avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate blero

Activitate blero

La ce data a fost abrogată legea 127/2019 si ce numar are abrogarea în Monitorul Oficial?
Va rog sa-mi spuneti ,punctual, daca hotararea de guvern 135/2020 art 42 ,cu privire la majorarea punctului de pensie cu numai 14% în loc de 40% cum prevede legea 127/2019, este legală,și dacă aceasta hotărâre a abrogat legea.
Dacă legea 127 mai este în vigoare și daca se mai tine cont de art 83 cu privire la majorarea punctului de pensie.
Daca , nerespectarea acestei legi poate fi obiectul unui proces in instanta din partea unui simplu cetatean?

Buna ziua,
Pensionar,
Va rog sa-mi spuneti ce șanse am într-un proces cu autoritățile statului(ministerul muncii,guvern, casa națională de pensii,etc),cu privire la majorarea punctului de pensie cu 40% conform legii.
Mentionez ca as vrea sa actioneze in instanta ca persoana fizica , nu ca asociație sau grup de pensionari.
Am vreo sansa sa ma reprezint singur în fața instanței sau este mai nimerit să fiu reprezentat de către un avocat?
In speranta ca ma puteti îndruma va sunt recunoscător.
O zi bună!
In cazul in care am lucrat 39 de ani numai în grupa 2a și m-am pensionat în Iunie 2013,pot intra in categoria celor cărora l-i se va recalculare dosarul de pensionare?
Discuție Inselatorie
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati cu o ne lamnrire: in codul penal vechi infractiunea de inselatorie continuata era pedepsita conform art.215 cp ,acum dupa noul cod penal aceeasi infractiune este pedeosita conform art.244? Va multumesc pentru amabilitatea raspunsului dumneavoastra
Discuție Inselatorie
Buna ziua , v-as ruga respectuos la acordarea unei consultatii juritice: o infractiune de inselatorie savirsita in anul 2003 si care conform vechiului cod penal era pedepsita de lege in articolul 215 cp ,acum la ora actuala avind loc procesul penal poate fi judecata dupa noul cod penal respectiv art.244cp? Va multumesc anticipat pentru amabilitatea si profesionalismul raspunsului dumneavoastra
Răspuns la discuția Prescriptie
Va multumesc din inima pentru amabilitatea acordata . Din pacate situatia mea economica in acest moment este foarte precara ,dar daca ar fi pentru o consultatie in particular credeti ca ar fi posibil? Si daca da cam care ar onorariul dumneavoastra? Cu respect...
Discuție Prescriptie
Buna ziua, va rog respectuos a ma ajuta cu un sfat in urmatoarea problema pe care o am: in anul 2014 am fost condamnat la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare pentru infractiunea de inselaciune continuata conform art.215 ali .1-5 cp ,cu aplic.art41 alin.2 cp,art.74 lit a ,art.76 alin.2 cp, pentru aceasta infractiune ce a fost comisa in anul 2003. In perioada 2003 si 2017 eu nu am fost in tara ,m-am aflf in strainatate si procesul din 2014 a avut loc in absenta mea. In anul 2016 am fost retinut in strainatate si dupa un an de zile cit am stat in arest pentru extradare in strainatate ,am fost extradat in 2017 in tara. Aici am solicitat rejudecarea procesului din 2014 iar tribunalul a admis cererea mea ,a anulat sentinta din 2014 urmind sa aibe loc rejudecarea procesului. Intrebarea este daca poate fi invocata acum in instanta termenul de prescriere a raspunderii penale ,avind in consideratie perioada intre comiterea infractiuni (2003) si procesul penal (2014) care a fost anulat sauprocesul penal ce va avea loc (2017) acum. Va multumesc anticipat pentru rabdarea acordata si sfatul dumneavoastra profesional. Cu respect profund...
Buna ziua. În cazul unei înșelăciuni asupra mai multor firme, savarsite în iulie 2003 și judecată în 2006 și în 2014 cu doua sentințe diferite,respectiv 4 ani și trei luni și următoarea de 5 ani.exista varianta unei prescripții?
Menționez că procesele s-au derulat în lipsa inculpatului,acesta fiind plecat in Costa Rica.
A fost extrădat în mai 2017 ,reținut 2 luni și actualmente de afla sub control judiciar .
Următorul proces începe în septembrie 2017 ,la cererea inculpatului ,motivând că celelalte procese s-au judecat în lipsa.
Va întreb,dacă în cazul de fata neavând avocat angajat( lipsa mijloace financiare) și mergând pe varianta unui avocat din oficiu ,are vreo,-o șansă la prescrierea pedepsei?
Va mulțumesc anticipat pentru eventuale răspunsuri și va doresc o zi buna!
Buna seara. Varog să-mi dați unele lămuriri cu privire la pensia minima socială. Sunt născută în August 1957 si am o vechime în câmpul muncii de numai 8ani si 3 luni. Actualmente sunt pensionata cu pensie de invaliditate gradul 2 de 5 luni de zile. Varog să-mi precizați dacă, în aceste condiții ,beneficiez de posibilitatea de a obține o pensie minima socială. Dacă pot obține o astfel de pensie va rog să-mi spuneți la ce vârstă se poate acorda in cazul meu și ce demersuri trebuiesc făcute și la ce instituții se pot depune actele necesare.
În speranta că ma puteți ajuta, va mulțumesc anticipat!