avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate utilizator76

Activitate utilizator76

buna ziua

-detin un srl neplatitor tva

vreau sa stiu dupa ce voi deveni platitor de tva cum se calculeaza si anume :

valoarea totala suma bruta fiind de 2000 lei + 25% comisionul Uber

intrebarea mea este urmatoarea :

dupa ce voi deveni platitor tva voi platii tva la toata suma bruta 2500 ( 2000 + 25% = 2500 )

sau doar la suma care imi intra in cont ? aceasta fiind cei 2000 lei

va multumesc
Răspuns la discuția Import Tara Non UE
multumesc de raspunsul dumneavoastra , insa pe mine ma intereseaza daca exista unde pot verifica daca sa facut achizitie sau nu !
Buna ziua
Am o firma inregistrata intracomunitar + eori

( am dat datele firmei unui prieten , insa nu stiu sigur daca a facut vreun import din China )

Intrebarea mea este urmatoarea :

Cum pot sa verific si unde anume Daca sa facut vreun import pe firma ?
Exista site/ri unde pot verifica , sau doar sa cer oficial firmei comisionarului vamal ?

ps: stiu firma care se ocupa cu documentele vamale si inregistrarea bunurilor in spatiul EU

multumesc

Răspuns la discuția Blackcab
Nu este contract , doar săptămânal se emit facturi de compensare pe comision și Blackcab trimite fișier in format Excel cu , cursele efectuate și cu soldul ( suma.de bani ) pe care o am de încasat

cyan a scris:

Nu aveti incheiat un contract? Procedati conform contractului cu privire la litigii.

Discuție Blackcab
Buna ziua

Sunt partener Blackcab

Angajamentul Blackcab către mine este de 30 zile

Nu mi sa plătit de 2 luni

Ce pot face in cazul acesta ?

Mulțumesc
Discuție TVA 2018
salutare tuturor

am o firma, din octombrie 2017 am devent platitor de tva prin depasire cifra de afacere ,
mentionez ca suntem 3 angajati si nu depasim cifra de afacere de 100.000 mii euro / an

intrebarea mea este urmatoarea :
din 2018 sunt obligat sa deschid cont split - tva-
buna ziua

am cumparat o masina din SUA ,
am contactat firma de transport ocean , toate bune si frumoase pana in Germania -port bremerhaven -

aici am platit 10% taxa din valoarea facturii in schimb am platit si 19% TVA in portul din Germania

mentionez faptul ca am cumparat pe PF ( persoana fizica)

valoarea TVA-lui este 583 euro

pot recupera TVA ?
Buna seara
Am rugamintea de a ma ajuta cu urmatoarea problema : Am o firma inregistrata Intracomunitar , EORI etc, toate documentele la zi .
Vreau sa inchei un contracct cu o firma din Canada , pe scurt sa cumpar masini , firma din Canada imi solicita LICENTA DE IMPORT AUTO ( licența de afaceri aferente auto )
mentionez ca in statutul firmei am domeniul de activitate cumparare-vanzare import-export auto etc.

Ma puteti indruma/ajuta de unde pot obtine Licenta de afaceri import auto cine o emite , etc ???- sau cum ii mai spune ...

Stima
GeoPnT
Răspuns la discuția Nelamurire societate comerciala
Va multumesc
In cazul unei neplati din partea unui Beneficiar mergeti la un executor judecatoresc si ii va bloca conturiile , conform facturiilor , banii va vor venii in cont . =D>