Buna ziua!
Reprezint un PFA neplatitor de TVA care este un intermediar pentru o alta societate, adica, incaseaza bani in numele acesteia.Pentru fiecare suma incasata, PFA-ul emite o chitanta cu antetul ei dar acesti bani ii vireaza prin cont catre aceasta societate. (este vorba despre prestari servicii, verificare veridicitate documente).Societatea emite o factura la sfarsit de luna pentru prestarea de servicii.
As vrea sa stiu daca eu trebuie sa declar acesti bani incasati ca si venit,(sa platesc 16% impozit) mai ales pentru ca aceste sume imi afecteaza cifra mea de afaceri si risc sa devin platitor de TVA?
Va multumesc!
Buna ziua! Am un magazin on-line si vreau sa aduc marfa din Germania. Sunt neplatitoare de TVA . Vroiam sa va intreb daca trebuie sa depun 390 si sa ma inscriu in ROI?
Va multumesc!
Buna seara!Lucrez la o societate de confectii din Romania care presteaza servicii (manopera) pentru o societate din Italia (sistem lohn).Eu primesc din
Italia materialele si accesoriile pe baza de Document de transport care contine numele fiecarui accesoriu si cantitatea lui.As vrea sa stiu daca eu trebuie sa trec aceste Documente de transport cu fiecare accesoriu primit intr-un fel de registru?Mentionez ca aceste Documente de transport contin doar cantitatea accesoriilor nu si valoarea lor.Va multumesc!
Buna ziua! Daca o persoana fizica foloseste masina strict in interes de serviciu (are domiciliul intr-o localitate iar pt desfasurarea activitatii trebuie sa se deplaseze in alta localitate) poate deduce integral amortizarea masinii pentru calculul impozitului pe venit?(mentionez ca aceasta depaseste1500 lei) . Va multumesc!
Buna ziua. Daca o societate din Romania factureaza catre o societate din Italia ''avans manopera'' acea factura trebuie declarata in decl 390?Va multumesc.