avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate c0nteazza

Activitate c0nteazza

Buna ziua. Sunt chiriașul unui apartament,cu contract înregistrat la ANAF din iulie 2017. Când am încheiat contractul,proprietarul avea o datorie la asociație,de 90 de lei. Din iulie până în prezent,toate datoriile la asociația au fost plătite de mine,cu excepția celei de 90 lei. Astăzi am avut nevoie de o adeverință de la asociație ,cu privire la faptul că eu ,nu am datorii la asociație. Doamna președintă nu a dorit să îmi dea acea adeverință,obligandu-ma sa achit și datoria proprietarului, folosind un ton și o agresivitate verbala foarte urâtă. Întrebarea e :- Revine obligația mea sa achit datoria proprietarului?
- Doamna nu a făcut un abuz foartandu-ma să plătesc eu ?
-Nu era obligată să îmi dea acea adeverință în numele meu,ținând cont că acea datorie figurează dinaintea luării în chirie?
Buna ziua. M-am mutat de curand cu viitoarea sotie din orasul de domiciliu in alta localitate. Am luat un apartament in chirie si contractul l-am facut doar pe numele meu pentru decont. Pentru a primi viza de flotant prietena mea aveti idee ce as putea face tinand cont ca proprietarul apartamentului este plecat in Spania?
Răspuns la discuția Permis de conducere suspendat
Pai legal, daca îmi expira dovada ,și procesul verbal nu îmi ajunge acasă, eu sunt obligat să nu pot face nimic? Nici contestație nici redobândire? Exista vre-o forma legala sa cer mai repede pv? Sau sa circul până când îmi ajunge acasă pv-ul?
Răspuns la discuția Permis de conducere suspendat
Am inteles ca pot da redobandire dupa 1 luna de la expirarea dovezii. Iar in lipsa procesului-verbal m-am gandit ca pot face contestatie cu dovada care cuprinde seria si nr. p-v. Nu stiu , intreb doar . E prima oara cand patesc si nu stiu procedura .
Hristos a Inviat!
În data de 9.04.2017 mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni de zile din cauza depășirii limitei de viteză.Am fost depistat cu 144 Km/h pe limitare de 80 Km/h. Consider că pe acel tronson de drum nu aveam viteza pentru care am fost sancționat. Dovada de conducere expira pe data de 24.04.2017
Am câteva întrebări ,daca mă puteți ajuta :
1) Pot da redobândire după 30 de zile de la data expirării dovezii? Problema e că nu am procesul verbal ,fiindcă am refuzat să il semnez . Nu a vrut să îmi treacă mențiunile.
2) Pot face cerere de redobândire daca nu detin procesul-verbal și după pot face contestație? Sau invers? Să depun contestație și între timp să dau redobândire?
Am nevoie urgenta de permis și nu stiu o soluție legală . Dvs. cum mă sfătuiți să fac ?
Mentionez ca e prima oara cand am fost sanctionat de politie .
Buna ziua . Lucrez la o societate de 9 luni , timp in care patronul ma mintea si imi spunea ca totul e in regula si ca sunt angajat cu 8 ore pe zi. Recent am descoperit ca sunt trecut cu 4 ore , dar muncesc 10 ore pe zi si sambata 5. Crede-ti ca as putea rezolva ceva ? Problema este ca unt in concediu medical fiindca am avut o interventie chirurgicala , si din cauza contractului voi pierde multi bani si nu numai. As putea sa ma intorc cumva impotriva angajatorului ?
Buna ziua . As avea nevoie de un concediu medical pentru o operatie , dar mentionez ca sunt angajat cu contract de 6 ore pe zi X-(. Mi se acorda concediul medical? Specific ca sunt angajat din septembrie 2015 .
Răspuns la discuția Contract 4 ore.
Iti multumesc pentru raspunsul perfect explicit. In cazul de fata nu am nici o sansa de a ridica capul din pamant , fiindca angajatorul e prieten cu domniile de la ITM , iar prin proces pentru asta nu prea se merita . Multumesc
Discuție Contract 4 ore.
Buna ziua . La actualul loc de munca angajatorul mi-a facut contrac cu 4 ore ,dar lucrez 8 , ba chiar mai mult in timpul saptamanii si sambata 5 . Salarul oferit este de 900 de lei in mana .Avand mai multe discutii cu angajatorul pe tema contractului si sambetelor am fost poftit sa imi dau demisia . As putea sa reclam undeva faptul ca am lucrat cu un asemenea contract si ca banii pentru ultima luna nu i-am primit , ( dovedeste statul de plata nesemnat de mine ) ?
Pai bunicul de pe tata a primit-o cand s-a reintors din razboi. Si pe titlu de proprietate e tata .