avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate eu123

Activitate eu123

Cum recomandati sa se procedeze la inceput daca e menajera recent angajata fara recomandari? Ii oferiti dublura cheii de la apartament sa intre oricand trebuie sa faca curat si nu sunt acasa? Merci!
Buna ziua, as dori sa angajez menajera dar inainte as dori sa stiu ce masuri de siguranta recomandati sa aplic a.i sa nu fiu supusa riscului de a fi jefuita. Multumesc frumos!
Buna ziua, ce servicii gratuite sunt pentru cei carora li s-a suspendat recent postul in baza art 55 lit C si art 65? Revizuiri gratuite ale CV-lui? Cursuri gratuite? Consiliere psihoterapie gratuite?
Merci!
Discuție Impartire teren
Buna ziua tuturor,

Exista o neintelegere/cearta intre doua surori pentru impartirea unui teren. Proprietara (mama lor batrana) traieste dar doreste sa le ofere terenul si le lasa pe ele sa se decida (pentru ca nu vrea sa se supere niciuna pe ea si sa nu mai vorbeasca/treaca pe la ea s-o ajute) doar ca nu se inteleg deloc.
Terenul are 1400mp pe care sunt construite: in partea stanga o casa veche cu 4 camere, o bucatarie veche, iar in partea dreapta o magazie pentru fiare, construita recent de catre sora mica, abuziv/fara acordul mamei/surorii mai mari (desi erau altele de construit mai urgent: o baie spre exemplu).

Varianta 2 ar fi ca una dintre surori sa preia toata mostenirea iar celeilalte sa i se dea jumatate din valoare doar ca nu se inteleg la pret. Cum se poate calcula pretul corect?

Cum se poate rezolva aceasta impartire legal rapid si corect pentru ambele parti?
Care sunt costurile pentru actele necesare impartirii? Caci sora mica se vaita ca nu are bani (dar pentru magazie a avut).

Multumesc frumos!
Daca imobilul este deja ipotecat de banca, se mai poate aplica varianta 2 propusa?
Buna ziua, prietenul meu cu care locuiesc de 5 ani a facut un credit pentru un apartament pentru 40% din suma apartamentului cu plata in rate pe 20 ani; 20% din suma apartamentului i-am oferit-o in baza faptului ca in perioada evaluarii banca ne-a confirmat si eu voi fi trecuta in actul de vanzare-cumparare ca si coproprietar cu o cota parte. In ziua in care ne-au chemat sa semnam actele m-au anuntat ca eu nu voi mai aparea in niciun act si ca singura solutie oferita de notar este sa se faca un contract in care sa se precizeze faptul ca eu l-am imprumutat pe prietenul meu cu suma x perioada y, fara niciun drept asupra apartamentului. Daca ne-am fi razgandit am fi pierdut avansul de 1000 Euro platit deja proprietarilor cu o luna inainte la antecontract. Din cate stiu bunurile cumparate inainte de casatorie nu vor fi impartite, chiar daca si eu voi putea achita la comun cu el o parte din bunurile, reparatiile, renovarile, utilarile apartamentului. Va rog sa-mi confirmati cum trebuie sa procedez pentru a nu ajunge in situatia de a nu mi se oferi niciun drept desi am achitat cele mentionate. Multumesc.
Răspuns la discuția concediere
La ce riscuri sunt supusi angajatorii care-si concediaza angajatii in baza articolului 77. 1?
Răspuns la discuția Job nou
Multumesc frumos pentru raspuns:vishenka:

Sa auzim numai de bine!
Discuție Job nou
Ce documente si in cat timp trebuie sa primim pentru a le semna cand/inainte sa ne angajam?
Răspuns la discuția concediere
pakos a scris:

Adeverinta medicala o folositi la scoala pentru motivarea absentelor. Daca sunteti salariat si sunteti bolnav, aduceti certificatul de concediu medical.

Vai, multumesc f mult stimata doamna pentru corectarea termenului:vishenka: