avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate Ana2703

Activitate Ana2703

Buna ziua!

Am cateva nelamuriri privind niste notiuni de drept succesoral si, daca se poate, va rog sa ma lamuriti:

1. Bunicul meu a murit in anul 1999. Ca mostenitori sunt sotia (bunica mea) si cei ptru copii (tatal meu si inca 3 frati). Anul acesta a murit tatal meu, apoi la interval de cateva zile bunica mea. Dupa bunicul meu, s-a emis un titlu de mostenitor, in care se precizeaza cota succesorala insa nu sunt precizate bunurile. Acum a fost reluata mostenirea bunicului meu si este dezbatuta si mostenirea bunicii mele.
Intrebarea este ce cota succesorala voi avea? Eu mai am un frate. Am inteles ca se imparte totul la 5 ( cei trei copii ramasi in viata ai bunicii mele & eu cu fratele meu m). Este adevarat?

2. Cum ii pot forta pe ceilalati mostenitori sa vindem bunurile dobandite? Este vreo parghie legala? Nu vor vinde de buna voie.

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Buna seara!

Pe terenul achizionat este amplasat la limita proprietatii un stalpa de tensiune medie. Pe langa faptul ca, din ce stiu eu, nu pot utiliza terenul din imprejurime in vederea unei constructii gen beci sau terasa, stalpul se deterioreaza pe zi ce trece. Am facut numeroase sesizari la Eon, dar nimic.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. In cazul in care vin in cele din urma sa schimbe stalpul, pot solicita despagubiri si in ce baza legala? (Din ce am inteles de la inginerii care au venit pe teren, trebuie sa strice gardul de lemn si soclul de beton)
2. Pot solicita renta pe terenul pe care nu il pot utiliza (deducere de la factura de energie electrica)? Daca da, in ce baza legala?
3. Pot solicita mutarea stalpului in afara proprietatii? Daca da, in ce baza legala? In viitor exista posibilitatea ca vecinul de langa mine sa construiasca casa si astfel pentru a se ajunge la stalp, va trebui si acordul vecinului (acum este teren liber).

Multumesc anticipat pentru raspunsurile acordate!
Buna seara!

Doresc sa imi dau demisia cu preaviz, insa intampin niste dificultati si va rog sa ma ajutati cu niste informatii:

- asistent manager este functie de conducere sau executie? Angajatorul sustine ca este o functie de conducere deoarece sustine ca in cazul proiectelor cu finantare nerambursabila functia se afla in linia bugetara de managenent. Mentionez ca in contractul de munca nu este stipulat ca sunt angajata in cadrul unui proiect. In cazul ca este o functie de executie, cum pot demonstra angajatorului ca greseste?

- in contractul de munca se specifica ca perioada de preaviz este de 45 zile ceea ce contravine codului muncii (in cazul in care functia de asistent manager este de executie). Contractul de munca este bineinteles semnat de mine, dar ca orice proaspat angajat nu am dat importanta acestui aspect...

In conditiile prezentate mai sus, care este perioada de preaviz? Si in cazul in care eu stau in preaviz 20 zile lucratoare asa cum am precizat in demisie invocand art 81 din codul muncii, ce se intampla daca totusi angajatorul considera ca tre sa stau 45 zile?

Multumesc anticipat!
Buna ziua!

care este varsta de pensionare anticipata/anticipata partiala pentru o femeie nascuta pe 08.02.1959, care lucreaza ca asistenta medicala din aprilie 1979? In cazul pensiei anticipate care este procentul de diminuare a pensiei fata de pensia care ar primi-o la varsta de pensionare? Multumesc anticipat!
Buna ziua!

Am un angajat cu perioada determinata, a carui contract individual de munca expira pe 01.03.2014.
Din greseala (confuzie de nume) i s-a prelungit perioada si a fost inregistrata in Revisal. Azi am constatat ca nu acest angajat era cel caruia trebuia sa i se prelungeasca contractul.
Cum se poate proceda pentru a modifica in Revisal si sa i se inceteze contractul de drept, in asa fel incat sa se respecte legea?

Multumesc!
Intocmai. De aceea am preferat sa inregistrez si in Revisal inainte de 31.12.2013, ci nu dupa 06.01.2014 la intoarcerea din concediu.
Multumesc pentru raspunsuri. Intre timp, am considerat de cuviinta ca avand in vedere ca produce efecte la data de 31.12.2013, am emis decizia de incetare de drept cu data de azi, cand s-a operat si in Revisal.
Buna ziua!

Cum se procedeaza in cazul inregistrarii in Revisal a incetarii de drept a unui CIM avand in vedere ca data incheierii contractului este 31.12.2013, avand in vedere ca in aceasta perioada persoana care se ocupa cu inregistrarea in Revisal se afla in concediu de odihna?

Se poate face apel la art. 4 alin (1) lit. d) din HG 500/2011, respectiv "la data luarii la cunostinta a evenimentului" si sa se inregistreze inainte de 31.12.2013 incetarea sau se va inregistra pe 06.01.2014, cand se va reveni din concediu?

Va multumesc anticipat!