avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate Octavian1978

Activitate Octavian1978

De exemplu un client care beneficiaza de returul de 14 zile prevazut in lege, aduce un anumit grad de distrugere la produs, in asa fel incat trebuie sa fie casat sau vandut ca si SH.
Ameninta ca daca i se retin bani - face uz la ANPC.
Respectivul client poate fi chemat frumos in judecata pentru pagubele produse - iar in cazul castigarii procesului - sa plateasca si cheltuielile de judecata?
Multumesc anticipat.
Ma confrunt cu urmatoarele cazuri, pe care o sa le enumar mai jos punctual. Avem o serie de produse fabricate in China, pe care le distribuim sub marca proprie - neinregistrata.

Datorita descrierii bune si a succesului lor (au obtinut recenzii bune pe Emag.ro) o serie de alti vanzatori si-au atasat oferta de produsele noastre. Emag a refuzat sa ne ajute motivand ca marca nostra nu este inregistrata..
Calitatea produselor vandute de terti este inferioara ca si pretul lor - practic nu mai vindem nimic si au aparut recenzii proaste.
Noi avem CTC propriu si platim mult mai mult la producatorul nostru pentru acele produse - ambalajul este superior, nivelul de executie. Respectivii probabil le cumpara de pe Alibaba.
Intre timp OSIM a preluat dosarul sa inregistreze marca si se pare ca raspunsul v-a fi pozitiv.

1. Pot sa ii chem in instanta pe toti cei cere vor continua sa vanda produsele lor, sub marca noastra? Se aplica data inregistrarii marcii?

2. Am facut un "dosar" al acestor firme - si multe sunt de apartament cu patrimoniu minimal. Daca castigam un proces si ei inchid firma si apoi o redeschid sub alt nume, numai pierdem vremea cu procesul. Stiu asta ca am vazut ca cel putin 2 administratori sunt deja la a 3-a firma.
Pot sa cer executarea administratorilor din patrimoniul privat?

Va multumesc anticipat
Administrator de companie. Are indemnizatie, nu salar.
I se pot acorda si tichete daca se vrea?
Persoanele renumerate pe baza de indemnizatie de serviciu au dreptul la tichete de masa ca si angajatii cu contract de munca inregistrat la ITM?
Cum se importa legal laser categoria Clasa 3B ce prevede legislatia in acest sens?
Este vorba de lasere de iluminat ce sunt incadrate in categoria 3B - prevede legea romaneasca ceva anume? Sau se importa ca si o lanterna laser obisnuita?
Nu gasesc nimic referitor la documentele necesare. Mentionez ca este vorba despre sisteme de iluminat de cautare la mare distanta.
Unde gasesc o clasificare a produselor in functie de durata de utlizare pentru stabilirea garantiei?
Vindem diferite produse si vrem sa stim care intra la durata de utilizare indelungata, medie sau scurta.
Am cautat peste tot fara succes
Multe produse vin cu garantie de la producator de la 0 la 12 luni. Legea 449 prevede reducerea garantiei la durata de viata a produsului.
Garantia de conformitate se reduce si ea sau ramane la 24 de luni daca produsul are o durata, sa zicem de 6 luni?
Comercializam produse de genul cantare, aparate de masura, incarcatoare, acumulatori etc
Problema este ca sunt produse cu durata scurta de viata. Acolo unde producatorul ne de garantie - ne da 1 - 12 luni
Care sunt obligatiile noastre referitoare la garantie in cadrul legal romanesc?
De exemplu la cantarele de mare precizie estei inclinat sa nu dai garantie, sau sa dai una cat mai scurta (vorbim de cantare de pret mediu) deoarece supraincarcarea duce la defectarea senzorului.
Este legala de exemplu o garantie comerciala si de conformitate de 6 luni?
Legea prevede reducerea garantiei de conformitate la o durata mai mica de 24 luni daca produsul nu este de utilizare indelungata.
Sau de exemplu la PH metre producatorul ne da 12 luni la unitatea centrala dar nu da garantie la senzor - pe care il include la consumabile. Cum ar fi corect legal sa dam la un astfel de produs garantia (si cea de conformitate si cea comerciala)
Este corect sa scriem 12 luni garantie de conformitate si comerciala? Daca in luna 13 se strica unitatea centrala mai suntem raspunzatori pe baza conformitatii?
Am o nelamurire care la prima vedere este simpla, dar este extrem de complicata.
Doresc sa deschid o societate de cumparare vanzare monede si lingouri de metale pretioase - mai exact aur si argint. Doar anumite monede si lingouri.
Societatea este infiintata si am expertiza.
Problema este urmatoarea - iar aia de la ANPC sunt inutili - sau blocat - chiar ei au recunoscut. Am sunat la 3 birouri.
Daca se vinde ceva on line clientul are drept la retur in 14 zile?
Daca da la ce pret?
Genul asta de bussiness nu ar intra mai degraba la categoria tranzactii financiare?
Evident clientul poate sa vanda inapoi ce a cumparat dar la pretul pietei.
Practic vreau sa realizez ceva in genul APMEX
[ link extern ] /
Ati fi de acord ca judecatorii sa fie alesi ca si in US si tarile de sorginte anglo-saxona, inclusiv cele din Africa si Caraibe?
Personal consider ca ideal ar trebui alesi pe maxim 6 ani, evident cu posibilitatea realegerii.
Am scapa astfel de toate gunoaile din justitie.
Aaa, franco-germanii. Cele mai nashpa natiuni. Tarile care au fost colonii franceze sunt sarace si astazi. Acele care au fost colonii engleze, cat de cat s-au ridicat. Cat despre nazisti - nici nu am ce comenta.
Nu ar trebui sa luam exemple mai bune?