avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate stefanica1975

Activitate stefanica1975

Buna ziua,
Am o intrebare legata de plata impozitului pe clădire și teren agricol.
Socrul meu locuieste într-o casă care a fost a soției acestuia,decedata în urma cu 8 ani la care nu s-a deschis taxa de succesiune,și mai sunt si 4 copii moștenitori.Ma rog problemă în acest moment nu este succesiunea sau moștenirea ci plata impozitului către Primărie.Acesta nu a plătit timp de 8 ani impozitul ,suma ajungând la peste 10000 lei ,reprezentând impozit ,penalizări.Ce se poate intampla ?
Sechestru pe bunuri? Proprie pe venit?
Este pensionar.
Multumesc
Discuție Mostenire
Acum 7 ani a decedat soacra mea si a ramas dupa dansa o casa la tara,mostenita de dansa de la mama si un apartament achizitionat impreuna cu sotul.
In acest mement mostenitori de drept sunt 4 copiii si sotul.
Sotia mea este unul dintre cei 4 copiii insa provine dintro casatorie anterioara.
Am doua intrebari:
1.Ce cota parte are la mostenire?
2.Trebuie deshisa succesiunea acum sau dupa decesul sotului?
Pe declaratie pe care o completez atunci cand merg la magazin,tb trecut si intervalul orar ,fiindca am auzit ca s-a primit amenda pt lipsa acestuia,desi nu exiata rubrica pe declaratie pt asa ceva.
Intentionez sa fac o pagina web in care sa prezint un plan de afacere si prin care cine doreste sa poata sa faca o donatie pt lansarea afaceri.
Afacerea ar porni de la zero.
Care ar fi baza legala pt a face acest lucru.
In strainatate exista astfel de platforme.
Toti angajatii suntem in somaj tehnic ,insa la 2 -3 zile suntem chemati la munca pt 2-3 ore pe zi.
Este legal?
Discuție Somaj tehnic
Buna ziua,

Am si eu o intrebare:dupa perioada de somaj tehnic,firma poate sa iti rezilieze contractul?
Răspuns la discuția Utilizare grup de whatsapp
Telefonul este personsl nu de serviciu.Toti ce 17 sunt inscrisi pe acest grup cu telefoanele personale,doar sefu are de serviciu.
Buna ziua,

Lucrez in comert intr-un grup de 18 persoane si de curand seful a decis sa creeze un grup de whatsapp cu tot personalul pt a comunica diferite lucruri.Toate frumoase insa unii dintre colegi folosesc acest grup pt a transmite alte lucruri,pe care personal nu ma intereseaza si ce este mai grav si la ore tarzii,noaptea.
Este legal folosirea si creerea acestui grup,este specificat in codul muncii?Risc ceva daca nu doresc sa fiu in acest grup?
Răspuns la discuția pensie de invaliditae
Dar ,daca nu exista stagiul complet de 15 ani, teoretic cel in cauza trebuie sa munceasca pana ajunge la stagiul minim.Daca nu mai poate face acest lucru din cauza boli/bolilor nu are dreptul la nici o pensie/venit?
Din ce spuneti d-voastra ,daca a muncit 10 ani,este bolnav nu are dreptul la nici un venit fiindca a depasit varsta de pensionare.
Eu din ceea ce ati transmis d-voastra inteleg ca daca am o pensie de invaliditate inainte de a ajunge la varsta de pensionare se transforma automat in pensie la limita de varsta,insa in cazul meu am depasit varsta de pensionare si nu am nici o pensie/venit.
va rog sa ma ajutati cu legile in baza carora se acorda pensia de invaliditate(cu modificari cu tot ,fiindca am inteles ca a fost si o decizie a curti constitutionale)
Va multumesc din suflet.
Răspuns la discuția pensie de invaliditae
Va rog sa motivati de ce nu !