avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate tatianadumitru6

Activitate tatianadumitru6

Referitor la problema expusa anterior cred că nu am pus întrebarea corect: poate să conducă un autovehicul din cat B?
Buna seara
Băiatul meu a dat astăzi examen pentru obținerea permisului de conducere cat A pe care l-a promovat. Are deja și categoriile A1-Am și B-b1. I-a fost oprit permisul in vederea eliberării unuia nou fara sa i se dea o dovada. Are doar formularul eliberat de poliție la susținerea probei la sala și treseu unde este menționat faptul că a promovat examenul. Până primește fizic permisul (prin posta) el are voie să conducă? Daca este oprit în trafic ce trebuie sa zică sau sa facă, este o lege în acest sens?
Va multumesc
Buna ziua,
firma la care lucrez trebuie sa transmita lunar la Administratia Fondului Pentru Mediu cantitatea de amblaje introdusa pe piata. In luna ianuarie 2010 aceasta raportare nu s-a facut. Printr-o adresa ni se comunica faptul ca acest lucru constituie contraventie si se sanctioneaza cf legii.Intrebarea mea este daca in acest caz se aplica prescrierea faptei si daca da, ce lege sau ceva ar trebui sa invocam?
O persoana pensionata medical grad II nerevizuibil are dreptul sa incheie contract de munca? Daca da, in ce conditii?
Buna ziua,
am primit la firma la care lucrez o adresa, o somatie si un titlu executoriu emise de o primarie pentru un coleg care nu a platit o amenda din 2012. In adresa ni se solicita in temeiul art 149 din OG 92/2003 sa infiintam poprire pe salariu. In titlu executoriu nu este mentionat nici numele primariei (doar stampila ,, consiliul local'')
nici nr de dosar de executare silita. Intrebarea este urmatoarea: are firma obligatia sa-i infiinteze poprire pe salariu colegului nostru? Ce trebuie sa facem?
Răspuns la discuția MAMA NECASATORITA
are mama vreo posibilitate sa declare copilul pe numele ei daca si tatal doreste acelasi lucru?
Buna ziua, am o colega insarcinata, necasatorita. Intrebarea este urmatoarea: cand va naste cine, cum declara copilul si pe ce nume? Nu a fost casatorita niciodata.
Discuție Accident rutier
Pe data de 19.05.2015 baiatul meu in varsta de 19 ani a fost implicat intr-un accident rutier.Evenimentul s-a petrecut astfel: el se afla pe motor pe banda 1. De pe banda 2 o masina a virat dreapta fara sa se asigure, baiatul cand a vazut a virat si el putin dreapta si astfel a fost prins intre masina care a virat si o alta care se afla parcata pe marginea soselei. Din fericire nu au fost vctime, doar motorul lui facut praf si cateva zgarieturi la cele doua masini. A sunat la 112 iar cei de la dispecerat au spus ca daca nu sunt victime nu vine politia si sa incheie o intelegere amiabila. Au scris si desenat pe acel formular cum s-a intamplat totul, a doua zi a mers baiatul la firma de asigurari la care avea polita soferita vinovata,(proprietara masinii nr 3 nu s-a implicat ) dar nimeni nu le-a spus ca aceasta intelegere nu este valabila daca este implicata si a treia masina. Abia cand a venit agentul constatator sa faca poze la motor dupa vreo trei saptamani ne-a spus asta.Cei de la asigurari ne-au spus ca trebuie anuntata politia dar in acest caz o sa le suspende la amandoi permisul (pentru ca nu au anuntat evenimentul in 48 de ore) sau nu anunta politia dar pagubele de pe partea dreapta a motorului si le remediaza singur. Ce trebuie sa mai facem noi, oare cei de la asigurari nu trebuia sa ne spuna de la inceput ca nu este bine si sa nu accepte dosarul?
Răspuns la discuția Probleme banca
multumesc pentru raspuns
va rog sa-mi spuneti daca exista vreo lege sau ceva ce pot sa invoc atunci cand domnii de la banca ma suna si ma ameninta ca dupa 40 de zile de intarziere or sa-mi trimita dosarul catre o firma de recuperare
Discuție Probleme banca
stie cineva dupa cate zile de intarziere se poate vinde un credit catre o firma de recuperari?