avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Cornescu

Activitate Ioana Cornescu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
e greu de crezut ca ati spus toata povestea. O fi Romania cum o fi, dar nu e chiar vestul salbatic, sa vina cineva de pe strada, sa schimbe usa si sa se instaleze. Asta e infractiune, nu are cum politia sa va trimita in civil. Acel cineva la care va referiti este o persoana cunoscuta familiei si care intr-un fel sau altul avea acces in apartament, cel putin in baza unei intelegeri verbale. Faptul ca se abuzeaza de intelegerea respectiva e alta discutie, atunci da, tb mers in civil. Altfel, e patrundere prin efractie si e infractiune toata ziua.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
se simte vatamat(a) pt motive personale, e evident, dar cred ca asta nu intereseaza aici, discutia e pur juridica, nu? Morala e alt aspect, dar nu e rolul nostru, as zice.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
exista deja jurisprudenta, inclusiv la nivel european, care indica faptul ca si persoanele fizice pot fi procesatori in sensul regulamentului european GDPR. In general, persoanele fizice sunt exceptate, sub aspectul folosirii datelor in interes personal, DAR: daca se folosesc date care pot duce la identificarea unei persoane prin publicarea pe internet, de ex, sau cum e cazul aici ca este raspandita o poza, persoana fizica respectiva intra sub incidenta GDPR. Eu cred ca se poate depune plangere.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
aveti aici multe sugestii. Este si o prob de sanatate publica, scrieti si la DSV si la DSP
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
da, este legal, odata ce regulile (regulamentele) sunt adoptate prin hotarari de consiliu local, aceste hotarari sunt acte cu caracter normativ. Ati identificat vreo exceptie legala de la efectuarea ITPului pt vehicule ale persoanelor cu handicap?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e vorba de asta, ci este o chestiune legala. institutiile publice nu isi asuma sa constate ca a intervenit prescriptia, ele au constatat ca exista acest debit, deci il solicita in totalitate. Codul civil permite clar plata unor datorii prescrise, daca se face benevol. Cine nu vrea, atunci formuleaza contestatie la executare, pt ca instanta de judecata sa constate interventia prescriptiei. Numai pe baza de hotarare judecatoreasca definitiva se va putea proceda doar la plata pe 5 ani (in realitatese poate ajunge la 6 ani, dar asta e alta discutie, legata de anii fiscali). Primaria se poate intoarce impotriva functionarilor vinovati de nerecuperarea la timp a debitelor. Iar cat priveste pe autorul postarii initiale, cand stai asa o gramada de ani si iti convine ca nu platesti nimic, atunci nu inteleg care e plangerea. Ca ai fost prins? ooops, ghinion
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva, ca politia sa "accepte" plangerea. Plangerile se depun si se inregistreaza, nu exista ca cineva sa le filtreze in sensul acceptarii. Ele trebuie toate solutionate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
adresati-va la SalFin: [ link extern ] )

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
legat de ultima fraza a dv, mie nu mi se pare deloc in regula ca un parinte sa faca ceva pe la spatele celuilalt parinte, cu atat mai mult cu cat in mod clar s-a spus ca este constientizat faptul ca opiniile sunt divergente. Ambii parinti au drepturi parintesti in mod egal. Si chiar daca sunt despartiti, asa cum stim, atunci cand este vorba despre aspecte importante din viata copilului, precum masuri de ocrotire a sanatatii, deciziile trebuie luate impreuna de ambii parinti. Dezacordul se transeaza in instanta.