Am facut cea mai nasoala prostie din viata mea......Am depus formularul D700 pt trecere de la impozit pe micro la impozit pe profit in data de 01.04.2023, deci cu o zi dupa expirarea termenului legal de depunere. Tinand cont de acest lucru, oare mai pot reveni la impozit pe micro vreodata, sau pot invoca vreo exceptie pt depunerea cu o zi intarziere si totusi sa mai pot aplica sistemul micro? ma intereseaza persoane care au patit-o si au rezolvat cumva situatia
am doua spete:
1) o societate comerciala, are de restituit asociatului un imprumut in suma de 100 000 euro. societatatea nu are lichiditati, dar are in patrimoniu un imobil ce valoareaza 100 000 euro. Se poate compensa datoria societatii catre asociat prin cedarea imobilului din patrimoniu? care este regimul tva? societatea este platitoare de tva, la achizitionarea imobilului nu s-a dedus tva. societatea factureaza casa, fara tva, fiind imobil vechi, asociatul nu mai achita imobilulul ci solicitata compensarea facturii pe imobil cu datoria societatii catre el. Este corect?
2) doua societati comerciale, A si B, platitoare de tva, ce au acelasi asociat deci sunt parti afiliate, doaresc sa vanda un imobil detinut de societatea A catre societatea B. la achizitionarea imobilului nu s-a dedus tva, prin urmare vanzarea se face fara tva conform art 292 alin2 lit f din condul fiscal?
in ambele situatii vorbim de valoarea de piata confirmata printr-o evaluare a imobilului, fiind parti afiliate asa se procedeaza.
Va rog sa imi spuneti daca sunt corecte cele doua variante. Va multumesc!
intr.un srl cu doi asociati straini din care unul decedeaza, asociatul supravietuitor ajunge la o intelegere cu mostenitorii asociatului decedat prin care, mostenitorii renunta la partile sociale si le cedeaza asociatului supravietuitor, pe baza unei intelegeri facute in fata unui notar. Ca urmare a acestei situatii este necesara redactarea unei hotarari a asociatului in care sa se specifice situatia de mai sus. Cum ar trebui sa fie scrisa/compusa aceasta hotarare? ( ma intereseaza formularea acestei hotarari/un model care sa fie acceptat de onrc)
Am fost identificat in trafic cu viteza peste viteza legala, rezultatul fiind suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 60 de zile. Agentul constatator a scris procesul verbal, intr-un mod agramat, literele nu se inteleg, data din proces mai exact 03 este mai degraba un 09, peste tot in procesul verbal literel M si U sunt identice. Litera M este facuta ca si un U prelungit. B-ul de mana este un L de mana si tot asa...Practic intreg procesul verbal: data, strada, drumul marca masinii, precum si alte detalii legate de fapta sunt greu descifrabile, literele nu seamana cu literele latine, iar cuvintele sunt o insiruire de litere ciudate, incomplet scrise. Intrebarea este: in instanta un astfel de proces verbal poate fi anulat si implicit anulata fapta?
DESPRE ANONIMIZAREA DATELOR PERSONALE IN CALITATE DE MARTOR>... Buna ziua, am gasit niste documente pe drum, am contactat proprietara documentelor, ca aceasta sa imi spuna ca a fost victima unui furt, si m-a rugat sa predau documentele la politie. Ulterior am fost sunat de politie ca trebuie sa dau o declaratie. INTREBAREA ESTE: cum pot sa solicit anonimizarea numelui, adresei atunci cand dau declaratia? Intrucat nu doresc ca datele mele personale sa apara in dosar. Nu am cunostinte despre cum s-a intamplat prin urmare nu doresc sa apar in fata instantei ca martor. Va multumesc!
-28.10.2009, am inmatriculat un autoturism vw golf 4 achizitionat din Germania, iar conform legislatiei in vigoare am platit TAXA DE PRIMA INMATRICULARE ( 2349 lei).
-23.07.2010, am deschis un proces pentru restituirea taxei de prima inmatriculare cu mentiunea ca am solicitat DOBANDA FISCALA.
-3.02.2011 instanta hotaraste ca parata ( administratia finantelor publice) sa restituie reclamantului ( EU) suma de 2349 lei cu DOBANDA LEGALA AFERENTA.
-dupa primirea sentintei finale am facut o cere catre Adminsitratia finantelor publice prin care solicitam plata. Administratia a platit dobanda legala ( aproximativ 2349+ dobanda 580 lei).
INTREBARE: pot sa initiez un nou proces prin care sa cer instantei sa oblige Administratia finantelor publice recalcularea dobanzii si acordarea DOBANZII FISCALE in locul celei LEGALE? ( de mentionat ca dobanda legala este mica cateva procente/an, in timp ce dobanda fiscala este de aprx 0.4%/zi)
Detin un teren agricol in suprafata de 0.42 ha, mostenit de la bunici.
Terenul a fost achizitionat de bunici de la o persoana care acum este moarta si nu are mostenitori, achizitia s-a facut cu chitanta de mana.
In acest moment eu nu am nici un act pe teren, desi la Registrul Agricol de la primarie terenul este trecut pe numele meu si de mai mult de 15 ani platesc anual impozit pentru el.
CUM POT SA INTABULEZ ACEST TEREN PE NUMELE MEU?... tinand cont de faptul ca nu am nici un act de properietate asupra lui....