avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Activitate TabacuVictor

Activitate TabacuVictor

Răspuns la discuția Procedura succesiune
Multumim pentru raspunsuri. Voi mai reveni cu intrebari in cazul in care mai apar nelamuriri!
Buna ziua,
Am o situatie in care as avea nevoie de sfatul dvs.
Tatal sotiei a decedat anul trecut si am dori sa demaram procedura de succesiune pentru o casa de la tara. Care ar fi primii pasi?
Parintii ei erau divortati insa fara partaj facut (parintii fiind coproprietari). Am inteles insa ca titlul de proprietate este pe casa, nu si pe pamant datorita unei legi de la vremea respectiva (in timpul comunismului, cand proprietar pe teren era statul).
Sotia mai are o sora insa aceasta cat si mama sunt dispuse sa ne cedeze partile lor.
Exista un impediment in ceea ce o priveste pe mama deoarece aceasta este internata intr-un azil, fiind pensionata datorita unei boli psihice. Inca nu exista un certificat de handicap in acest caz, deci fetele nu au rol de tutore si nu pot semna in numele dansei. Momentan nu stim de unde sa incepem si cum ar fi bine sa abordam problema.
Daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi in privinta pasilor care trebuie urmati va multumesc anticipat.
O seara buna!
Răspuns la discuția Prima Casa Probleme la Apartament
Dragos893 a scris:

Buna Ziua,

Am achizitionat un apartament prin programul prima casa, la un an dupa ce am cumparat apartamentul au inceput sa apara probleme de structura, inundatii, cu instalatia electrica .
Dezvoltatorul mi-a promis ca incearca sa remedieze unele probleme dar problema de structura nu se stie daca se poate remedia. El este de acord sa imi puna la dispozitie un alt apartament in locul celui cu probleme.
Acum ma lovesc de problema cu banca care nu este deacord cu nici un fel de rezolvare spunandu-mi ca nu imi permite legea si ca nu am ce face in acest sens.
Va rog sa imi da-ti un sfat ...sunt disperat !

Despre ce dezvoltator e vorba sa stim sa ne ferim cei care suntem in cautare!?
Răspuns la discuția Schimbare buletin in timpul CCC
Multumesc pentru raspuns,

Banii oricum ii primesc in cont, ma gandeam la alte complicatii de genul: facut alt dosar si depus la primaria de care o sa tin dupa schimbarea buletinului. Ma gandeam ca odata cu schimbarea domiciliului sa nu se schimbe si autoritatea care imi vireaza suma respectiva, deoarece e vb de judete diferite.
Buna ziua,

In momentul de fata ma aflu in CCC. Actele au fost depuse la primaria de care apartin, insa urmeaza sa ne schimbam domiciliul in Bucuresti atat eu cat si sotia.
V-as ruga sa imi spuneti daca acest lucru interfereaza cu situatia actuala si daca da ce demersuri ar trebui facute!?

Multumesc!
Buna ziua,

Din Februarie 2014 sunt in CCC (tata) si as dori sa stiu care ar fi procedura in cazul de fata, adica schimbarea domiciliului. Mentionez ca domiciliul anterior este in Jud. Olt iar schimbarea se va face pe Bucuresti. Multumesc!
Buna ziua,

Am observat ca pentru a beneficia tatal de respectiva indeminizatie este nevoie si de: "adeverinţă de la angajatorul mamei cu perioada în care a fost sau nu platită indemnizaţia de maternitate (adică concediul prenatal si postnatal )".
Cum pot proceda daca nu pot procura o astfel de adeverinta?, asta in cazul in care sotia nu a fost angajata (iesita din somaj, angajata 3 luni, apoi casnica pana la nasterea copilului).
Multumesc anticipat!