avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Activitate alisia2008

Activitate alisia2008

Buna seara,
Am divortat anul trecut, sentința de divorț dându-se in 20.04.2016.S a stabilit o pensie pentru copii de 175 lei ( 1/3 din salariul minim pe economie de atunci)( mentionez ca am 2 copii de 6 si 8 ani care stau cu mine), insa am deschis un nou proces prin care s-a stabilit ca pensia alimentara sa fie 1/3 din salariul minim pe economie, oricat s ar modifica acesta pe parcursul anilor.Fostul meu sot era obligat sa plateasca pensia pt copii din ianuarie 2016 (de cand am intentat eu divortul)pana in momentul actual, iar o data cu toate modificările salariului in timp, trebuia sa achite suma respectiva.Din pacate niciodata nu a achitat exact suma care trebuia platita ( am facut un cont la copii), ci mai putin;acum mi a spus ca nu va mai plati pensia copiilor, dar ca le va plati tot ce trebuie.Vreau sa mentionez ca el este plecat din tara si vine doar o data pe luna sau la 2 luni si nu vrea sa puna banii in cont copiilor.
Spune ti mi va rog, exista ceva lege care il absolva de plata pensiei alimentare, daca asa cum zice el le plateste "toate" copiilor ( ceea ce nu poate face avand in vedere ca e plecat).
Va multumesc
Buna ziua,
Am divortat de aproape 2 ani, dar in urma divortului sotul meu m-a lasat cu o gramada de datorii...si cu 2 copii.Am avut o firma care a fost inregistrata pe mine si chiar daca efectiv nu m-am ocupat eu de ea, ci sotul meu, toate cate au fost au cazut pe spatele meu, datorii la banca (pentru care mi-au pus proprire pe o parte din salar) si mai sunt datorii la finante, pentru care sunt inca in proces, dar pe care sincer nu stiu daca se va rezolva.
Spune-ti-mi va rog...in cazul in care in viitor voi decide ca vreau sa ma recasatoresc, viitorul meu sot va fii afectat de datoriile mele?(nu ma refer la faptul ca nu ma va ajuta la plata lor)....adica in cazul in care se va intampla ceva si nu voi (vom) mai putea plati aceste datorii, exista posibilitatea sa-i puna sechestru pe ceea ce are el dinaintea casatoriei?...sau in cazul in care ne vom construi o casa care va fii intabulata pe amandoi, se poate sa puna sechestru pe aceasta?...

Va multumesc anticipat
Deci practic....indiferent de se gaseste....eu ca reprezentant legal voi raspunde....
Va multumesc frumos
Buna ziua,
As avea o intrebare...am fost administratorul unei societati comerciale incepand cu anul 2007, insa numai pe hartie...de administrarea propriu zisa s-a ocupat sotul, eu avand copii mici de crescut nu prea am avut timp.Mai faceam cate o factura din cand in cand.Acum am cerut insolventa firmei, doarece suntem in divort si eu lucrez in alta parte, am si doi copilasi si nu ma pot ocupa si de aceasta societate.Ideea este ca acum am control de la finante care imi cer actele contabile pe ultimii 5 ani, dar sincer nu le am pe toate, nici nu stiu ce este in ele, daca sunt in regula sau nu,,,,si nu as vrea sa raspund pentru ce a facut sotul meu in acesti ani.Oare as putea da ceva declaratie la finante prin care sa mentionez faptul ca nu m-am ocupat efectiv de administrarea firmei, ca in cazul in care se afla ceva nereguli sa nu fiu trasa la raspundere?
Nu am nici toate actele contabile....va fi vreo problema sa duc numai ce am gasit?
Va multumesc
Buna ziua
Sunt intr o situatie destul de delicata...am o societate infiintata in 2007.Am o linie de credit de la banca in valoare de aprox 50 000 lei.Anul trecut au hotarat sa o treaca pe rate insa rata lunara este aprox 2700 lei si nu am posibilitatea sa o platesc.Vreau si sa mentionez ca atat eu cat si sotul meu am semnat ceva contract de fidejusiune insa nu avem bunuri proprii; eu lucrez la o firma si am salar insa el nu are nici un venit, iar ca si garantie la credit e pus apartamentul in care am locuit si care e sediul firmei, dar care este pe numele altcuiva.Sotul meu mai are un credit la care este pus ca si garantie, acelasi apartament.Vreau sa mentionaz si ca in momentul de fata suntem in divort.Avand in vedere ca nu am mai platit ratele cei de la banca au spus ca vor da dosarul firmei, unui executor si ca acesta va putea cupla cele 2 credite, al societatii si al sotului meu, si sa scoata apartamentul la licitatie pentru a si putea recupera banii, si pe langa toate acestea imi vor pune si proprire pe salar.Se poate asa ceva?
Va multumesc
am si eu o nelamurire: in cazul unei poluari accidentale ( sol,apa etc.) se face vreo inregistrare si cercetare privind evenimentul? si daca da, cine o face (cercetarea)?
exista vreo lege care spune ce se intampla in cazul unei poluari accidentale?
Va multumesc,
Răspuns la discuția Taxa de excavare
va multumesc mult pentru informatie
o zi placuta
m-ar interesa, daca ma poate ajuta cineva, in ce an s-a introdus plata taxei de excavare in vederea exploatarii, precum si legea care o contine.
va multumesc frumos.
as avea nevoie de o somatie/notificare de plata "adevarata", facuta de un avocat, asta daca ma puteti ajuta
din pacate notificari de plata le am trimis si de fiecare data au spus ca vor plati( sincer nu au fost deloc miscati de "amenintarile" din notificari) , insa am ramas numai cu atat.Am auzit din diverse surse ca de luna viitoare s ar putea ca sa vanda firma; deci inca 30 zile s ar putea sa fie prea tarziu.Ce se intampla in acest caz?