Buna ziua. Lucrez in sectia U.P.U. a Spitalului Judetean Suceava si cei din conducerea spitalului au hotarat (datorita Starii de Urgenta si a faptului ca lucram in linia intai cu Coronavirus) impreuna cu Primaria Suceava, sa ne cazeze la hotel si sa ne asigure hrana. Ce se poate intampla daca nu rezist sa stau departe de familie (copil, sot...) si plec acasa ? Acum am voie sa merg la servici si de la servici la hotel. Mentionez ca nu sunt bolnava sau infestata cu Coronavirus. Astept un raspuns si va multumesc anticipat.
Mama a murit de 8 ani, a avut 3 copii si nu s-a facut succesiunea dupa moartea ei. Acum tata vrea sa dezmosteneasca un copil. Poate face acest lucru si ce temei legal ar avea ?
Buna ziua. Am un teren extravilan in orasul Salcea, municipiul Suceava si as dori sa-mi imprejmuiesc proprietatea cu stalpi si plasa de sarma (fara temelie). Pentru acest lucru am nevoie de autorizatie de la primarie sau consiliul judetean?
Buna ziua. Sunt recasatorita legal din 07.05.2007, iar in 14.06.2012 am incheiat la notar un contract de donatie prin care sotul imi lasa partea lui mie in urma decesului. Sotul are o fata din prima casatorie. Intrebarea mea este daca in urma acestui contract de donatie eu ma aleg cu ceva sau acest document se poate contesta in instanta? In urma acestor ani de casatorie am dreptul la mostenire? Va multumesc anticipat.
Buna seara. Am avut proces cu dezbaterea unei succesiuni dupa o matusa si am castigat, fiind declarat singurul mostenitor. Sunt in termenul de 30 de zile ptr. ca hotararea sa devina definitiva si irevocabila si s-a trezit sotul defunctei (care a dat la notar declaratie de renuntare in vara anului 2014) ca vrea sa faca recurs impotriva sentintei date la sfarsitul lunii ianuarie 2016. Mentionez ca pe perioada judecarii procesului a fost instiintat prin citatii si alte documente de catre domnul judecator, de derularea procesului si nu s-a prezentat niciodata. Va rog sa ma lamuriti daca poate schimba decizia curtii si ce drepturi are?
Buna ziua. Am avut proces cu RATB Bucuresti ptr. anularea unei amenzi contraventionale si l-am castigat. Cum pot intra in posesia hotararii definitive si irevocabile, daca eu sunt din Suceava si procesul a avut loc la judecatoria sectorului 1 Bucuresti ? Exista o anumita cerere pe care sa o completez si sa o trimit? Va multumesc.
Fostul sot nu a trimis sotiei pensia alimentara de 2 luni de zile ptr. baiatul lor. Pensia alimentara este stabilita printr-o hotarare judecatoreasca si este definitiva si irevocabila. Unde trebuie sa se adreseze mama baiatului ?
Daca trei din mostenitori (inclusiv sotul defunctei) au facut declaratie de renuntare la mostenire la notariat, iar din ceilalti doi mostenitori, unul a facut declaratie de acceptare a mostenirii, ce se intampla cu al cincilea mostenitor daca a plecat din tara ptr. un an ?