avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Activitate marioenergodna

Activitate marioenergodna

Bună ziua, Vă rugăm, avem nevoie de o părere legală din partea dumneavoastră privind securitatea supravegherii video. Asociația noastră de Proprietari a instalat recent un sistem de video supraveghere, însă la mai mulți ne-a ridicat un dubiu faptul că acest sistem de înregistrare (depozitat într-o încăpere separată) este totuși conectat printr-un cablu internet cu locuințele unora din responsabili. Redăm textele respective din hotărârea A.P. :
- "Sistemul CCTV [...] va fi dispus în casieria A.P., permanent încuiată și asigurată cu gratie, și conectat la Internet, prin cablu de la ap.22, respectiv de la ap.31
- "La înregistrările video vor avea acces doar cei 6 membri ai C. Ex. atât local cât și ​la distanță, precum și autoritățile competente."
- "Păstrarea cheilor de la cutiile în care sunt dispuse echipamentele de stocare a imaginilor doar de către președintele A.P."
Am întrebat deja la ANSPDCP dar drept răspuns ne-au trimis câteva paragrafe transcrise din RGPD 2016/679 (consultată deja de noi) ce nu aveau nici o indicație concretă pt această suspectă conexiune și acces (birocrati incompetenti).
Vă mulțumim
Va multumesc ynocentta.
1) Da, debransarea a fost solicitata de catre asociatia de proprietari. Nelocuind in acest apartament, am descoperit mai târziu lipsa apei calde.
2) Am achitat anticipat comunicand un index mai mare. Am păstrat contoarele pe poziție, integre, pt a fi verificate.
3) Am solicitat oficial reprezentantului legal al a.p. toate aceste întrebări, inclusiv cenzorului, dar mi-au răspuns fără sa atingă subiectul meu concret. Respectiv : "Suma platita anticipat [de mine] nu se regaseste in bilantul final față de furnizorul de agent termic, care oricum a fost inchis". Si : "Hotararile C.Ex. al a.p. se pot anula doar prin hotarare judecatoreasca". Si : "Trebuia depusă contestatie la timpul respectiv".
Nu mi-au răspuns deloc la solicitarea acestor acte : decizia CEx de debranșare si consensul locatarilor beneficiari ai furnizării de a.c. Adesti domni (platiti si de mine!) s-au comportat și se comporta cu totul abuziv.
Buna ziua,
Asoc Poprietari s-a debransat, in 2019, de la furnizorul de agent termic fara a ne consulta (inclusiv nici pe mine).. Am constatat lipsa apei calde la sfarsitul lui 2021,. fiiiind unul din putinii ramasi conectati la apa calda menajera, (nu si la incalzire). In plus, achitasem anticipat cca 10 mc a.c. (~280 lei). pe care acum refuza sa mi-i restituie pe motivul ca este "tardiv", fara a raspunde care este baza legala a acestei "tardivitati". Practic, locuinta nu mai ofera conditia minima de confort a apei calde, iar eu le contest urmatoarele trei puncte, insa am primit un raspuns cu totul evaziv de la subiect :
1) Debransarea apei calde fara a consulta abonații,
2) Necomunicarea acestei debransari. Actiuni pe care le vad ca neregulamentare si abuzive.
3) Nerestituirea banilor anticipati pentru 10 mc a.c.
Va rog, cum se poate solutiona situatia, inclusiv rebransarea la apa calda ?
Multumesc.
Vă salut,
Sotia a doua a bunicului meu (deci nu ruda "de sange"), 81 ani, a fost accidentata mortal pe trecerea de pietoni. Instanta judecatoreasca nu ne-a acordat dreptul la despagubiri din partea asigurarii cu toate ca ne-a interogat (cu martori) daca intr-adevar am avut cu totii relatii familiale si afective continue. Practic, ne frecvenctam aproape zilnic si dupa decesul bunicului. Este corect? Multumim.
Sotia a doua a bunicului meu (deci nu ruda "de sange"), 81 ani, a fost accidentata mortal pe trecerea de pietoni. Instanta judecatoreasca nu ne-a acordat dreptul la despagubiri din partea asigurarii cu toate ca ne-a interogat (cu martori) daca intr-adevar am avut cu totii relatii familiale si afective continue. Practic, ne frecvenctam aproape zilnic si dupa decesul bunicului. Este corect? Multumim.
Va rog, daca aveți bunăvoința să ne lămuriți:
Un amic insistă mult să îi dăm cu împrumut o sumă importantă (35.000€, dintr-o recentă moștenire a tatălui) iar pt acest serviciu ne-a propus o dobânda pe care a tot urcat-o de la 7, apoi 8 și acum chiar 10% (!) Ne-a spus că va încheia un contract notarial pe numele soției sale, cu garanție apartamentul dumneaei (în București, in valoare de cca. 50.000€).
Nu avem deloc experiența acestor tranzacții, dar ni s-a părut cam neobișnuită insistența de a-l împrumuta și însăși marimea acestei dobânzi (față de ceea ce oferă bancile, 0,8%). Dacă l-am refuza, s-ar crea un fel de ruptură în relația ns de amiciție. Va rog, puteți să ne spuneți dacă exista pericolul ascuns de a pierde această sumă de bani, prin cine știe ce detalii/capcane juridice?
Và mulțumesc
Astept de 65 zile raspuns de la prim-procuror la plangerea contra hotararii de clasare a reclamatiei mele de inselaciune! Ce mijloace am pentru a obtine mai repede raspunsul la aceasta plangere?
La secretariat mi-au spus ca termenul de 20 zile decurge doar de cand plagerea aceasta ajunge pe masa prim-procurorului, ceea ce , zic dansii, inca nu s-a intamplat.
Practic, platisem 1..500 € unui programator pentru un site pe care apoi respectivul l-a lucrat cca. 90℅, dar apoi nu l-a finalizat. Ca dovada a platii si a relatiei de lucru, am depus la ofiterul de politie conversatia noastra pe mesageria de pe Facebook (unde sunt specificate clar sumele ce mi le cerea si pe care apoi le si primea de la mine), precum si marturia fostului sau angajator. Politistul mi-a spus ca sunt probe valabile, dar apoi spre surpriza mea a facut un referat in care ia in consideratie doar declaratiile acelui programator in care el neaga ca ar fi primit bani de la mine si astfel, el a propus clasarea reclamatiei mele. Acum astept de 65 zile raspusul la plangere ...
Buna ziua. Puteti, va rog, sa-mi indicati care este institutia careia ar trebui sa ma adresez [Garda fianciara, Procuratura, ....] pentru actiunea contra unui programator care nu si-a indeplinit obligatia asumata si deja platita pentru un program software?
Respectivul programator, inscris cu o firma individuala, a refuzat orice propunere amiabila spre a-si termina lucrarea. In plus, a insinuat ca nu as avea nici o dovada ca mi-a prestat acest serviciu si a incasat ~1.000 Euro, caci nu avem un pre-contract. Insa dialogul complet il avem pe e-mail, o varianta-ciorna a aplicatiei este deja prezenta pe Net, iar o parte din Euro i-a fost data personal de cineva delegat de mine [mama mea]. Va multumesc pentru consultatie!
Va multumesc pentru raspuns. Puteti ,va rog, sa-mi indicati care este institutia careia ar trebui sa ma adresez pentru actiunea judecatoreasca? [Garda fianciara, Procuratura, ....] Respectivul programator, inscris cu o firma individuala, a refuzat orice propunere amiabila spre a-si termina lucrarea. In plus, a insinuat ca nu as avea nici o dovada ca mi-a prestat acest serviciu, caci nu avem un pre-contract. Insa dialogul complet il avem pe e-mail, o varianta-ciorna este deja prezenta pe Net, iar o parte din Euro i-a fost data personal de cineva delegat de mine [mama mea].
NOTA : Pacat ca nu si-a respectat cuvantul , intrucat acesta App contine o serie de up-grades care ar putea oferi perspective inedite, chiar si lui insusi, in platformele de socializare. Dar deocamdata inca persista mentalitatea romaneasca "mai bine sa infulec un ou astazi dacat o gaina maine" :slap:
Buna ziua! Doresc sa va cer sfatul pentru ce am de facut ca sa imi fie finalizata o lucrare soft-ware pentru un site Internet, lucrare deja achitata cu un an in urma dar inca neconsemnata. Pe scurt, am contactat acum cca 2 ani prin cunoscuti un programator pentru a-mi realiza un site cu o anume aplicatie [printre altele, acesta App o brevetasem anterior la OSIM]. Dat fiind o anume complexitate crescanda, ii plateam respectivului in baza elementelor ce le adaugam, deci a timpului investit de el, ajungand la o suma destul de serioasa, in Euro. Cam de 1 an Aplicatia a fost finisata 90% insa programatorul a inceput sa trag de timp iar de atunci restul de 10% nu vrea sa-l mai finalizeze pretextand ca si-a incheiat indatoririle. I-am propus sa ii mai platesc suplimentar ceva insa a ramas neclintit pe pozitiile sale [se pare ca are anumite surse de castig mult mai mari in prezent si nu vrea sa mai piarda timpul cu "maruntisuri"]. Ar fi urmat sa imi faca o factura la sfarsit , dar nici pe aceea nu vrea sa mi-o mai intocmeasca. Dovada colaborarii noastre, inclusiv sumele solicitate, ar fi in interiorul conversatiilor prin e-mail. Va rog, ce mijloace legale am ca sa il determin sa finalizeze lucrarea sau, la limita, sa imi restituie banii? Va multumesc pentru consultatie!