avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate lunguilie

Activitate lunguilie

In cazul unei proceduri de executare silita la care expertul topograf care a facut masuratorile si ridicarea topografica in timpul procesului acuma nu vrea sa participe la executarea silita pentru a indica reperele gipis prin care s-a facut grantuirea scriptica si nici nu vrea sa puna la dispozitie reperele acestor coordonate. Ce se poate face cui trebuie sa ne adrsam. Va multumim


Dezmembrare teren intravilan in vedera succesiunii
Cui trebuie sa te adresezi in vederea dezmembrării terenului care face parte din masa succesorală
Vă mulţumesc ! Cu multă stimă!
Intăbulare teren extravilan cumpărat in baza unui contract de v-c sub semnătura privată.

Terenul cumpărat provine din punerea in posesie al vânzătorului ca urmare al aplicări L.18/1991.
Terenul a fost cumpărat in anul 1996 si inregistrat la Primărie in anul cumpărării si plătesc inpozitull din anul cumpărării .
Care este procedura si care sânt actele necesare intăbulării acestui teren?
Care legi sau H.G. reglementează aceasta?
Mulţumesc mult!
bună ziua

Intabulare
Am cumpărat o suprafaţă de teren extravilan pe baza unui contract de v-c
Oact sub semnătură privată in anul 1996.
Buna seara
Cu ocazia intabularii proprietarul in loc sa indice persoanei autorizate amplasamentul terenului pentru care detinea acte ( Titlu de Proprietate si Fisa de punere in posesie ) a indicat terenul vecinului (al nostu).
Persoana autorizata nu a verificat daca amplasarea terenului corespunde cu actele de punere in posesie si face ridicarea topografica pe tereenul vecinului .
Persoana de la primarie responsabila cu avizarea intabulari nu observa gresala si avizeaza intabularea dupa acea OCPI intocmeste dosrul. si terenul devine intabulat .
Dupa acea in noembrie 2017 proprietarul cere afisarea la primarie cum ca terenul este de vanzare atunci am aflaat toate acestea si am sesizat persoana autorizata si primaria care a oprit vinzarea terenului si ne-a promis ca rezolva problema.
Dupa acea Primaria ne-a trimis o adresa in care ne-a comunicat ca nu poate rezolva problema cum ca aceasta este competenta OCPI.
Proprietarul nu este dispus sa colaboreze la rezolvarea problemei spunand ca si-a intabulat terenul regulamentar
Cei de la OCPI spun ca nu pot face nimic.
Ce se poate face?
Va multumim
Buna ziua
Am dat inprumut unei persoane o suma de bani intocmid un contract de inprumut sub semnatura privata .Dela acea data a trecut mai mult de trei ani si contractul a fost reinoit dar si de atuncea a trecut mai mult de trei ani . In aceasta perioada persoana respectiva a restituit o parte din suma dar restul nu vrea sa mai restituie facand promisiuni pe care nu le onoreaza recunoaste contractul si situatia existenta.
Mai este vre-o sansa sa-mi recuperez banii? Sa ma adresezi instantei ?
Va multumesc mult!
Discuție Gaj imobiliar
Buna seara
La un inprumut cu acte notariale pentru o perioada stabilita primind ca gaj o suprafata de teren.
Daca nu mi se restituie imprumutul in perioada stabilita, terenul in gaj intra in proprietatea mea ca si cand las fi cumparat fara sa umblu la judecatorie sau primarie pentru a se inscrie pe numele meu? Deci aceasta poate fi socotit o modalitate de cumparare?

Va multumim!
Cum se aplica prioritatile coproprietari , aredasi ,vecini si banii.
Va multumim
In cursul procedurii de intabulare a unui teren in favoarea mea mi s-a respins dosarul de intabulare pe motiv ca o fasie de circa 1 m pe lungimea terenului se suprapune cu cea a vecinulu care l-a intabulat de circa doua luni de zile neluind in considerare limitele de hotar pe care lea lasat la locul lor insusind o parte din teren mumai pe acte.
Unde trebuie sa ma adrsez in acest caz si in ce interval de timp ca sa nu decad din termen intrucat au trecut zece zile de cand mi sa adus la cunostinta cele relatate ?

Va multumim!
Buna seara
In procesul civil se poate dovedi cu martori peste un inscris?
Va multumim!