhitect, veti putea aceasta autorizatie(discutati si varianta ca in proiect sa apara deja ca si locuinta). Autorizatia de construire si procesul verbal de la terminarea lucrarilor constituie baza inscrierii in cartea funciara.
Atentie, pentru obtinerea unei autorizatii este necesara inscrierea in cartea funciara a terenului pe care este edificata constructia.
Sper ca v-am ajutat intr-un fel.
Buna ziua. In primul rand, v-as sfatui sa luati legatura cu persoana autorizata care v-a refacut documentatia cadastrala, ca urmare a suprapunerii. In urma intocmirii acestei documentatii, terenul dumneavoastra ramanea nemodificat ca suprafata, ca limite, ca dimensiuni, etc; tot ceea ce se modifica erau coordonatele punctelor ce delimiteaza imobilul dumneavoastra. La momentul refacerii documentatiei trebuia sa vi se prezinte un document emis de catre oficiul de cadastru teritorial, in baza caruia sa fie executata indreptarea. Mergeti impreuna cu executantul documentatiei in audienta la directorul oficiului de cadastru, solicitandu-i un raspuns in scris vis-a-vis de aceasta situatie. La randul dumneavoastra, puteti trage la raspundere aceasta institutie.
Discutati cu inginerul de cadastru care v-a modificat documentatia mai intai. Este punctul de unde trebuie sa porniti pentru clarificarea situatiei.
Răspuns la discuția iesirea din diviziune
Buna ziua. Ca sa va putem raspunde clar si corect la intrebarile dumneavoastra, trebuie sa cunoastem bine situatia juridica a celor doua imobile. Sunt destule variante pentru rezolvarea acestei situatii, dar toate depind de ceea ce este inscris in actele dumneavoastra si ale vecinului.
Procesul verbal de buna vecinatate presupune fie existenta unei carti funciare pentru imobilul in cauza( actualizarea datelor cadastrale demostrand o suprafata excedentara celei intabulate), fie intocmirea unei documentatii cadastrale si inscrierea ei in cartea funciara la acest moment, diferenta de peste 2% dintre suprafata mentionata in acte si cea rezultata in urma masuratorilor putand fi intabulata in baza unui astfel de proces verbal(Ordinul ANCPI nr. 134/ 26.03.2009, art 1 pct 3)
Cat priveste instituirea dreptului de servitute de trecere, important este sa rezolvati intai cu inscrierea in cartea funciara; documentatia tehnica pentru notarea acestei sarcini in cartea funciara se poate intocmi si ulterior primei inscrieri.
Sfatul meu ar fi sa luati legatura fie cu un notar, fie cu un avocat; in urma studierii actelor de proprietate, fie unul, fie celalalt va pot sfatui ce e de facut.
in aceasta situatie, indiviziunea ia sfarsit prin actiune de partaj.
Răspuns la discuția notare CF contract subinchiriere
Daaa! Fara probleme.
corect! :">
Buna ziua. In mod normal, daca in antecontract s-a facut mentiune asupra starii de indiviziune, contractul de vanzare cumparare trebuia sa contina aceeasi mentiune. Eu am inteles ca starea de indiviziune privea suprafata de 482 mp si ca, pana la urma, au fost instrainati doar 421mp. Indiviziunea se poate sista prin partaj voluntar sau, in cazul unor neintelegeri, printr-o sentinta de partaj; asta se stie. Interesant e de vazut daca vanzatorii din 2004 au inteles sa-si inscrie dreptul de proprietate asupra celor 482mp in cartea funciara sau daca dupa vanzarea din 2004, in baza unei documentatii cadastrale intocmita doar pentru ceea ce le-a ramas dansilor in proprietate, au inscris in cf cu titlu de proprietate suprafata ramasa. Asta, deoarece lucrurile tind sa se complice putin din punctul de vedere al cartii funciare. Important mi se pare sa cunoastem toate datele problemei pentru a va putea da un sfat complet si corect
Buna ziua. Va poate vinde o cota parte din imobilele respective. :)
Buna ziua. Parerea mea este ca pentru a putea vinde cota parte ce va revine din mostenire este nevoie de obtinerea, in prealabil, a unui certificat de mostenitor sau, daca doriti sa vindeti mai repede partea dumneavoastra, a unui certificat care sa ateste calitatea dumneavosatra de mostenitor.
Răspuns la discuția cum se poate face?
Buna ziua. Dupa cum v-a sfatuit si doamna avocat Cristea, intai si intai trebuie intocmita si inscrisa in cartea funciara documentatia cadastrala a imobilului in discutie. Va urma documentatia cadastrala in vederea dezmembrarii pe nivele; in problema accesului, casa scarii probabil va ramane in indiviziune(in afara de suprafata de teren pe care e amplasata constructia). In baza documentatiilor de dezmembrare se poate face si actul notarial. In ceea ce priveste acordul celorlalti frati referitor la instrainarea loturilor rezultate, nu vad de ce ar fi necesar, singurii proprietari ai imobilului fiind parintii dumneavoastra. Dar este discutabil, necunoscand toate datele problemei. Vanzarea cumpararea ar fi indicata.