avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate adrianau

Activitate adrianau

buna! am o intrebare. in 2016 in bilant, la rubrica unitati care au inregistrat profit am 41610 lei. administratorul nu a scos dividende din firma si sunt "bagati" la alte rezerve. trebuia sa plateasca impozit pe profit 5 %? inca ceva. in contul 455 la 31.12.2016 am sold 61394 lei. nu se putea sa se "acopere " de-acolo imprumutul la asociat?
sper ca m-am facut inteleasa..
Buna. am preluat o firma..cand m-am uitat pe bilant am observat ca in 2015 a avut profit aprox 9000 lei iar in 2016 aproape 40000 lei. Nu a scos deloc dividende. In formularul din bilant la repartizarea profitului a trecut ;a acoperirea pierderii fiscale suma de 40000, adica tot profitul pe 2016. in balanta la 31.12.2016 la contul 117 am un sold debitor de 5000 lei. clar nu e cum trebuie. ce trebuie sa fac ca sa fie cum trebuie?
multumesc
Buna! am un magazin cu vanzare de piese de masina. dupa ce am facut toate descarcarile si inchiderile am vazut ca pe rulaj curent la 607 am cu minus. la fel si contul 378..soldul e pe credit si e negativ... oare de ce? am verificat toate facturile si au fost introduse corect. ..
Răspuns la discuția Facturare tva
trebuia sa facturez. am un contract semnat cu clientii... intrebarea mea e daca pot sa fac o factura cu tva, unde sa cuprind tva-ul aferent facturilor emise de mine catre clienti?
multumesc!
Discuție Facturare tva
Buna ziua. In octombrie 2016 am depasit plafonul de 220 000 lei si am devenit platitor de tva. In ianuarie m-am dus la finante sa fac toate demersurile pentru a obtine certificatul de platitor TVA. La finante mi s-a spus ca nu sunt gata formularele, ca va trebui sa revin in ianuarie. In ianuarie mi s-a spus ca trebuie sa revin in februarie....iar in februarie sa revin in martie . In tot acest timp a trebuie sa facturez la clienti. in martie mi-a primit cererea iar cu 1 aprilie am primit certificatul. Acum eu trebuie sa platesc tva-ul aferent facturilor ce le-am emis in perioada noiembrie-martie. (imi pare foarte rau ca am cerut sa-mi dea in scris faptul ca ei m-au amanat). Bun. Am vorbit cu clientii mei si mi-au zis ca ar fi de-acord sa-mi plateasca tva-ul. Eu m-am gandit sa fac o factura unde sa trec doar tva-ul, iar in spate sa anexez factura la care sa fac referire, copie dupa respectivele facturi...oare e corect? va trebui sa fac o adresa la finante si nu gasesc o lege sau o ordonanta la care sa fac referire in cerere... nu mai vreau sa am discutii cu ei..doar in scris.
Va multumesc frumos!
Buna ziua. Tin contabilitatea la o firma care nu este platitoare de TVA. Imi trimite actele o data la 3 luni...Am intrat in posesia actelor abia ieri si am vazut ca are pe ultimul trimestru facturi de prestari servicii de aproape 200 000 lei. cu ce mai are din lunile precedende, depasteste plafonul de 220 000 lei, adica devine platitor de TVA. Eu de maine incep demersurile dar, nu e cam tarziu? dupa acte trebuia sa incep din octombrie. atunci s-a depasit plafonul. #-o
multumesc!
Răspuns la discuția Pot semna bilantul?
Multumesc frumos!
Buna ziua. Am terminat facultatea de finante banci si am termiat si masterul. Lucrez ca si contabil iar intrebarea mea este daca pot sa semnez bilanturile. Firma la care lucrez e micuta. e formta din administrator, contabil (eu) si un muncitor.

Va multumesc!
Buna ziua! sotul are un mic srl si e nevoit sa isi schimbe punctul de lucru ( s-a terminat contractul de inchiriere si proprietarul nu l-a mai prelungit).. o cunostinta dispune de un spatiu si il da in chirie (pe perioada determinata) dar fara bani. Cum trebuie sa faca contractul de inchiriere ? e cumva o valoare minima cu care se inchiriaza un spatiu comercial?
sper ca m-am facut inteleasa :(
Va multumesc!
Discuție SRL sau II ?
sotul meu are o firma micuta (SRL) de reparat biciclete si are un singur angajat. intrebarea mea e urmatoarea: ar fi mai " avantajos" sa-si inchida srl-ul si sa-si faca deschida II? nu are datorii la stat, e cu darile la zi. firma e din 2012 si are pierdere mare, dar am fost nevoiti sa trecem pe 3% din venituri. Va multumesc!