avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Cornescu

Activitate Ioana Cornescu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, este legal, odata ce regulile (regulamentele) sunt adoptate prin hotarari de consiliu local, aceste hotarari sunt acte cu caracter normativ. Ati identificat vreo exceptie legala de la efectuarea ITPului pt vehicule ale persoanelor cu handicap?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e vorba de asta, ci este o chestiune legala. institutiile publice nu isi asuma sa constate ca a intervenit prescriptia, ele au constatat ca exista acest debit, deci il solicita in totalitate. Codul civil permite clar plata unor datorii prescrise, daca se face benevol. Cine nu vrea, atunci formuleaza contestatie la executare, pt ca instanta de judecata sa constate interventia prescriptiei. Numai pe baza de hotarare judecatoreasca definitiva se va putea proceda doar la plata pe 5 ani (in realitatese poate ajunge la 6 ani, dar asta e alta discutie, legata de anii fiscali). Primaria se poate intoarce impotriva functionarilor vinovati de nerecuperarea la timp a debitelor. Iar cat priveste pe autorul postarii initiale, cand stai asa o gramada de ani si iti convine ca nu platesti nimic, atunci nu inteleg care e plangerea. Ca ai fost prins? ooops, ghinion
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva, ca politia sa "accepte" plangerea. Plangerile se depun si se inregistreaza, nu exista ca cineva sa le filtreze in sensul acceptarii. Ele trebuie toate solutionate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
adresati-va la SalFin: [ link extern ] )

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
legat de ultima fraza a dv, mie nu mi se pare deloc in regula ca un parinte sa faca ceva pe la spatele celuilalt parinte, cu atat mai mult cu cat in mod clar s-a spus ca este constientizat faptul ca opiniile sunt divergente. Ambii parinti au drepturi parintesti in mod egal. Si chiar daca sunt despartiti, asa cum stim, atunci cand este vorba despre aspecte importante din viata copilului, precum masuri de ocrotire a sanatatii, deciziile trebuie luate impreuna de ambii parinti. Dezacordul se transeaza in instanta.
Nu rezulta ca parintii ar fi despartiti si nici ca cel care a pus intrebarea este "pentru" vaccinarea copilului. In orice caz, in asa situatie, e clar ca tb mers la instanta,
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
problema expusa ar trebui sa o discutati cu un avocat, nu aici pe forum, ca sa primiti sfaturi juridice cu continut, iar nu morale, gen sa demisionati (ce simplu e pentru altul, din varful pixului sa scrie asa "sfat"!). In opinia mea juridica, ar trebui sa va impotriviti formal, prin notificare scrisa adresata conducerii scolii. Trebuie sa determinati o reactie in scris, ca sa aveti dovezi, pe care mai apoi sa le puteti folosi pt a va bate mai departe. Asta daca sunteti pregatita sa va bateti. E plina Romania de abuzuri atat din partea statului, cat si din partea angajatorilor privati. Cu cat spinarile se incovoaie, cu atat abuzurile vor creste.
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
rostul certificatului verde nu este in zona sanatatii, cine mai crede asta inseamna ca inca mai crede si in zane si mos Craciun
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un act este prezumat legal pana ce este desfiintat. Asa incat, la momentul vorbirii, chiar daca este evident atat pt foarte multi juristi, cat si constitutionalisti, ca s-au luat masuri nelegale de restrangeri de drepturi prin act al guvernului, iar nu prin act al parlamentului (lege), totusi, pana la desfiintarea actului normativ (anulare) de catre o instanta, asa defilam in continuare. Guvernul se face ca emite acte legale, iar noi ne supunem, pt ca pana ce se desfiinteaza trece si valul tzhpe. Asa au facut de un an jumate si desi au vazut ca majoritatea HG-urilor lor au fost total sau partial anulate in prima instanta, adica in loc sa invete ceva din asa mesaje, ii dau inainte, profitand ca procedurile dureaza si justitia e lenta.
Răspuns la discuția Legalitatea Certificatului Verde
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
este nelegal. Orice HG trebuie dat numai in executarea unei legi. In cazul de fata ar fi Legea 55/2020, dar care nu prevede asemenea masuri. HG adauga la lege. Guvernul profita de un vid legislativ si constitutional si-si face de cap.