avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Activitate sonia2014

Activitate sonia2014

Răspuns la discuția Amanare termen!
Nu ma pot prezenta la termen pentru nu sunt in tara.
Aducand dovezi noi la dosar,se poate schimba sentinta?
Discuție Amanare termen!
Buna seara,
Pot cere amanare termenului de judecata intr-un proces ? ( Stadiul procesual este fond).
Multumesc pentru raspuns.
As mai avea o intrebare:fostul sot "a uitat " ca la divort am revenit la numele de familie dinaintea casatoriei.

Aceasta eroare poate fi o piedica in desfasurarea procesului?
Va multumesc.
Buna seara.
In urma cu 2 saptamani am primit o COMUNICARE ADRESA pentru un proces in care sunt "parat".

"In termen de 25 de zile de la primirea prezentei comunicarii,sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si invoca exceptii,aveti obligatia de a depune intampinare". Si intrebarea mea este 25 de zile calendaristice sau lucratoare?

Fiind vorba de un proces de "stabilire program vizitare minor"va intreb ce probe sunt acceptate in proces :incrisuri,martori,ascultarea minorei..??

Va multumesc.
gi-jane2 a scris:




fetita nu vrea sa mearga in Suedia

Asta conteaza cel mai mult.. ce nu vrea si de ce ? Nu vrea sa mearga in vizita ca si pana acum ? De ce ? I-ati zis ca taica-sau n-o va mai lasa sa vina la dvs sau cum?
Daca nu vrea fara s-o fi influentat dvs sa nu vrea, n-o puteti obliga sa mearga si n-o trimiteti .
Mai departe tatal poate sa ceara ce vrea, unde vrea. Fata va fi ascultata. Se va efectua ancheta psihosociala la dvs prin comisie rogatorie.







Buna ziua!
Asa cum subliniam mai sus mi-as dori ca fetita sa poata avea orelatie normala cu tatal,fara amenintari si reprosuri.Un copil are nevoie de o viata armonioasa,ceea ce personal ma lupt din rasputeri sa ii ofer.
Fetita refuza sa mearga la tatal ei ca si in trecut,a avut experiente negative de fiecare data cand a fost la el.Ultima a fost vara trecuta cand din neglijenta lui si a sotiei,fetita a facut gastroenterocolita acuta,iar din 4 zile de spitalizare,2 zile au lasat-o singura,inclusiv noaptea.Primul lucru care mi l-a spus,cand s-a intors,a fost :"mami,promite-mi ca nu ma mai obligi sa merg la tati" .Au urmat vreo 2 luni de cosmaruri (plangea prin somn,striga) si am luat hotararea de-a o duce la psiholog.Acum face psihoterapie si era bine,pana in momentul in care tatal ei a deschis subiectul vacantei.De vreo 2 saptamani s-a inchis in ea,nu mai dialogheaza.I-am spus ca daca ea nu vrea,nu o poate obliga nimeni sa mearga la tatal ei.
gi-jane2 a scris:

Va putea obtine ca fata sa vina la el in vacante.
Ar trebui sa o lasati, amenintarea e fara temei, va puteti adresa politiei, in alte tari, plangerea de acest soi e luata f in serios.




Multumesc tuturor pentru raspunsuri B-)
Textual amenintarea fostului sot suna asa "daca fetita va ajunge aici,n-o s-o mai vezi pana la 18 ani,si asta daca ea va vrea sa te mai vada.Nu are nici o valoare sentinta pentru statul suedez,pentru ei conteaza ca eu sunt tata si fetita este copilul meu,aici pot sa iau orice hotarare in privinta ei,pot s-o tin cat vreau si pot cere sa ti se interzica sa intri in Suedia".
Aceasta amenintare a fost facuta la nervi,multi nervi.Ideea este ca legile suedeze sunt o nebuloasa pentru mine.Nu stiu daca ar putea pune in practica asa ceva.Acum face uitata aceea amenintare si incearca sa ma convinga prin vorba buna sa las fetita,adaugand o alta amenintare :"daca nu esti de acord,o sa cer custodie comuna"
Subliniez faptul ca as vrea ca fetita sa isi petreaca mai mult timp cu tatal ei,sa fie o relatie normala,fara amenintari si reprosuri,sa fie o persoana de incredere si sa ii facem o viata senina fetitei,fara amenintari si certuri.
Ma intreb si va intrebcum ar trebui sa procedez?O intelegere facuta la notar sau in instanta privind perioada de vizita are valabilitate in orice tara din UE?

Sa presupunem ca eu imi dau acordul ca in perioada de vizita fetita sa mearga la tatal ei,iar in aceea perioada el isi pune in practica amenintarile,ce sanse sunt ca eu sa imi mai vad fetita?

Si acum presupunem ca nu imi dau acordul,el deschide proces pentru custodie comuna si pentru schimbarea programului de vizita (fetita nu vrea sa mearga in Suedia )si de aici era intrebarea din prima postare "se poate cere si parerea fetitei,avand in vedere ca are 10 ani?" (si ma refer la parerea fetitei in privinta perioadei de vizita)
" Art. 100
Copilul minor locuieste la parintii sai.
Daca parintii nu locuiesc impreuna, acestia vor decide, de comun acord, la care dintre ei va locui copilul.
In caz de neintelegere intre parinti, instanta judecatoreasca, ascultind autoritatea tutelara, precum si pe copil, daca acesta a implinit virsta de 10 ani, va decide, tinand seama de interesele copilului. "
Sunt in ceata si nu stiu cum sa procedez.Va rog frumos,lamuriti-ma!:-/
Buna seara.
In urma sentintei de divort din 2009,fetita mi-a fost incredintata,iar tatal beneficiaza de perioada de vizita si e obligat la plata pensiei alimentare.
Din momentul in care sentinta a devenit definitiva si irevocabila,eu m-am stabilit cu fetita in Italia (aici este inscrisa la scoala),iar tatal in Suedia (el la putin timp dupa divort s-a recasatorit).
Avand in vedere ca se apropie vacanta de vara,ca si in anii trecuti,si de aceasta data e insista cu o cerere mai deosebita.perioada de vizita sa se desfasoare in Suedia (ca si in anii trecuti,si de data asta am refuzat si asta din cauza amenintarii pe care mi-a facut-o: "daca fetita va ajunge aici,n-o s-o mai vezi pana la 18 ani " :(( )
Am refuzat din nou,bineinteles,la care el mi-a spus ca va merge in instanta si va cere custodie comuna .

Si acum va intreb:
-avand in vedere ca avem rezidente in 2 tari diferite ale U.E.,instanta ar putea aproba o astfel de cerere?In ce fel s-ar schimba programul de vizita?Se poate cere in instanta si parerea fetitei (are 10 ani)?
Va multumesc anticipat.
Buna seara!
Asa cum am fost sfatuita intr-o postare anterioara,am luat legatura cu un avocat in Italia pentru a cere marirea pensiei de intretinere pe care fostul sot trebuie sa o plateasca fetitei noastre.Pensia a fost stabilita la un sfert din salariul pe care il avea in 2009 (reprezentand 171 RON lunar).La 2 luni de la sentinta de divort s-a stabilit in Suedia si acolo are un salar de 1800 euro lunar.In toata perioada pentru el a fost o dificultate (rea vointa) sa plateasca punctual,chiar daca sentinta s-a comunicat la inceputul lui 2010,primii bani i-a dat la sfarsitul lui 2010,dupa ce eu am facut plangere la politie.In momentul de fata e in a cincea luna de intarzaiere.In tot acest timp,nu a avut macar o data initiativa sa dea ceva in plus copilului,din contra,la cei 40 euro pe care ii trimite imi cere socoteala.
Dupa incheierea divortului eu si fetita ne-am mutat in Italia,pentru a-i oferi un trai decent.El a asteptat finalizarea divortului pentru a se muta in Suedia(chiar daca avea deja locul de munca asigurat acolo) si asta pentru a evita plata unei pensii mai mari.
Deci am hotarat sa cer in instanta marirea pensiei,avand in vedere ca fostul sot are un salar mult mai mare.
Intrebarea mea este:avand in vedere o sentinta data de in Romania,copilul beneficiar rezident in Italia si tatal obligat la plata pensiei cu rezidenta in Suedia
-care acord international trebuie invocat pentru a cere marirea pensiei?
-in perioada de vizita cand fetita sta cu tatal,exista vreo lege prin care pensia alimentara se suspenda? (el refuza sa plateasca pensia pt luna iulie 2013,pt ca fetita a stat la el 3 saptamani).
Va multumesc,o seara buna.
Buna ziua!
In urma cu 6 ani am facut un credit de nevoi personale pentru cumpararea unui apartament,garantie pt acest credit fiind apartartamentul in care locuiesc cu familia.Pentru 5 ani toate ratele au fost platite regular,pana cand firma la care lucra sotul a intrat in faliment;in acel moment am facut cerere la banca pentru amanarea ratelor.Functionara bancii a confirmat ca este totul in regula si ca vom relua plata ratelor dupa 8 luni.Am reluat plata ratelor,imediat ce am aflat ca de fapt cererea nu a fost aprobata :sorry: si pentru a avea cosmarul complet,zilele trecute am primit instiintare de la executor judecatoresc ca in termen de 15 zile sa achit toata suma,in caz contrar apartamentul va fi sechestrat si scos la vanzare.
Ma intreb si va intreb:
-Creditul a fost contractat pana in 2025.E normal ca acum,dupa 6 ani de contract,sa se ceara restituirea intregii sume imprumutate?????
Inclusiv in ceea ce priveste intarzaierea pensiei?
Multumesc pentru raspuns :)