avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate taxiok

Activitate taxiok

Discuție TAXE TVR
Sunt administrator la o societate de tip SRL ( cu activitate de baza : servicii sanitar veterinare)si am fost notificata cu o plata restanta la TVR Craiova incepand cu data iulie 2014.. Mentionam ca societatea a fost infiintata in iulie 2014 si nu a prestat activitate , aceasta incepand sa presteze servicii sanitar veterinare in decembrie 2015. Societatea are ca adresa de sediu in locuinta parintilor si a bunicii subsemnatului,care a incheiat un contract de comodat cu titlu gratuit in favoarea societatii subsemnatului. Societatea mea nu are in posesie proprie nici-un aparat tv sau radio . La adresa unde figureaza sediul societatii exista un contract de energie electrica incheiat de tatal meu si doua abonamente de difuzare a programelor tv.
Este legal ca in numele societatii, pe care o administrez ,sa mi se impuna o astfel de taxa in mod obligatoriu?
Am iesit la pensie cu grad de invaliditate 2 in iunie 2014 si conform contract colectiv de munca am avut dreptul la 110 lei subventie la curentul electric. Am primit aceasta suma lunar pana in ianuarie 2015 de cand societatea a inclus aceasta suma in salariile celor ramasi angajati, iar la pensionari a sistat plata. Mai avem drept la acest beneficiu specificat in contractul colectiv de munca , aflat in vigoare la data pensionarii, chiar daca societatea a renuntat la vechiul contract colectiv de munca si a adoptat altul?
Am iesit la pensie pe caz de boala grad II de invaliditate (cancer bronho-pulmonar) in data de 02.06.2014. societatea la care am lucrat mi-a acordat dupa incetarea contractului de munca si dupa aparitia decizie medicale de pensionare ( mai exact, dupa calcularea pensiei de invaliditate de catre Casa de pensie) o serie de drepturi salariale conform contractului colectiv de munca. Am depus la Casa de pensii cerere pentru recalcularea pensiei ca urmare obtinerii acestor venituri ( pentru care mi s-a calculat cas conform legii) . Nu am primit nici-un raspuns in scris de la data de 30.09.2014 cand am depus cererea pentru recalculare si pana in prezent. Contactand telefonic casa de pensii mi s-a motivat ca nu am dreptul la recalculare decat la limita de varsta pentru pensionare. Acest lucru stiam pentru cei care s-au pensionat anticipat. E corect si in cazul meu cu pensie de invaliditate? Ce se intampla daca nu mai ajung la varsta limita pentru pensionare?
Este legal sa se incheie procesul verbal de licitatie publica deschisa a doua zi dupa licitatie?
Am iesit la pensie pe caz de boala grad II de invaliditate (cancer bronho-pulmonar) in data de 02.06.2014. societatea la care am lucrat mi-a acordat dupa incetarea contractului de munca si dupa aparitia decizie medicale de pensionare ( mai exact, dupa calcularea pensiei de invaliditate de catre Casa de pensie) o serie de drepturi salariale conform contractului colectiv de munca. Am depus la Casa de pensii cerere pentru recalcularea pensiei ca urmare obtinerii acestor venituri ( pentru care mi s-a calculat cas conform legii) . Nu am primit nici-un raspuns in scris de la data de 30.09.2014 cand am depus cererea pentru recalculare si pana in prezent. Contactand telefonic casa de pensii mi s-a motivat ca nu am dreptul la recalculare decat la limita de varsta pentru pensionare. Acest lucru stiam pentru cei care s-au pensionat anticipat. E corect si in cazul meu cu pensie de invaliditate? Ce se intampla daca nu mai ajung la varsta limita pentru pensionare?
Ce trebuie sa fac, fiind pensionar medical cu grad de handicap II, daca de fiecare data mi se cer bani pentru CT si RMN desi am gratuitate prin grad de handicap si trimitere de la medic de specialitate oncolog. Nu sunt primita sa fac CT decat contra cost, justificandu-mi ca nu au fonduri. (am incercat la toate centrele de imagistica din timisoara si ne refuza pe toti cei care solicitam aceasta investigatie cu decontare prin Casa de sanatate).Datorita diagnosticului de cancer bronho-pulmonar cu risc de recidiva ( am 2 ani de la operatie ) mi s-a recomandat de medicul oncolog sa fac CT torace si abdomen din trei in trei luni. De ce mi se mai opreste taxa cas si de ce am mai platit asigurari medicale 34 de ani . De dat in judecata s-ar putea sa nu mai am timp. Exista o solutie mai rapida?
Daca se intrerupe pensionarea medicala (am avut pensionare medicala cu revizie la un an), vechiul angajator este obligat sa ma reangajeje? De la personal mi s-a spus ca m-ar reprimi dar exista riscul ca dupa 2-3 luni sa fiu pus pe lista de disponibilizati pe motiv ca am avut probleme medicale. E corect? Ce trebuie sa fac ca totul sa fie legal si sa incep munca de unde am plecat?
In 02 iunie 2014 am fost pensionata pe caz de boala, avand concediu medical anterior acestei date ( in urma unei operatii pe plamani) din 24 feb.2013- 30 mai 2014. Am primit compensatie in bani pentru concediul de odihna aferent anului 2013, iar pentru 2014 mi s-a spus ca nu am dreptul sa primesc nimic ca nu am nici o zi lucrata pe 2014, CM fiind in continuare pana la pensionare medicala cu data de 02 iunie 2014.Este corecta decizia angajatorului? daca aveam acest drept legal - plata CM si pe 2014- mai pot cere la data actuala acest drept la data de acum, sau este prea tarziu sa mai cer ?
Discuție calcul pensii
Sunt pensionata medical gradul 2 (cu revizie la 1 an) din iunie 2014 cu 33 de ani de vechime. La limita de varsta se va recalcula pensia dupa alte criterii sau se va tine cont doar de modul de calcul actual aplicat la pensionarea medicala?
Un student -doctorand poate fi angajat de un alt medic veterinar si sa beneficieze de suventii de stat pentru aceasta angajare. Facultatea de medicina veterinara a fost absolvita in anul 2012 si in prezent este student doctorand. Angajatorul poate obtine subventie de la stat pentru angajarea unui student doctorand? sau angajatorul trebuie sa-l plateasca din veniturile proprii?