avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate Modica

Activitate Modica

Daca nu ati intrat inca in posesia Proiectului de Reabilitare, cumparati un stick de memorie si mergeti la Primarie sa va puna la dispozitie Proiectul. Puteti sa-i puneti la dispozitie si doameni proiectul si asa ati rezolvat problema.
Toate reclamatiile in privinta reabilitarii se depun la Primarie. Daca vreun proprietar are vreo reclamatie, o adreseaza Presedintelui, iar acesta le trimite la Primarie. Pot fi trimise si prin e-mail.
Asociatia nu participa la licitatii. Iar in ultimul timp singurul document dintre Asociatie si Primarie, in privinta reabilitarii este un Proces-Verbal de incepere a lucrarilor.
Răspuns la discuția Apometre cu / fara citire radio
Daca s-a hotarat in Adunarea Generala, trebuie sa va supuneti. Probabil diferentele mari de apa, au dus la aprobarea acestei decizii, intrucat apometrele existente au iesit din garantie, iar faptul ca vor fi citite toate odata (prin radio), va micsora diferenta intre contorul general si cele din apartamente. Una dintre cauzele pierderilor este si citirea la date diferite in apartamente. Daca as fi la conducerea blocului in care locuiti, v-as accepta apometrele existente, dar v-as repartiza pierderile. Ati fi mai multumit asa?
Povestea asta cu pierderile, este o problema a tuturor blocurilor, iar una dintre solutii ar fi citirea odata cu furnizorul (TOATE apometrele), daca-i posibil si la aceeasi ora cu furnizorul. Numai asa se pot reduce pierderile.
Răspuns la discuția Inca o persoana la intretinere
In momentul in care v-ati mutat, ati depus o cerere pentru numarul de persoane? Daca da, atunci ar fi trebuit sa se tina seama de acea cerere. Daca nu, e vina dvs. Ati putea sa depuneti acum acea cerere si sa cereti si un numar de inregistrare, pe acea cerere. Cat despre recalculare... daca-i vina Asociatiei, ar trebui sa recalculeze, daca-i vina dvs., nu cred. Cheltuiala pentru o persoana, la intretinere, inseamna intre 10-15 lei, maximum, lunar (gazul, lumina pe scara si salubritatea).
Restul cheltuielilor sunt pe suprafata (cota parte indiviza), deci se achita chiar daca apartamentul este nelocuit. Excludem apometrele, care sunt in functie de consum si sunt separate si de numarul de persoane si de CPI.
Felicitari pentru implicare, Andra!
Asociaza-te cu cativa din bloc sau preia functia de Presedinte.
Explica-i cenzorului ca va fi tras la raspundere pentru ceea ce semneaza.
Cu primaria e greu! Dar trimite reclamatii in continuare.

Succes!
Cel mai bine e, ca oamenii sa inteleaga sa citeasca, odata cu furnizorul (chiar daca trimit mai tarziu citirea).
Daca le dai mura-n gura, merge. Eu, trimit formulare cu indexurile vechi, cu 1 zi, doua inainte de data citirii.
In maxim 4 zile am toate citirile. A fost mai greu la inceput, dar dupa 6 luni, nici nu mai au nevoie de anunt, la avizier!
Rezultatul? Inainte erau diferente de 50 mc, lunar (la apa calda de exemplu), iar acum, maximum 10 mc, lunar (la 40 apartamente).
Inainte de asta, am contactat o firma specializata pentru verificare si sigilare, in apartamente. M-a costat cam 8 lei/ apometru. Ceea ce e mult mai putin decat o verificare metrologica (care oricum nu si-ar avea rostul).
O solutie ar fi si citirea prin radio, dar sunt costuri mari, inutil.



Răspuns la discuția SITUATIA DE ACTIV PASIV
Cand ai o reclamatie depusa de un proprietar la Primarie, Activul si Pasivul este situatia care ti se cere printre celelalte documente pe care trebuie sa le prezinti, chiar daca nu are legatura cu reclamatia. Este bine sa fie depus, daca este o Asociatie unde ai un proprietar reclamagiu.
Răspuns la discuția Contract cenzor si presedinte
Faptul ca i se incheie un Contract de mandat, nu inseamna ca e obligatoriu sa fie remunerat. Am intalnit un caz in care cenzorul s-a oferit benevol. Poate la un astfel de caz ati facut referire prin voluntariat?
Adriantot a scris:n
n1. ...procedati la fel si cu celelalte cheltuieli care ar trebui suportate de acest restantier. Adica din luna urmatoare actionarii in judecata, nu-i mai treceti pe lista de plata nimic.


De unde ati dedus acest fapt? Actionarea in judecata si repartizarea cheltuielilor ce depind de aceasta, nu au nici-o legatura cu consumurile restantierului. Sunt 2 cheltuieli total diferite.

De ce se cosider ca este corect ca aceste cheltuieli sa se repartizeze tuturor?
In primul rand din motivele expuse anterior, iar in al doilea rand pentru ca nu Asociatia decide cine are dreptate, ci legea. Pot fi cazuri in care Asociatia poate pierde procesul cu restantierul din varii motive. Exista aceasta posibilitate (cunosc un caz intre asociatie si fost administrator - Asociatia a pierdut). Caz in care cheltuiala este suportata de catre toti proprietarii.


Poate fi vorba despre taxa avocatiala, dar le-a denumit cheltuieli judecatoresti. In cazul in care asociatia este mica si nu are fonduri sa suporte cheltuielile restantierului, mi se pare normal sa le repartizeze cheltuiala respectiva tuturor, pana la finalizarea procesului, cand se vor recupera banii si se vor diminua asa cum au fost repartizati. Am avut un caz asemanator, in care erau 2 procese pe rol pentru un restantier, intrucat unul dintre procese judecatorul a hotarat sa accepte 3 expertize contabile. A durat primul proces 4 ani! S-a incheiat la diferenta foarte mica de al doilea. Ambele in favoarea asociatiei.Totul depinde de judecator.
Ce alternative aveam, in situatia in care facturile nu se opreau in loc pana la finalizarea proceselor, salariile s.a.m.d.? Cel mai bine este sa luati legatura cu Comitetul Asociatiei, cu Presedintele pentru lamuriri. In functie de raspuns, veti sti daca este sau nu corect.
In mod normal ar fi trebuit sa va instiinteze cu privire la angajarea unui avocat si modul de recuperare a sumei in cauza.
taga27 a scris:
1. in Iulie 2006, in baza unui proces verbal (pe care nu l-am vazut) care este mentionat in registrul de procese verbale a fost scazuta din registrul de casa suma de 12817.70ron cu mentiunea ca reprezinta fond de rulment si reparatii

1. Nu se scad fondurile din registrul de casa. Nu are nici-o legatura Registru de casa cu alte registre - sunt documente separate, ce nu depind unul de celalalt.
2. Orice plata se scade din registu de casa pe baza unui document justificativ (chitanta, bon, OP), in niciun caz Proces-Verbal. Se poate atasa Procesul-Verbal unei plati, ca urmare a unei decizii a Comitetului, Adunarii Generale etc.
Am intalnit si eu un caz in care a scazut chitanta pentru angajarea unui avocat (emisa cu o data) si factura emisa de acelasi avocat pentru aceeasi prestatie (emisa cu alta data). A fost o plata dubla (delapidare).
Singurul caz in care Procesul-Verbal de predare-primire ar fi avut "valoare" in registru de casa, ar fi fost in cazul in care preda Presedintelui sau oricarei alte persoane desemnate de Comitet/ AG pentru a vira banii in contul Asociatiei cu mentiunea Fond rulment s.a.m.d., dar si in acest caz trebuia atasat Ordinul de Plata, emis de catre banca.
Mai bine angajati un expert contabil atestat si in urma verificarii veti actiona conform legii.
Din punctul meu de vedere ati gasit ce era de gasit!
Nu inteleg ce inseamna dubla evidenta! Administratorul a incasat o suma, a emis o chitanta pentru suma respectiva, dar nu a facut nici-o plata. O evidenta cat se poate de simpla.