Buna ziua,
Urmeaza sa deschid un loc de joaca pentru copii. Cladirea inchiriata imi permite pe langa spatiu de joaca sa amenajez si un bar in care pot petrece parintii timpul.
De asemenea si in curte vreau sa folosesc partea din fata casei pentru terasa, iar cea din spate pentru loc de joaca.
Va rog sa imi spuneti daca din punct de vedere juridic pot face acest lucru, si anume in aceeasi cladire sa am loc de joaca pentru copii, si loc unde se servesc si bauturi alcoolice. Si daca da, in ce conditii.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu ceva si anume: In custodia comuna cat timp copilul este la celalalt parinte, eu nu am dreptul sa vorbesc cu ea la telefon? Tatal are pretentia sa il intreb pe el daca vreau sa stiu de copil. Precizez: copilul are 5 ani, nu este o varsta la care sa detina un telefon mobil.
De asemenea, in momentul cand parintele nerezident merge la gradinita sa se intereseze de situatia copilului, trebuie sa anunte parintele rezident (la care copilul sta in timpul saptamanii), de vizita aceasta?
Si daca se poate sa imi spuneti articolele unde gasesc detalii despre aceste problema, ma ajutati mult.
Buna ziua,
Anul trecut am divortat, pentru copil avem custodie comuna. Certificatul de nastere al copilului a ramas la tata, dupa ce a fost plecat din tara cu copilul. Acum am nevoie de acesta si nu vrea sa mi-l mai dea. Imi puteti spune ce pot face si/sau daca are dreptul acesta?
Multumesc de raspuns. Corect! Trebuia sa fac asta inainte. Dar proprietara e o doamna atat de draguta..care vroia sa vanda apartamentul sa le dea copiilor de casa. Totul arata impecabil in apartament, ea vorbea foarte frumos, era foarte deschisa, pana in momentul cand am trecut de acte. Cand s-a transformat total. Apartamentul l-a lasat blana, cand a luat mobila si ce mai aveau au luat cu smulsul, au lovit pereti, au smuls fire din pereti odata cu lustrele si aplicile, au inlocuit vasul de WC cu unul vechi, si..au lasat neachitata intretinerea.
Aseara am vorbit cu presedintele, singurul mod in care ma poate ajuta este sa nu ii dea fondul de rulment. Dar de la 400 de lei cat e intretinerea, pana la 100 cat are fond de rulment, doamna s-a cam incalzit pe banii mei:D
Oricum, oameni buni, cascati ochii ca nimeni nu e ceea ce pare:D
Buna ziua,
Am cumparat un apartament, contractul este facut in data de 19 decembrie2013.
In contract nu am putut sa trecem o perioada de pasuire pana la eliberarea apartamentului de fostul proprietar din cauza ca banca nu a permis(credit ipotecar)
Am picat de comun acord in fata notarului ca ii acord 30 de zile. Bun. cheia mi-a fost predata cu cateva zile inainte de termen, a fost bine pana aici.
Dar, in momentul cand am facut actele, intretinerea nu era platita in totalitate, dar nu erau restante. Era o luna(noiembrie) de plata, cu toate acestea, asociatia i-a dat fostului proprietar adeverinta ca nu are nimic de platit.
In ianuarie, s-a afisat si intretinerea pe decembrie, care totodata a fost si cam mare tinand cont ca nu s-a locuit acolo din spusele propietarului.
Problema este ca acum, nu vrea sa plateasca decat pana pe 19 decembrie(daca vanzarii), dar cheltuielile de pe scara doar. Nu apa, nu caldura.
Ce pot face in siatuatia aceasta. Nu vreau sa platesc ce au folosit ei in decembrie tinand cont ca eu am intrat abia pe 12 ianuarie in apartament.
urmeaza sa cumpar un apartament, si in cateva zile voi face si actul de vanzare cumparare. Proprietara actuala mai are lucruri in apartament, si vrea 30 de zile de la semnarea contractului pentru a elibera apartamentul. Cand am acceptat sa cumpar, i-am precizat ca pana de sarbatori il vreau liber, dar deja mai sunt 3 saptamani pana atunci.
Exista vreo perioada impusa pentru acest lucru? Se poate sa trec mai putin de 30 de zile in contract pentru predarea apartamentului?
Buna ziua,
urmeaza sa cumpar un apartament, cu un credit ipotecar. As vrea ca in acte sa fie trecut si viitorul meu sot, pentru ca noi sa avem drepturi egale asupra acestui imobil.
Pe ce act trebuie sa apara si el ca sa avem drepturile egale?