Salut, Ma puteti lamuri in legatura cu urmatoarele? Doresc sa imi deschid firma in martie si nu stiu exact ce sa aleg
1. infiintare firma (srl-d, microintreprindere, etc) fara angajati dar cu posibilitatea de a angaja pe viitor 1 angajat cu 4ore sau 2 angajati cu fractie (eu si inca o persoana).
2. la cat s-ar ridica cheltuielile catre stat pentru acesti angajati daca ei ar fi angajati cu cate 4ore fiecare, sau pentru un singur angajat cu 4ore.
3. Fara angajati, la cat s-ar ridica cheltuielile catre stat/an
4. Eu as fi administrator (posibil sa lucrez si in alta parte cu 8ore si in acest caz pe viitor poate o sa am doar un angajat cu 4ore).
5. La srl-d am citit precum ca in urmatorii ani as trebui sa investex minim 30%din profit, lucru ce nu ar fi ok pentru mine deoarece nu cred ca as putea deconta foarte mult si as avea profitul destul de mare.
6. Pentru decontare intra si contributiile la stat sau numai ce cumpar eu pe firma, ex: abonament telefon, internet, curent, apa, impozit, hartie xerox?
7. Conform noilor legi, daca locuiesc intr-un ap cu 3camere in Calarasi, as plati foarte mult impozitul?
Activitate: creare intretinere si promovare site-uri web, realizare teme site si punerea in vanzare a acestora; in viitor posibilitatea de a deschide un magazin online cu vanzarea de produse.
Estimare din creare intretinere si promovare site-uri web : 4-5000 euro/an
Firma neplatitoare de TVA
Sediu: in apartamentul parintilor si sa pot declara o camera sau o parte dintr-o camera
Decontarile vor fi foarte putine, nu prea o sa am ce deconta.
Salut,
Am 30 ani si lucrez la freelancer.
1.Ce ma sfatuiti sa aleg, infiintarea unui PFA sau SRL-D? Eu voi fi singurul administrator si angajat.
Nu lucrez si in alta parte.
Voi primi prin paypal o data pe luna suma de 360 euro.
Ma intereseaza o varianta care sa fie cea mai buna, o varianta unde platesc mai putin la stat aceste impozite.
Buna ziua,
Exista diferenta dintre a fi angajat la SRL sau asigurat din mana ?
Stiu ca se poate plati din mana: pensie, somaj, sanatate. Din cate am inteles nu pot sa platesc concediu medical ?
In caz contrar, daca deschid un PFA, pot beneficia de concediu medical? Ma intereseaza ce se intampla in situatia in care sotia va naste si eu voi fi asigurat .
Daca am PFA, pot sa platesc pentru mine dar si pentru sotia mea ?
Daca eu iau produsele din afara, online de pe net, si nu sunt de firma (produse chinezesti, ceasuri, bratari, etc) si sa le vand online cum pot face acest lucru legal in cadrul firmei? Eu bag bani din buzunar sa le cumpar sau trebuie sa platesc cu banii din firma , PFA sau II si suma investita de mine se poate adauga scade din total incasari si sa platesc tva16% doar la diferenta?
Se poate la II sa am un caen pentru aceasta mica afacere si alt cod caen pentru realizarea si intretinerea unui site web ?
Buna seara,
Am cateva intrebari daca se poate sa ma lamuriti.
Doresc sa deschid un PFA sau individuala (nu stiu care ar fi mai indicata) pentru deschiderea unui magazin online sau mai bine zis comercializarea unor obiecte de pe site-ul aliexpress.com si sa le vand la noi :online, pe olx, etc . As putea face acest lucru? Doresc sa investesc initial 500 euro si dupa ce imi pot face o idee asupra vanzarilor sa investesc mai mult.
Individuala poate avea angajati (oricum fiind singur pot sa imi platesc singur catre sanatate, etc) si pot avea mai multe coduri caen, de ex: 1 comercializarea acestor bijuterii, ceasuri, coliere, bratari, etc si 2 realizarea site-uri web si promovarea acestora ?
Multumesc de raspuns.
Am discutat acum 3 zile cu un contabil din oras si mi s-a comunicat:
- daca infiintez o individuala devin administratorul acestei firme si voi avea aceleasi drepturi ca ale unui angajat de SRL. voi plati aprox 1000 ron/3luni.
Este corect?
Voi avea platita sanatatea, somajul, pensia, chiar voi avea concediu medical daca doresc...pensie de paternitate la fel, ca in cazul in care as fi angajat la firma XXXXXX SRL
Salut tututot.
Doresc sa imi infiintez o firma unde sa imi platesc catre stat toate necesare.
Forma va avea domenii de activitate legate de design, webdesign, promovare online, etc
Doresc ca eu sa "ma angajez" stiu ca nu este corect acest termen; dar doresc sa am aceleasi drepturi ca si cum as fi angajat de firma X, nu doresc sa fac imprumuturi la banci, ma intereseaza doar sa fiu legal, sa am costuri cat mai mici si sa fiu asigurat:sanatate, pensie, etc
As dori sa va intreb urmatoarele:
- la pfa/ii as plati mai putin catre stat/lunar /trimestrial decat in cazul unui SRL? Ma intereseaza sa fiu angajat 8ore/zi, salariul nu conteaza.
- Stiu ca in cazul PFA/II trebuie sa declar o suma pe an, ma gandea la 6000/7000 ron/an deoarece nu vor fi multe persoana care vor dori factura si nu voi da decat pt suma declarata (stiu ca nu este ok, dar asa fac cam toate firmele, nu poti da factura si pt 10 ron...chiar daca trebuie)
- In cazul PFA/II stiu ca esti raspunzator cu averea personala: eu daca locuiesc cu parintii si nu am nimic pe numele meu cum pot sa raspund sau cu ce mai bine spus?
Buna ziua,
Am 28 ani si ma intereseaza sa ma ocup de albine.
Am vazut ca sunt programe - fonduri nerambursabile pentru tineri intreprinzatori unde UE ofera pana la 25mii euro, iar eu sunt obligat sa investesc 30% in urmatorii ani.
In acest moment eu nu am decat un loc inchiriat de la primarie: 250 mp, si platesc 350 ron anual.
Ce trebuie sa fac pentru a accesa aceste fonturi (nerambursabile, fara cotizatie din partea mea) ? Trebuie sa am un numar de stupi si cu banii proveniti de la UE sa ma dezvolt, sau se poate ca eu sa nu am nimic si prin aceste fonduri sa imi deschid un PFA, sa cumpar albine, si tot ce trebuie?
Buna,
Doresc sa imi infiintez un PFA cu activitatea legata de realizare site web, intretinere site-uri web/administrare, promovare site web.
Nu voi avea incasari mari, poate 70mil/an cel mult. Fac acest lucru deoarece ma pricep bine, daca as avea un PFA as putea sa am mai multe proiecte si sa fiu legal + sa am si eu sanatatea platita si restul. Momentan nu lucrez nicaieri.
- Ce ma sfatuiti sa aleg dintre norma de venit si cealalata?
- Ma intereseaza ceva care sa platesc cat mai putin catre stat.
- Stiu ca pensia ar fi undeva la 32% aproximativ, aceasta este obligatorie? Ar fi super daca nu ar trebui sa o platesc (macar 2ani).
- Doresc contabilitate simpla
In rest daca platesc tot fara pensie as avea aceleasi drepturi ca un angajat (sanatate, somaj, concediu medical, poate intr-un viitor si concediu pentru cresterea copilului ?)