avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1937 soluții astăzi
Forum Activitate Valeriu B.

Activitate Valeriu B.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, domnule Andrei Petcu!

Dacă rezultatul arată o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunteti obligat să va supuneti recoltării de probe biologice pentru a se stabili nivelul de alcool în sânge, lucru pe care l-ati facut, de altfel.

În orice situație, indiferent de nivelul de îmbibație alcoolică depistat în sânge, se deschide dosar penal în cadrul căruia veti fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 336 Cod penal, respectiv conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Dacă se stabilește că îmbibația alcoolică este de sub 0,80 g/l alcool pur în sânge, cauza se clasează, în baza art. 16, alin. 1, lit. b), teza I, fapta nu este prevăzută de legea penală.

Dacă rezultatul se situează peste pragul menționat anterior, dosarul își continuă cursul – se administrează probe, veti fi citat în vederea participării la audieri, vor fi citate persoanele pe care le-ati avut alături în autoturism.

Cautati pe internet ori pe avocatnet.ro situatii similare si vedeti exact ce s-a intamplat si ce solutii se pot dispune in dosare. Sunt materiale publicate pe aceasta tema - doar trebuie sa cautati.
www.avocatnet.ro/articol_550...
[ link extern ] /
Buna ziua,

Am adjudecat un imobil-apartament in sector 4 Bucuresti, actul de adjudecare avand data de 01.09.2015.

In actul de adjudecare, este mentionat:
- [...] de la data intabularii, imobilul ramane liber de orice ipoteci sau alte sarcini privind garantarea drepturilor de creanta.
- Prezentul inscris constituie titlu de proprietate pentru adjudecatarul [...] si poate fi inscris in cartea funciara.
- Conform prev. art. 852 pct. i C.p.c., pentru adjudecatar, prezentul inscris constituie titlu executoriu impotriva debitoarei[...], daca imobilul se afla in posesiunea acesteia din urma, sau impotriva oricarei persoane care are in posesiune ori detine in fapt, fara niciun titlu, imobilul adjudecat.

Mentionez ca-n imobil nu locuieste nimeni si, desi a fost bun proprietatea unei societati comerciale, acesta a fost folosit in scop de locuinta, societatea desfasurandu-si activitatea doar in mediul online. Acum nu locuieste nimeni in el, este debransat de la curent, apa, gaze etc. Am vorbit cu fostii proprietari, rugandu-i sa-mi dea cheia de acces in imobil si mi-au spus ca nu o mai au si ca nu vor sa se mai implice de niciun fel.
Spuneti-mi, va rog, care este procedura de evacuare pe Noul Cod de procedura civila si, in situatia de fapt, daca pot, pur si simplu, sa merg sa sparg usa si sa ma folosesc de imobil fara sa se intample nimic rau. Practic fostul proprietar nu mai este interesat de imobil si executorul imi cere 2500 lei pentru a efectua actele de evacuare si, in plus, trebuie sa astept si vreo 30 de zile.
Este absolut necesar sa fac proces verbal de predare a imobilului cu fostul proprietar pentru a intra in posesia imobilului sau pot pur si implu sa intru in imobil, avand in vedere ca acolo nu mai locuieste nimeni de multa vreme?

O zi excelenta!
Buna ziua!
Am incercat pe cat posibil sa rezum cazul meu la o speta.

Prin cererea inregistrata pe rolul instantei la 20.02.2012, reclamantul X a chemat in judecata pe parata Y S.R.L. (societate cu raspundere limitata), solicitand sa se constate ca, pana in present, nu s-a realizat transferul dreptului de proprietate de la reclamant catre parata asupra terenului intravilan in suprafata de 556 mp. avand nr.cadastral 1234/56 si CF. 7890 impreuna cu dreptul de proprietate asupra suprafetei indivize de 90,05 mp., respectiv 6,49%, teren indiviz aferent din lotul nr. 17, format din terenul intravilan 1234/60 si CF. 7891, situate in intravilanul Comunei Ciolpani, Judetul Ilfov, tarlaua 9, parcela 96/18, 96/21/1, 96/21/2, urmare a nerespectarii de catre parata a obligatiilor contractuale, sa se constate rezolutiunea contractului, conform pactului comisoriu de gradul IV si sa se dispuna stergerea din Cartea Funciara a localitatii Ciolpani, a dreptului de cumparare in favoarea paratei Y S.R.L., astfel cum rezulta din incheierea nr. 1234/10.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 1234/02.02.2010 al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Ilfov, fara ca parata sa poata beneficia de restituirea sumelor platite.

In motivarea cererii, reclamantul arata ca, la data de 01.02.2010, intre parti s-a incheiat contractul de vanzare cumparare autentificat de notarul public sub nr. 123. Apreciaza ca acesta este un veritabil antecontract de vanzare cumparare, la data autentificarii lui cumparatorul platind suma de 2.000 euro cu titul de avans, iar diferenta de pret de 8.000 euro urmand sa o primeasca in lei, prin transfer bancar in contul sau, deschis la UNT BANK Sucursala Ilfov, asfel cum este prevazut in contract, in echivalent a 2.000 euro in patru rate lunare pana la data de 20 a fiecarei luni, pana cel tarziu la data de 30.06.2010.

Partile au convenit ca neplata a doua rate lunare atrage rezolutiunea contractului. Pana in prezent parata nu a efectuat nicio plata in contul indicat in contract si nu si-a indeplinit obligatiile asumate prin contract privind plata pretului convenit, iar neexecutarea se datoreaza exclusiv culpei paratei, neexistand o imposibilitate fortuita de neexecutare.

Cum vedeti Dvs. rezolvarea spetei?
Buna seara,

Art. 171 Cod procedura penala:

Învinuitul sau inculpatul are dreptul să fie asistat de apărător în tot cursul urmăririi penale şi al judecăţii, iar organele judiciare sunt obligate să-i aducă la cunoştinţă acest drept.
Asistenţa juridică este obligatorie când învinuitul sau inculpatul este minor, [...], când este reţinut sau arestat chiar în altă cauză, când faţă de acesta a fost dispusă măsura de siguranţă a internării medicale sau obligarea la tratament medical chiar în altă cauză ori când organul de urmărire penală sau instanţa apreciază că învinuitul ori inculpatul nu şi-ar putea face singur apărarea, precum şi în alte cazuri prevăzute de lege.

Buna seara,

Dupa cum spune si colega mea, singura solutie si cred eu, cea mai eficienta, ar fi sa intrebati prim-procurorul parchetului unde se fac cercetari de stadiul dosarului.
Buna seara,
In situatia in care veti fi chemat la audieri, veti sustine ca nu ati condus fara carnet si nu vi se va intampla nimic. Asta daca nu sunt probe care sa dovedeasca ca ati condus fara permis.
Cred ca ar fi bine sa comunicati parintilor cele intamplate si sa mergeti impreuna la un avocat.

O seara buna!
Răspuns la discuția Plangere penalã pentru calomnie
Nu se tine cont ca mai sunt plangeri acum cativa ani. Numiti in plangerea depusa organelor de cercetare penala cel putin doua persoane care au asistam la cele intamplate.
Din punct de vedere legal acestea sunt obligate sa spuna ce au vazut.
Răspuns la discuția Plangere penalã pentru calomnie
Buna seara,

In ipoteza in care individul recunoaste fapta, cel mai probabil i se va aplica o amenda administrativa pentru faptele comise.

In situatia in care nu recunoaste, dat fiind faptul ca nu aveti martori, nu se va intampla nimic.
Dvs. trebuie sa probati cele spuse, nu el.
Incercati sa gasiti martori care sa probeze cele sustinute de Dvs.

Buna ziua,
X, proprietar, incaseaza 500 lei in baza unui contract de inchiriere.
X vrea sa cedeze dreptul de a incasa chiria lui Y, printr-o conventie scrisa.

-Care este denumirea contractului?
-Forma autentica reprezinta o conditie pentru valabilitatea contractului?
-Dupa semnarea acestuia, Y trebuie sa mearga la Finante pentru a depune declaratia de venit si a achita impozitul aferent chiriei?

Va multumesc
Răspuns la discuția Rate restante
Buna ziua,
Banca nu este obligata din punct de vedere legal sa va acorde perioada de gratie.
In situatia in care se va incepe executarea silita, aveti doua alternative:

In ipoteza in care aveti bunuri pe numele Dvs sau depozite bancare, va trebui, dupa cum a spus si colega mea, sa formulati in instanta o contestatie la executare si suspendarea executarii. In functie de cum a fost formulata, se stopeaza sau amana executarea silita.
In orice caz, bunurile sunt supuse unui gaj general si pot fi executate silit.

In ipoteza in care nu aveti nimic pe numele Dvs., nimeni si nimic nu are ce sa va faca.

O seara frumoasa!