Buna ziua, doresc sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post de inspector in cadrul unui compartiment financiar (institutie publica) si adeverinta medicala eliberata de medicul de familie cuprinde mentiunea la rubrica suferind de: dislipidemie (colesterol marit) si hipertensiune arteriala. Este un motiv pentru a-mi respinge dosarul? Va multumesc
Buna ziua
intentionez sa inchid activitatea de comert la un punct de lucru. Pot ca in perioada de preaviz al angajatelor sa le acord concediul de odihna neefectuat?Mentionez ca alte posturi nu sunt disponibile in cadrul firmei
Multumesc
Buna ziua,
am primit prin corespondenta un proces verbal de contraventie de la Politia Locala. Acesta este adresat firmei pe care o detin in calitate de administrator si asociat unic dar rubrica SC.. reprezentata de....este completata cu datele sotului meu in calitate de ,,administrator'' al firmei.
Sotul meu nu are calitate de reprezentant legal al firmei!
Poate fi considerat valid acest proces verbal de contraventie?Este lovit de nulitate din acest punct de vedere?
Multumesc
Buna ziua, la un proces pentru contestatie concediere, proces pierdut la prima instanta, am facut apel, la Curtea de Apel, decizia data este definitiva? Avocatul a gresit sustinerea de la inceput si drept urmare instanta in apel a observat, respingand procedural.Nu mai am nici o cale de atac?
Multumesc
Buna ziua,
termenul de apel al unui proces a fost stabilit la 10 zile de la comunicare. Care este ultima zi in care pot depune cererea de apel? Se iau in consiterare in cele 10 zile: data postei (stampila de pe plic) si ziua depunereii cererii de apel?
Multumesc
In situatia in care am calitate de asociat unic, administrator si director economic cu contract de munca ( am studii superioare economice) pot semna bilantul anual al propriei firme (microintreprindere platitor impozit pe profit) numai eu in ambele calitati solicitate in formular?
Multumesc
In cazul unei microintreprinderi ce va trece de la plata impozit pe venit 3% la plata impozit pe profit 16% ca urmare a depasirii echiv. 65000 eur, se considera veniturile inclusiv TVA? Mentionez ca activitatea IMM-ului este comert platitor de TVA.
Poate s-a inteles gresit insa doream sa stiu d.p.d.v.procedural daca este obligatorie informarea privind medierea ca pas premergator procesului deoarece decizia de concediere (actul in sine) nu poate fi anulat decat de instanta si nu de mediator! Bineinteles ca imi doresc intelegere cu angajatorul inainte de inceperea unui proces mai ales ca doresc si revenirea la job insa poate angajatorul sa ma repuna in situatia anterioara a CIM si sa anuleze decizia? Din cate am inteles:NU. Ma poate reangaja cu un alt contract de munca, ceea ce este cu totul altceva..
Este cunoscuta practica prin care desfiintarea locului de munca nu are o cauza ,,reala si serioasa''
Multumesc tuturor pentru raspunsuri
Vad ca am deschis un subiect interesant de dezbatut.
Il rog pe domnul mediator sa-mi explice, in situatia in care decizia de concediere si-a produs efectul deci CIM este incetat, cum poate sa revina angajatorul la ITM cu reintegrarea in munca? Ce temei legal de reactivare va avea contractul de munca detinut anterior? Pur si simplu ,, ne-am razgandit'' sau ,, ne scuzati, am gresit''. Nu am studii juridice insa ma intereseaza foarte mult acest aspect si tind sa-i dau dreptate D-lui consilier juridic:retractarea deciziei emise poate fi dispusa numai pana la momentul la care decizia incepe sa produca efecte juridice. Acum cred ca numai instanta poate anula acest act si reactivarea contractului de munca.
Multumesc