e greu de crezut ca ati spus toata povestea. O fi Romania cum o fi, dar nu e chiar vestul salbatic, sa vina cineva de pe strada, sa schimbe usa si sa se instaleze. Asta e infractiune, nu are cum politia sa va trimita in civil. Acel cineva la care va referiti este o persoana cunoscuta familiei si care intr-un fel sau altul avea acces in apartament, cel putin in baza unei intelegeri verbale. Faptul ca se abuzeaza de intelegerea respectiva e alta discutie, atunci da, tb mers in civil. Altfel, e patrundere prin efractie si e infractiune toata ziua.
se simte vatamat(a) pt motive personale, e evident, dar cred ca asta nu intereseaza aici, discutia e pur juridica, nu? Morala e alt aspect, dar nu e rolul nostru, as zice.
exista deja jurisprudenta, inclusiv la nivel european, care indica faptul ca si persoanele fizice pot fi procesatori in sensul regulamentului european GDPR. In general, persoanele fizice sunt exceptate, sub aspectul folosirii datelor in interes personal, DAR: daca se folosesc date care pot duce la identificarea unei persoane prin publicarea pe internet, de ex, sau cum e cazul aici ca este raspandita o poza, persoana fizica respectiva intra sub incidenta GDPR. Eu cred ca se poate depune plangere.
da, este legal, odata ce regulile (regulamentele) sunt adoptate prin hotarari de consiliu local, aceste hotarari sunt acte cu caracter normativ. Ati identificat vreo exceptie legala de la efectuarea ITPului pt vehicule ale persoanelor cu handicap?
nu e vorba de asta, ci este o chestiune legala. institutiile publice nu isi asuma sa constate ca a intervenit prescriptia, ele au constatat ca exista acest debit, deci il solicita in totalitate. Codul civil permite clar plata unor datorii prescrise, daca se face benevol. Cine nu vrea, atunci formuleaza contestatie la executare, pt ca instanta de judecata sa constate interventia prescriptiei. Numai pe baza de hotarare judecatoreasca definitiva se va putea proceda doar la plata pe 5 ani (in realitatese poate ajunge la 6 ani, dar asta e alta discutie, legata de anii fiscali). Primaria se poate intoarce impotriva functionarilor vinovati de nerecuperarea la timp a debitelor. Iar cat priveste pe autorul postarii initiale, cand stai asa o gramada de ani si iti convine ca nu platesti nimic, atunci nu inteleg care e plangerea. Ca ai fost prins? ooops, ghinion
Nu exista asa ceva, ca politia sa "accepte" plangerea. Plangerile se depun si se inregistreaza, nu exista ca cineva sa le filtreze in sensul acceptarii. Ele trebuie toate solutionate.