Mulțumesc! La dotare m-am referit la condițiile pe care ar trebui să le îndeplinească un atelier, de genul suprafață minimă, existența unei băi etc. Nu găsesc vreun act normativ care reglementează aceste aspecte.
Bună ziua! Dorim să înființăm un mic atelier de confecții metalice, cu 4-5 angajați. Produsele ar fi exportate in UE. Care ar fi mai avantajos, I.I sau S.R.L?
Deasemenea, care ar fi condițiile de autorizare ale unui asemenea atelier, in afară de procedurile necesare de înființare la O.R.C? Este necesar autorizație de la mediu, PSI etc.? Care sunt cerintele pentru dotarea atelierului? V-aș fi recunoscător pentru orice ajutor. Mulțumesc.
Bună ziua! Fiind insărcinată în 7 luni, sunt în concediu medical de 30 de zile. Din câte am înțeles, datorită unor modificări legislative nu se mai plătește CAS in timpul acestuia, din cauza asta am ajuns să iau mai mulți bani decât dacă aș lucra. Însă contabila societății m-a speriat că aceste venituri s-ar putea să nu se ia în calcul la stabilirea indemnizației de CC, tocmai din cauza CAS-ului. Este adevărat?
Conform medicului de familie, aș putea să intru în prenatal pe la sfârșitul lunii iulie, însă dacă s-ar putea, aș alege mai degrabă concediul medical, pentru că din câte am înțeles în prenatal se plătește o indemnizație de 85% din salariu. Este posibil să continui cu concediu medical? Vă mulțumesc!
Având în vedere că la alte primării s-a stabilit acest spor, dar și multe altele până și primariilor, am să fac tot posibilul să-l păstrăm. În caz contrar, unele colegi ar primi chiar mai puțin decât până acum și nu mi se pare corect. Am pierdut deja mult prea mult, pentru că nu am riscat. În cel mai rău caz, dacă Prefectura nu va fi de acord, o să modificăm dispozițiile de încadrare sau ne judecăm. La unele primării sunt pregătite deja proiectele de hotărâri, cu greșeli mult mai grave decât aceasta.
Păcat...Mulțumesc de răspuns. Așteptăm recursul, poate câștigăm și acolo, dar nu am mari speranțe.
Nu greșiți din păcate...Cel puțin și eu asta am înțeles. Legea spune că nivelul veniturilor salariale nu pot depăși indemnizația viceprimarului. Ori, aici se includ nu numai salariul de bază corespunzător funcției, gradației etc și sporurile, ci și primele, premiile etc. Deci mă tem că include până și tichetele de vacanță. Dacă se vor da vreodată.
Nici dacă avem un regulament propriu referitor la acordarea sporului, nu-l putem păstra până la aprobarea regulamentelor de către ministere? Dispoziția Primarului privind aprobarea regulamentului este teoretic în vigoare....Sincer nu prea am încredere că vor respecta termenul de 60 de zile și este unicul spor de care beneficiem #-o
Buna ziua! O sa descriu planul nostru, care s-a conturat după zile întregi de dezbateri :"> Se va face prima dată ierarhizarea pe functii, se va stabili un salariu de bază pentru fiecare functie și gradație. Va trebui să calculăm în așa fel încât salariul final să nu depășească pe cea a viceprimarului, deci cu sporuri incluse, pentru că ulterior am observat că legea vorbește de salariu lunar! La calcule avem probleme, nu ne iese nicicum să ne încadrăm în toate criteriile, deși fondul de salarii ne-ar permite o majorare consistentă. Ideea este că încercăm să forțăm totul la maxim, în sensul că nu vrem să lăsăm diferențe foarte mari între functii diferite. Probleme am întâmpinat cu sporul pentru registrul electoral, în opinia Prefecturii nu se poate aplica, însă nu putem fi de acord pentru că în opinia noastră sporul în sine nu a fost abrogat ci doar modalitatea de calcul. Menționez că nu avem niciun specialist de resurse umane în cadrul instituției, deci facem după capul nostru, sperând că nu vom comite greșeli majore. Orice idee pentru salvarea acestui spor este binevenită :P Între timp, lucrăm și la desemnarea reprezentanților salariaților care vor negocia cu consilierii.
Bună ziua! Un funcționar public încadrat pe un post de referent - studii medii, a promovat examenul de promovare, însă ANFP a atacat dispoziția Primarului pe motiv că studiile au fost finalizate anterior ocupării postului. Acțiunea ANFP a fost respinsă de instanța de fond, sentința nu a fost comunicată încă. Întrebarea mea este dacă există vreo portiță, în sensul că odată cu reîncadrarea care ar trebui făcută luna aceasta cu legea 153/2017, persoana să fie încadrată în funcția superioară?
Este clar că dispoziția este suspendată până la finalizarea acțiunii. Însă oare este suspendată și procesul-verbal cu rezultatul promovării? Este practic un act premergător actului administrativ.
Multumesc.
Buna ziua! Sotului meu i s-a retinut permisul acum un an de zile pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat si i s-a facut dosar penal. Instanta a dispus achitarea. Intrebarea mea este cum isi poate recupera permisul de conducere, mai exact este obligat sa dea testul de verificare a cunostiintelor de legislatie rutiera, avand in vedere ca perioada de suspendare a fost depasit cu mult (a stat un an fara permis)? Nu se poate recupera in acest caz fara examen?