avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriela138

Activitate Gabriela138

Multumesc frumos!
Imi puteti spune, va rog, cum sa procedez?
Singurele acte doveditoare pe care le am in acest sens sunt niste rezultate de la firma Covance din America, care mi-au fost date cu foarte multe insistente din partea mea.Ulterior, am aflat ca firma se ocupa cu testarea medicamentelor pe animale.
Buna seara! In anul 2009 am fost diagnosticat cu atrofie cerebeloasa si luat in evidenta spitalului Socola Iasi, urmand tratamentul prescris de medic. In anul 2011-2012, mi s-a spus ca voi fi bagat intr-un program al spitalului, in care mi se recolta saptamanal sange, acesta fiind trimis in America, din cate am inteles. De acolo primeam pastile, cate una pt fiecare zi a saptamanii, fara a mi se spune denumirea acestora sau pt ce sunt.Am intrebat medicul despre denumirea lor si mi-a spus ca inca nu sunt pe piata.Totul a durat aproximativ 1 an, timp in care starea mea de stare nu s-a imbunatatit, drept urmare sufar de aceasta boala si astazi. Intr-o emisiune televizata, am vazut ca in acea perioada s-au folosit pacienti de la diferite spitale, inclusiv spitalul Socola Iasi, drept cobai la experimentarea unor medicamente in strainatate, medicii primind pt un pacient intre 80000-150000 euro. Atunci am realizat ca si eu am fost folosit drept cobai, mie spunandu-mi-se ca sunt intr-un program al spitalului, prin care ma ajutau sa primesc medicamente gratuit.
Ce pot face in acest caz?Exista o cale legala prin care cei care si-au batut joc de sanatatea mea sa fie trasi la raspundere?
P.S: Medicamentele respective ma puteau omori.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Sunt intr-o situatie grava si rog pe cineva sa ma ajute. In anul 2009, fiul meu si alti 5 baieti au fost implicati intr-un conflict, fiind mai tarziu acuzati de tentativa de omor. Au fost arestati si condamnati definitiv in 2013, de la 4 la 8 ani de inchisoare. In timpul procesului, respectiv in mai 2012, fiul meu a murit intr-un accident. Primise si el condamnare de 8 ani de inchisoare, dar la data mortii, hotararea nu era definitiva, iar el era eliberat conditionat. Odata cu condamnarea, 5 din cei 6 baieti, inclusiv fiul meu, au primit obligatia de a plati daune morale partii vatamate, 120000 lei. Zilele acestea am primit o instiintare de la un birou executor judecatoresc, cum ca am de platit intreaga suma, respectiv 120000, deoarece ceilalti 4 baieti nu au bunuri. Precizez ca, in urma decesului fiului meu, am ramas mostenitoare, el avand o casa si un teren.
Va rog, sa-mi spuneti daca este posibil ca eu sa platesc intreaga suma doar pentru ca ceilalti se afla in arest si nu au bunuri? Eu stiu ca acestia au avut bunuri, respectiv case, pe care le-au instrainat, tocmai din acest motiv.Ce trebuie sa fac? Multumesc!
Răspuns la discuția Amendă rovinieta
Mai am o intrebare: Amenzile au fost puse inainte de a se anula legea tarifului de despagubire. Eu am primit amenzile acasa in 2014, dar ele erau din ianuarie, aprilie si mai 2012. Procesul a fost in 2015, luna iunie, iar acum am fost executat silit. Daca la data primirii amenzilor legea nu era anulata, mai pot contesta executarea silita pentru tariful de despagubire. Va multumesc!
Am fost amendat in 2012 de patru ori pentru ca am circulat fara rovinieta. Am platita cele patru amenzi, dar fara sa platesc si cei 28 de euro, tariful de despagubire.Zilele acestea am primit de la Biroul Executorilor Judecatoresti somatie cu executare silita pentru neplata celor 28 de euro, precum si onorariul executorului, deci fiecare amenda insumand 350 de lei. Mi-a fost pusa poprire pe toate conturile, inclusiv la serviciu. Din ce am mai citit, am inteles ca in 2012 a fost anulata legea privind tariful de despagubire. Este adevarat? In incheierea judecatoriei ma obliga sa platesc si ca nu am cale de atac. Ajutati-ma, va rog! Cum procedez?
Răspuns la discuția Prelungire contract Telekom
Va multumesc!
Am avut un contract de 2 ani cu Telekom, care s-a incheiat pe data de 20 februarie. Pe data de 10 februarie, am primit factura la care aveam de plata un alt tip de abonament, decat precedentul. Sunand la dumnealor, cerand explicatii, mi s-a raspuns foarte nepoliticos ca mi s-a prelungit contractul din data de 27 ianuarie 2015 pentru 24 de luni, invocand faptul ca in urma unei convorbiri telefonice din octombrie 2014, mi-am dat acceptul pentru prelungirea contractului. Eu am fost sunata in perioada respectiva, dar mi se oferea o oferta la pachetul pe care deja il aveam, nediscutand despre prelungirea contractului. Specific ca nu am primit nici un fel de instiintare telefonica sau scrisa cu privire la prelungirea contractului de catre Telekom. Am luat din nou legatura cu un operator care mi-a spus ca deja mi s-a prelungit contractual si nu mai pot face nimic.
Este posibil ca Telekom sa prelungeasca perioada de contract, ba mai mult sa-mi faca un alt contract cu o suma mai mare decat precedenta si cu un alt pachet de servicii fara acordul si semnatura mea? E suficient ca o simpla convorbire telefonica sa tina locul unei semnaturi pe un contract pe al carui continut nu il stiu?
Va multumesc!
Am nevoie de un avocat în Botoșani pentru înfățișare la instanță la comisia de eliberare din Penitenciar. Cine mă ajută, vă rog? Nu cunosc pe nimeni și aș vrea un avocat bun.
Răspuns la discuția Comisia de eliberare
Va multumesc!
Răspuns la discuția Comisia de eliberare
O cunostinta de-a noastra, dupa ce a primit acceptul pentru eliberare de la comisie, a mai stat aproape 2 luni in penitenciar pana a fost eliberat. De asta am spus ca termenul de la comisie la tribunal e putin cam lung. In cazul in care primeste raspuns favorabil mai este necesara angajarea unui avocat? Poate tribunalul schimba decizia penitenciarului?