avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Activitate deeejessica

Activitate deeejessica

Buna, ai rezolvat ceva? sunt intr-o situatie similara.
multumesc frumos
Buna , exista posibilitatea sa verific daca bunica mea avea cont deschis la o banca si daca exista bani in cont ? Ea a decedat in 2008 , mostenitor tatal meu si fratele lui, iar tatal meu a decedat in 2020 . Am gasit un document prin care bunica mea ar fi vandut un teren (valoros) in 2001 dar nu avem mai multe informatii si de bani nu se stie nimic. Fiind vorba probabil de o suma mai mare nu avea cum sa o cheltuie si cu siguranta nu tinea banii in casa. Ce posibilitati am , ca nepoata?
Buna ,

am citit urmatorul pe internet si nu stiu cat de valid este? :

"Atat impozitul cat si ITP-ul si asigurarea obligatorie se pot face si de catre alta persoana ( nu este obligatoriu sa le faca proprietarul din acte ). Asta inseamna ca masina poate circula in legalitate chiar si dupa moartea proprietarului "

Tatal meu a decedat recent, masina era pe numele lui dar eu o foloseam. Vom incepe demersurile de mostenire si voi trece masina pe numele meu sa pot achita RCA ( care expira in martie ) si ITP ( aprilie) .
Legal pot circula cu masina pana atunci? Mentionez ca pe RCA ul inca valabil e introdus ca al doilea conducator si eu. In caz de tamponare ar fi valabil RCA ul?

multumesc
Discuție angajare
Buna ziua,

Va rog sa dati cu parerea. Urmeaza sa ma angajez la o firma din UE in Romania printr-o agentie. Jobul ar fi tip home office. Mi se pare foarte ciudat, ca , in prima faza se transmite contractul de munca prin email, ulterior prin posta (agentia este din alt judet). Ar trebui sa incep lucrul de luni,insa nu voi face nimic pana cand nu primesc contractul prin posta (in contractul primit pe mail se pare ca ar fi fost deja intregistrat la itm ). Contractul este pentru munca temporara dar din cate stiu la angajare, angajatorul are nevoie sa intocmeasca un dosar, care sa contine datele angajatului : BI, cazier, fisa medicala, copie dupa studii, cont bancar pentru virament... De la mine mi s-a cerut doar BI.... in rest nimic. Mai nou se poate proceda si asa? Pentru ca am mai fost angajata dar de fiecare data totul s-a decurs a la carte... Si inca o intrebare. Pot solicita adeverinta medicala din prima luna? Inaintea virarii primului salar? Multumesc,
Buna,

In urma cu cateva luni am avut un furt in locuinta. Am facut sesizare la politie si am primit notificare de la judecatorie, ca tatal meu trebuie sa se prezinte la proces. ( persoana care a comis infractiunea a fost prins). Problema este ca au intervenit niste probleme de sanatate si tatal meu in urmatoarele luni nu se va putea prezenta. Puteti sa-mi spuneti care este procedura in acest caz? Inclusiv cum se poate renunta la intregul proces? (luand in calcul situatia actuala chiar nu ar merita sa-l mai stresam si cu asta )

Multumesc,
Buna seara,

As dori sa va cer parerea in legatura cu un incident.
In cursul zilei de azi, cainele meu care se plimba in fata blocului ( parcare mare, amenajata ) cu o ruda a fost accidentat de o masina care tocmai pornise din loc dar soferul nu s-a uitat in jur ( vorbea la telefon sau isi punea centura intra timp ) . Mentionez ca cainele e batran si deobicei nu il chinuim cu lesa, merge dupa stapan si e foarte bland. Persoana cu care a fost era la nici 1 m de incident deci intr-un fel era supravegheat.
Dupa cearta am decis ca e mai important sa il ducem la veterinar asa ca nu am chemat politia. ( masina l-a lovit cumva din lateral , iar cainele a cazut sub roti, pe masina nu se vad zgarieturi sau ceva) Are amandoua picioruse rupte , asa ca operatia ma va costa min 2000 , consultatiile si radiografia deja 250 ron. Veterinarul ne-a sfatuit ca putem depune plangere, persoana cu care era primeste amenda pentru ca nu era tinuta in lesa, iar noi putem actiona in judecata si sa cerem plata chelt medicale. Nu cred ca vom proceda asa, dar m-ar interesa daca are vreo baza legala ce ne-a propus veterinarul?

Multumesc anticipat
Multumesc :)
Multumesc pentru raspuns. Telefonic mi s-a transmis ca cererea si plata pentru eliberarea adeverintei se poate face numai personal la ei. :(
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu problema de mai jos :
- vreau sa-mi depun dosarul pentru somaj. Am inteles ca am nevoie de adeverintele de vechime din perioada 2009 - 2010 ( lucrez din 2009 octombrie, insa nu mi s-a facut carnet de munca ) Adeverintele din 2010 le am. Am solicitat pe mail de la primul angajator adeverinta de vechime insa problema este ca primul loc de munca a fost inregistrat de ITM Ilfov si in cazul in care angajatorul nu o elibereaza ar trebui sa merg cu cererea la ITM Ilfov( eu sunt din Baia Mare, deplasarea nu ar fi deloc rentabila ). Cum pot proceda in acest caz?Teoretic Agentia de Somaj nu poate accepta adeverinta eliberata de Casa de Pensii? sau ce se poate intampla daca nu depun adeverinta pe 3 luni lucrate? Poate Somajul sa-mi refuze prelucrarea dosarului pe motiv ca ar fi incomplet? (doresc sa mentionez ca am mai fost la ei si mi-au spus ca au nevoie neaparat de 2009 fara a-mi oferi solutii in cazul in care nu o pot obtine ) Multumesc,