avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Activitate cretu87

Activitate cretu87

Răspuns la discuția Accesare Start-Up Nation 2024 ...

Va mulțumesc pentru răspuns.Am semnat un contract în care se precizează că inițial voi achita 4900 lei fara TVA pentru consultanta și ulterior,după ce vom obține fondurile europene pe care dorim sa le accesam,își va retrage alți 5000 lei din suma primita de la Uniunea Europeană.
Acum suntem în faza in care incercam sa înființăm firma cu ajutorul lor numai că mi s a spus că este în stand nu deoarece trebuie mai întâi să urmez un curs de antreprenoriat ,impus de Minister.
Evident în contract se precizează că suma de 4900 lei nu ii voi mai recupera deoarece sunt pentru consultanta.
Ce mă sfătuiți in este caz,pt că oricum dacă mă opresc voi pierde cei 4900 lei și nici șanse pentru fondurile alocate pt Start up nation nu le voi obține?
Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua

Avansul l am platit deoarece au spus că pentru a merge mai departe trebuie sa achit avansul și după primesc contractul.

Asta miroase a teapa.
Trebuia initial semnat contractul si apoi facturat avansul conform contractului.

Va mulțumesc pentru răspuns.Am semnat un contract în care se precizează că inițial voi achita 4900 lei fara TVA pentru consultanta și ulterior,după ce vom obține fondurile europene pe care dorim sa le accesam,își va retrage alți 5000 lei din suma primita de la Uniunea Europeană.
Acum suntem în faza in care incercam sa înființăm firma cu ajutorul lor numai că mi s a spus că este în stand nu deoarece trebuie mai întâi să urmez un curs de antreprenoriat ,impus de Minister.
Evident în contract se precizează că suma de 4900 lei nu ii voi mai recupera deoarece sunt pentru consultanta.
Ce mă sfătuiți in este caz,pt că oricum dacă mă opresc voi pierde cei 4900 lei și nici șanse pentru fondurile alocate pt Start up nation nu le voi obține?
Accesare fonduri europene 2024

Buna ziua,doresc sa accesez fonduri europene pentru programul start up nation.Firma de consultanta mi a solicitat în avans de 5600 lei iar 5000 vor fi retrași la finalul programului.Cum pot verifica daca firma are și succes din moment găsesc publicata păreri mai puțin bune despre ei.Avansul l am platit deoarece au spus că pentru a merge mai departe trebuie sa achit avansul și după primesc contractul.
Plus că inițial mi au spus suma alocată pt proiect de 250000 iar acum am primit oferta din partea lor cu 200000 de lei. Încasari pe firma au ,sunt pe profit.
Mă puteți îndrumă va rog?
Va mulțumesc anticipat.
Răspuns la discuția Grupa de munca pentru sudori
Au castigat,li s-au recunoscut grupa 1 sau 2 de munca,si urmeaza ca inteprinderea sa le elibereze adeverintele,dar ma intreb daca aceasta grupa li se cumuleaza cu vechimea,exista lege in prezent in care se precizeaza acest lucru?
Buna seara,va rog sa ma ajutati cu niste informatii corecte legate de obtinerea acestei grupe.Inteprinderea unde au lucrat parintii mei refuza sa mai elibereze adeverinta cu grupa de munca,si ,mai stiu ca amandoi au depus actele pt intentarea unui proces la adresa inteprinderii in 2015,dar fara raspuns pana in prezent.Ce este de facut pt a obtine acest drept si daca il obtinem exista lege in vigoare pt a recunoaste aceast drept?
Buna seara.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns legat de costul unei autorizatii de constructie pentru o hazna de 2.5L pe 2.5l ,facuta din beton.Mi s-a spus un pret la 400 lei,adica cat am platit si pt casa,ceea ce mi se pare foarte mult.Va multumesc!
tocmai,ca nu il duce foarte tare capul,si cand o face,este doar pt interesul lui...
Buna ziua.Am o problema in legatura cu strada pe care eu locuiesc.Este o strada secundara,si are legatura direct cu cea principala,si are legatura cu un izlaz si padure.Problema este de fiecare data cand ploua,apa care vine din padure,strica drumul intr-o masura de nu se mai poate circula cu masinile,acest drum nefiind asfaltat.Apa care se scurgea din padure avea fagasul prin curtea unui vecin,cu ajutorul unu burlan,iar de la el intr-o valcea,astfel nefiind afectat nici drumul si nici alte case.Vecinul a scos burlanul si a deviat toata apa pe drum.Noi ceilalti vecini,ne intrebam ce putem face pt ca sa se revina la fagasul pe care apa il avea de 30-50 ani si pe care vecinul nostru l-a deviat cu consecinte grave asupre noastra?cu domnul primar nu se poate ajunge la nici o concluzie,suntem dispusi sa cumparam o teava din pvc,pe care sa o bagam prin pamant,ca sa nu mai afecteze gradina vecinului in cauza.tin sa precizez ca acesta nu accepta nici o propunere.Ce este de facut?Va multumesc!
Discuție mostenire
Buna seara!
Mama a suportat toate cheltuielile pentru taxa de succesiune si actul cadastral al mostenirii de la bunici.Ea a primit 300 mp,iar fratele ei 300 si casa parinteasca.Acesta,desi a semnat inclusiv actul cum este delimitat terenului,este nu este de acord cu gardul pe care vrem sa il facem,drumul de acces primit,si vrea sa se foloseasca de un cotet de gaini al mamei,sa se lege de el mai exact,pentru a-si construi si el un altul,fara a i se permite acest lucru.Ce este de facut,pentru desi i-am tot explicat actele,nu vrea sa inceteze cu presiunile,a amenintat ca o sa dea foc la casa daca o sa facem gard conform actului cadastral si delimitarile acetuia.Va multumesc!
Buna ziua.Va rog a ma indruma in demersul de a-mi schimba numele de familie,eu fiind casatorita si avand si un copil.Am fost de acord sa iau numele sotului cand ne-am casatorit.Din pacate,nu mai suntem in relatii bune cu parintii sotului,si ne dorim sa preluam numele meu de famile,cel de fata.Este posibil?Unde putem sa depunem actele necesare?Va multumesc!
Buna seara.Fiind foarte multi mostenitori,nu exista nici intelegere,asa ca cel mai probabil o sa fie executata silit de catre fisc.Mi-a confirmat o persoana care lucreaza in primarie,ca daca o sa platim impozitul integral dupa ce fiscul introduce actiunea in instanta de executare silita,devenim proprietari fara sa mai trebuiasca sa facem taxa de succesiune.Intrebarea este daca se ajunge aici,o sa avem noi intaietate ca mostenitori pentru a o achizitiona?Care este procedura,trebuie sa depunem la primarie o cerere,v-a fi scoasa la licitatie?Ce trebuie sa facem noi,ca sa fim siguri ca o sa ramane la noi,fara sa deschidem taxa de succesiune,deoarece nu exista intelegere intre mostenitori.Va multumesc!