Buna seara ! Exista vreun temei legal privind reactualizarea Raportului de evaluare pentru un spatiu , in vederea stabilirii impozitului de catre administratiile locale ?
Pe langa veniturile din chirii , se mai iau in calcul sau nu veniturile din pensii pentru stabilirea bazei de impozitare in limita a 12 salarii minime pe tara , in vederea depunerii declaratiei CASS ?
Am incheiat o promisiune de vanzare cu un dezvoltator imobiliar , caruia i-am achitat 80% din valoarea negociata a unui apartament , pentru care am platit notarului un onorariu de 1% plus TVA raportat la cota de 80% . Ceea ce m-a nedumerit si m-a nemultumit este faptul ca mi s-a spus ca la incheierea actului final de v-c voi plati din nou comision pentru cota respectiva de 80% , plus comisionul pentru cota de 20% pe care o mai am de achitat . Mi s-a invocat un ordin al MJ 3926/2018 . Mie nu mi se pare in regula sa platesc de doua ori pentru aceeasi suma , o consider o dubla taxare . Cei care stiti mai bine despre ce este vorba , va rog sa ma lamuriti si pe mine daca este in regula ori ba ! Va multumesc anticipat !
Buna ziua , sunt angajat cu norma intreaga la o societate si nu intentionez sa renunt la job . Insa , ocazional ( poate de doua -patru ori pe saptamana ) prestez servicii de reparatii calculatoare pe partea de soft , instalari sisteme de operare , programe diverse , etc. Intrucat nu doresc sa am probleme cu legea , as vrea sa ma autorizez legal si nu stiu care forma ar fi mai avantajoasa pentru mine , respectiv taxe si alte cheltuieli sa fie mai mici . Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat !
Am achizitionat o masina noua , Dacia Sandero , prin dealerul Mac Auto din Slatina . Avansul l-am platit din luna aprilie 2018 , insa pentru ca am asteptat programul Rabla , am achitat integral masina pe 27 sept. 2018 , aceasta aflandu-se in curte la dealer , urmand ca pe 28 sept. sa merg sa o ridic . Cand m-am prezentat sa-mi iau masina mi-au spus ca nu pot sa mi-o dea pentru ca este blocata la livrare de catre cei de la Dacia , dintr-un motiv pe care nu mi l-au putut spune . Ulterior am aflat , dupa lungi insistente si nenumarate apeluri la "Vocea clientului" , ca are ceva probleme cu airbag-urile , probleme pe care nimeni nu mi-a spus cand le vor rezolva si nici nu am primit vreo instiintare oficiala , asa cum cosider ca era normal si aveam dreptul . Desi am tot insistat si le-am spus ca am nevoie de masina , eu nu am putut intra in posesia bunului achizitionat nici pana astazi , iar in urma discutiei avuta ieri 25 oct. atat cu reprezentantul dealer-ului , cat si cu cei de la "Vocea clientului" , nu se stie cand voi putea intra in posesie . Ce ma sfatuiti sa fac ? In eventualitatea unui proces cu ei , cam la ce costuri ar trebui sa ma astept ? Va multumesc anticipat !
Buna seara . Am achizitionat un autoturism Dacia Logan nou , direct de la dealer , in aprilie 2010 , pentru care imi amintesc ca am platit la fisc , in momentul inmatricularii , o taxa de aprox. 2000 de lei , iar chitanta a ramas la dosarul de la politie , serviciul inmatriculari . As dori sa stiu daca acea taxa intra sub incidenta legii privind restituirea taxei de poluare pentru care am inteles ca s-a simplificat metodologia de restituire , si daca da , ce ar trebui sa fac pentru a-mi fi restituita . Multumesc !
Buna ziua ! Sunt interesat sa particip la o licitatie conform publicatiei pe care o gasiti la linkul atasat . As dori sa stiu , presupunand ca as fi declarat castigator , la ce riscuri ma expun , ma mai poate contesta cineva , cum pot intra in posesia bunului respectiv ? Va multumesc ! [ link extern ]
Buna ziua ,
Sotia mea a implinit 58 de ani pe 16 iunie 2017 si munceste fara intrerupere din iulie 1978 . Va rog sa-mi spuneti cand poate iesi la pensie in conditiile noilor modificari ale legii pensiilor , avand calitatea de locuitor al municipiului Slatina de peste 30 de ani si beneficiar al reducerii varstei standard cu doi ani fara penalizare !
Va multumesc !