avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Activitate acasa@moucha.org

Activitate acasa@moucha.org

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata doamna, am fost pazit de astfel de situatii. Spuneti ca atat timp cat ati platit chiria la timp nu au fost probleme - asta e bine. Din nefericire insa ati intarziat plata. Contractul spune (sau ar trebui sa spuna) ce se intampla in acest caz. Daca nu spune, este vina Dvs ca nu v-ati gandit la o astfel de situatie. Contractul trebuie sa fie clar, scurt si cuprinzator. Ce se poate face in situatia intarzierii platii unei chirii este ca sa informati in prealabil proprietarul (lucru pe care nu cred ca l-ati facut). Daca contractul este automat reziliat unilateral in caz de neplata sunteti in pom, ca sa zic asa. Proprietarul trebuie sa va notifice ca in termen de X zile (ar trebui ca sa fie specificat in contract) sa parasiti apartamentul. Daca nu scrie, singura cale este cea amiabila caci la judecata nu cred ca veti ajunge. Daca X este o zi (sa zicem), sunteti iar in pom: aveti 24 de ore sa iesiti in strada, altfel proprietarul va poate acuza ca i casa lui v-ati deschis depozit.

Cititi bine contractul. In el ar fi trebuit sa se afle toate aceste necunoscute. Cititi-l fara sa il interpretati, ca un robot. Ce nu e scris, nu e valabil.
Răspuns la discuția Viol - daune morale
ceea ce mi se pare ciudat este ca persoana violata se gandeste atata la partea materiala si nu la cea fizica/psihica...,parca s-a lasat violata pentru a trage ceva foloase materiale (vezi formularea cat se cere...).rau am mai ajuns
In cadrul asociatiilor de proprietari,consumurile de utilitati din luna curenta se factureaza de catre furnizori in luna urmatoare si se recupereaza de la locatari dupa inca o luna !! Deci,atentie la termenele fixate prin contractul de inchiriere>
Iata o speta cel putin ciudata,ca sa nu spun altfel.Mi se pare o aberatie ca o instanta sa oblige pe cineva sa viziteze o anumita persoana,chiar pe propriul copil,daca aceasta persoana nu doreste asa ceva.Dragoste cu sila nu se face !Nu sunt de acord cu verdictul dat de AVLIL : cauza comportamentului tatalui este,cu siguranta,un conflict puternic cu MAMA, care a si dus la divort.Este
greu ca cineva din afara sa se pronunte in aceasta speta,dar daca tatal nu simte nimic pentru acel copil,cu tot regretul trebuie sa spun,nu-si va schimba comportamentul nici in baza vreunei decizii a ICCJ !!
Vi s-a precizat mai devreme faptul ca administratorul asociatiei are calitatea de functionar,in
conditiile in care are un contract individual de munca cu asociatia !! Dar pun si eu o intreabare de Caga : pai,daca era un administrator ce rost mai avea un contract de p.s. cu o firma de administrare ? Cat priveste clauza de reziliere introdusa in acel contract de p.s. mi
spare o prostie,aparuta pe principiul "hartia suporta orice!!"Un contract se renegociaza de catre partile semnatare si nu de catre altii.Presedintele asociatiei putea sa ceara parerea sau sa supuna la vot renegocierea salariala in C.Ex.al asociatiei.Asa se intampla atunci cand se aleg tot soiul de neaveniti in posturi de conducere !! Si la mine in blocul in care locuiesc atunci cand ma aflu in tara,s-au ales in C.Ex. o fosta vanzatoare,o fosta lucratoare la cadre pe timpul lui Ceasca,o femeie care are cel mult o clasa mai mult ca trenul si fiica acesteia - ca presedinte,desi initial ea fusese aleasa cenzor.Fostul administrator s-a ales vicepresedinte,insa tot el face incasarile si platile!!?? Asta-i Romania de azi!!
Nu am inteles mare lucru din aceasta povestire.Daca a existat un contract de prestari servicii incheiat de catre asociatia de proprietari si o firma de administrare a imobilelor,ce fel de salariu s-a platit femeii de serviciu si pe ce baza? idem,in cazul administratorului? In aceasta situatie,firma de administrare ce mai facea? Doar strangea cotele de intretinere de la proprie-tari?
O asociatie de proprietari este o mica Romanie,cu toate defectele acesteia.Cand se va schimba restul,o sa se schimbe si asociatiile de proprietari.Cat priveste munca unui cenzor,aceasta trebuie PLATITA,caci pe gratis nu mai face nimeni treaba in tara astaLa domnul respectiv,in asociatie,cat ii dau lunar cenzorului,probabil ca sub 100 lei.De ce nu face dansul treaba acestuia pentru 100 de lei? Sau treaba administratorului sau a presedintelui? E tipic romanesc statul pe margine si tranca-
nitul ,dar de pus umarul la munca e foarte greu.Cu asemenea mentalitati nu se poate ajunge departe.Nu stiu de ce ne pierdem tipul cu asemenea probleme,de parca in rest toate ar fi o.k.?!
Stimate forumist,ar fi cazul sa va implicati mai mult in activitatea asociatiei de proprietari,in loc sa stati pe margine si sa comentati sau sa veniti cu teorii.Totul depinde de calitatea persoanei desemnate ca administrator ,daca aceasta nu va convine,faceti dvs.contract cu o firma autorizata pentru administrarea de imobile.
Prea v-ati obisnuit toti cu controlul statului.Lasati-l incol.o de stat,caci s-a dovedit a fi un administrator incompetent;sau poate vreti sa mai se umfle schemele organizatorice la bugetari.
Pun si eu o intrebare de Gaga: cine le-a permis celor de la primarie accesul pe terasa? Ce ati crezut ca vor face,vor admira peisajul? Asa se intampla acolo unde nu este cap!!Procesul verbal de constatare trebuie sa contina musai trimitere la un text de lege pe care nu l-a respectat asociatia dvs. Contestati acest document la instanta mentionata,competenta sa judece cazul.
Stimate utilizator,in cei aproape 25 de ani de cand conduc o asociatie de proprietari,nu ne-a vizitat nimeni de la primarie.Numai in cazurile de vanzare/cumparare a unui apartament proprietarul-vanzator duce la semnat/stampilat o adeverinta din care reiese ca apartamentul in cauza nu e grevat de datorii fata de asociatie.In rest,nimica.Amestecul primariei in treburile interne ale asociatiei este o reminescenta comunista,doar nu suntem asociatie de
handicapati!!