avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate pavel56

Activitate pavel56

Discuție ore de noapte
Lucrez ca supraveghetor de noapte la un internat scolar(liceu) de la ora 21,00 la 08,00(11 ore) si sunt platit la 8 ore (cu spor de noapte, fara alte compensatii), este corect? Va multumesc pentru atentie!
Va rog, se poate afla cuantumul pensiei anticipate partial fara a intocmi dosarul complet?(3 ani pana la limita de varsta si 35 ani contributie). Multumesc anticipat!
Discuție Pensie de urmas
Va rog, as vrea sa stiu daca mama mea are dreptul la pensie de urmas dupa tatal meu, decedat in septembrie 2017(86 de ani), ca pensionar de stat la limita de varsta(1100lei pensie).Mama(nascuta in 07.01.1932) are pensie sociala 520 lei si o indemnizatie de handicap de 340 lei(cu insotitor). Va multumesc anticipat!
multumesc pentru raspuns!
cu cerere facuta din luna aprilie si octombrie 2015, operator de telefonie mobila refuza trecerea de la abonament iesit din contract, la cartela, fara explicatie si fara motivatie...trimit in continuare ,luna de luna, factura cu costul aferent, fara cost suplimentar... pentru ca vreau sa imi pastrez numarul(sa il folosesc la cartela , la acelas operator) mai primesc apeluri si am mai folosit din minutele alocate... va rog, ce ma sfatuiti sa fac pentru a inchide abonamentul si a trece la cartela? multumesc!
multumesc pentru promtitudinea raspunsului! sa inteleg ca scrisoarea de mana nu are nici o valoare in rezolvarea cazului? o pot prezenta in instanta, atunci, sau nici acolo nu are efect? multumesc!
am facut o intelegere scrisa de mana ( cu martori) pentru vanzarea unei locuinte cu un acont primit la momentul datarii inscrisului(13 aug 2013) si un termen limita de comun acord pentru achitarea diferentei(5 apr 2014), care nu a mai fost achitata nici pana azi, primind in doua rate(25 mai si 16 sep 2014) ceva mai mult de jumatate; desi intelegerea prevede ca cine nu respecta termenul limita pierde:cumparatorul- acontul si vanzatorul- locuinta, cumparatorul a spart si desfiintat abuziv( fara instintarea sau aprobarea vanzatorului) un perete comun,a intrat in locuinta amenajand-o dupa bunul plac. Are acum o singura locuinta, in fapt, dar fara acte in regula, intrucat pentru cea in discutie nu are contract legal, ci doar intelegerea scrisa de mana pe care nu a respectat-o in termenul si suma stabilita! Va rog, ce ar trebui sa fac in situatia data? Cu multumiri!
va multumesc pentru raspuns!
este legal sa fiu obligat sa intru in schimbul II la ora 14,00 dupa ce am iesit , in aceeasi zi, dimineata, din schimbul III la ora 6,00? dupa ce am incercat, la telefon de cateva ori, sa cer sefului sa imi schimbe tura si nu a vrut, am fost nevoita sa ma prezint cu 2 ore intarziere la programul stabilit!
cred ca am ratat un raspuns, va scriu din nou:Multumesc pentru promtitudinea raspunsului!!! In situatia data este sotia mea, urmeaza sa analizam datele primite de la dvs.La sesizarea verbala a sotiei cu privire la legalitatea situatiei prezentate, seful de centru a invocat legea fara a specifica aspectul legal concret . Inteleg din cele prezentate de dvs. ca ar putea fi o incadrare la art. 137(4), dar aici nu este vorba de exceptie ci de regula. Si nu sunt indeplinite conditiile pentru exceptie:1- actualul sef centru a fost sef de sindicat pana la aceasta numire si nu are inlocuitor la sindicat( a fost numit, nu a obtinut postul prin concurs,ACUM incercand sa isi completeze studiile necesare; este ruda cu conducerea superioara a institutiei), deci nu exista un acord al sindicatului; 2-actuala conducere nu are si nu considera necesara autorizarea ITM-ului , cred!Sustin aceasta intrucat suntem, intr-un fel, stat in stat: de aproape 25 de ani actualul director al directiei judetene de asistenta sociala, autoritatea superioara a centrului de plasament in cauza, conduce discretionar institutia(desi au fost sesizate institutiile superioare abilitate si s-au facut controale si verificari; desi actualul director al directiei judetene este in acelasi timp si profesor universitar titular de catedra la universitatea din oras si mai preda concomitent la una sau doua universitati din alt judet!!!, etc.).Probabil ca pasul urmator ar trebui sa fie sesizarea ITM-ului, conform legii!Cu multumiri, va asiguram de stima si consideratia noastra!