avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate mirela_7

Activitate mirela_7

Bună seara!Am nevoie de un avocat pentru deschidere succesiune (intocmire documente)în orașul Buzău .
Mulțumesc mult@

gi-jane2 a scris:

sotul mosteneste o jumatate din avere daca vine in concurs numai cu fratii defunctei.
in masa succesorala a matusii dvs intra apartamentul ei bun propriu si ce a mostenit de la mama sa si jumatate in teren, fiind bun comun cu sotul. Sotul nu isi poate trece terenul in intregime in proprietatea sa decat dupa ce de dezbate succesiunea dupa sotia sa.
daca nu se inteleg, vor continua in instanta. Intai, se merge la notar, incercandu-se pe cale amiabila.
cealalta jumatate, cea care urmeaza sa se imparta intre frati, nu se imparte egal, fratele tatalui va lua mai mult , fiind frate si dupa mama si dupa tata. fratele tatalui ia 3/4 si tata 1/4 din jumatatea surorii defuncte si jumatate, sotul

Nu cred ca m-am făcut înțeleasă și nu cred ca mi-ati răspuns la intrebari.Doresc informare și cred ca eu decid ce voi face pe mai departe.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Cererea o redactează un avocat după o discuție cu dvs si o consultație a documentelor avute.Daca nici în aceste procese în care riscati să pierdeți sume importante de bani,în care se efectuează expertize,se administreaz probe,se invocă probleme de drept nu intelegeti să vă angajați av atunci o faceți pe riscul dvs.

Buna seara!
Am nevoie de indrumare cu privire la întocmirea unui dosar pentru un proces de dezbatere a unei moșteniri.
Situația e urmatoarea:
Tatăl meu are un frate și o sora.Sora a decedat în urma cu 1 an și câteva luni.Sora nu a avut copii și era casatorita de peste 10 ani a doua oara.Inainte de căsătorie avea apartamentul în care locuia cu soțul,iar în timpul căsători a achiziționat un teren.Tatal meu împreună cu fratele și cumnatul nu au ajuns la nicio înțelegere.Vreau sa menționez și faptul ca în urma cu 3 ani tatăl meu,cu fratele și sora au dezbatut succesiunea după mama lor.Tatal meu este frate doar de mama cu defuncta și celalalt frate.In masa succesorala întra terenul,apartamentul și moștenirea după decesul mamei?Vreau sa adaug si faptul ca tatăl meu a mers și a cerut un extras de carte funciară pe numele surorii din care rezulta doar terenul pe numele ei.
Poate soțul sa îl treacă pe numele lui după decesul soției?
Va rog sa îmi spuneți actele necesare întocmirii dosarului și ce trebuie sa conțină cererea de dezbatere a succesiunii.
Nu le poate semna sotul meu?E nevoie si de un expert contabil?
Sotul meu doreste sa isi deschida o societate comerciala si va avea nevoie de contabila.Ma poate angaja pe mine doar in baza cursului de contabilitate primara?
Amenda mai trebuie platita daca face contestatie?
Sotul meu lucreaza la o firma gen taxi,in momentul incidentului era cu un client in masina.Sotul meu a trecut pe culoarea galben a semaforului,apoi a fost oprit de un politist si i-a spus ca a trecut pe culoarea rosie.I-a intocmit un proces verbal,i-a dat amenda si i-a ridicat permisul de conducere.In zona in care s-a petrecut incidentul nu sunt amplasate camere de supraveghere.
In aceasta situatie ce este de facut?
Buna ziua,
Sotul meu a efectuat o lucrare pentru o persoana autorizata pe un anumit domeniu,mai exact acea persoana a incheiat un contract de prestari servicii si l-am "angajat" pe sotul meu sa efectueze acea lucrare,acesta intelegandu-se verbal cu sotul meu pe un pret.La sfarsitul primei etape sotul meu a fost platit cu mai putin decat s-au inteles.L-a solicitat sa efectueze si a doua parte de lucrare,a finalizat lucrarea,iar acum asa zisul angajator nu doreste sa il plateasca pe sotul meu,acesta punandu-i conditii alte conditii pentru a ii da banii,acestia nefiind suma cu c are s-au inteles la inceput.
Nu pot da detalii despre domeniul de activitate si nici nume sau firma care a solicitat efectuarea lucrarii.
Ce ar putea face sotul meu in aceasta situatie pentru a-si recupera banii in totalitate?
Buna ziua,
Am o prietena care este insarcinata in 4 luni,dar nu lucreaza.Lucreaza doar sotul ei cu contract de munca pe 2 ore de 7 luni.In conditiile astea poate beneficia de indemnizatie tatal copilului?