avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate este

Activitate este

Nu au cum sa execute bunurile altcuiva. Pur si simplu merg la intimidare.Daca aveti de gand sa platiti, vb cu ei si stabiliti o "rata" si gata.
Daca nu aveti de gand sa platiti, va vor actiona in judecata vor obtine executarea silita pe care nu o vor pune in practica decat dupa ce veti avea ceva de executat(casa, masina,etc)
Ca sa evitati situatiile de genul acesta, renuntati la abonament si treceti pe cartela.
La Carrefour fizic este 48 h iar Carrefour online 10 zile.Citat dintr-un raspuns al unui reprezentant Anpc : "Returul cu banii inapoi la achizitia din magazin este conditionata de lipsa de conformitate a produsului si de masurile reparatorii intarziate sau care au creat inconveniente semnificative consumatorului."
Ideal ar fi (daca vreti si va permiteti) sa-i inchiriati o camera undeva pe o perioada de 1-2 luni si gata.Stiu ca e un efort financiar, dar dupa parerea mea este mai mic decat orice ati intreprinde pe cale legala. In plus nu cred ca e usor nici pentru pers respectiva sa plece pe drumuri e foarte posibil sa va iubeasca inca si asta sa fie adevaratul motiv pentru care nu pleaca :kissing:
@DinuX
Nu conteaza.Termenul de 24 de ore este de la momentul producerii accidentului. In cazul nostru, pe autorul tamponarii nu trebuie sa-l intereseze daca cel tamponat si-a dat seama sau nu ci are obligatia daca nu poate face amiabila, sa anunte in termen de 24 h politia. Pe de alta parte daca cel tamponat nu stie ca a fost lovit, cand afla , trebuie sa anunte politia in acelasi termen (dar cu siguranta nu o sa stie unde s-a produs daca autorul nu a declarat politiei ca a lovit masina x cu nr x in parcarea x) asa ca politia ii va da autorizatie de reparatie si gata.
Am patit acelasi lucru dar dupa o perioada de 2 ani si 10 luni (pt ca dupa 3 ani se prescrie) si a trebuit sa platesc tot. M-au amenintat in fel si chip cu executare silita,procese, etc.
Singura posibilitate de a iesi din asta,(asa am facut si eu) este plata esalonata, adica"foarte esalonata":training:
Si inca ceva: daca e suma mare si nu ati platit nimic, intrebati un av daca plata unei parti din datorie nu cumva inseamna si recunoasterea datoriei.
Răspuns la discuția Accident rutier?
Dupa parerea mea, cel care circula cu "viteza foarte mare e vinovat". Daca nu a existat coliziune, nu e accident si daca face amiabila pierde cel cu masina neavariata pentru ca va plati rca mai mare.
Va puteti indrepta impotriva administratorului drumului pentru lipsa de vizibilitate.
P.S.Chiar daca accepta amiabila, nu se stie daca dosarul va fi aprobat.
Multa bafta!
Răspuns la discuția Accident rutier usor
Daca nu sunt 90, e contraventie(permis suspendat pt neacordare de prioritate, amenda) si de restul se ocupa rca-ul tau. Daca nu ai facut amiabila si nu sunt 90 de zile de ingrijiri medicale, numai ai ce vb cu partea vatamata daca aceasta iti cere bani.
Cel mult te poate actiona in civil pentru banii de spitalizare,daune morale, etc dar rcs trebuie sa plateasca si asta plus ca ,cu cat cer ei mai mult cu atat platesc taxa de timbru mai mare pe care nu o recupereaza daca nu li se da castig de cauza.
Răspuns la discuția Accident rutier usor
Vechea reglementare prevedea ca un sofer poate fi acuzat de vatamare corporala daca persoana ranita era internata 10 zile, acest lucru se va intampla de acum doar daca victima va sta in spital timp de 90 de zile.
Răspuns la discuția Infiintare firma - autorizatii
Iscir-ul nu autorizeaza cosarii.Am sunat si am intrebat inainte de a scrie pe acest forum.
Răspuns la discuția Infiintare firma - autorizatii
Multumesc pentru raspuns.
Nu inteleg ce inseamna mai special :-/
Firma pe care vreau sa o infiintez are codul caen 8122 (servicii curatenie) si vreau sa prestez si servicii de coserit pentru ca acest cod caen imi permite acest lucru. Ideea este daca dupa curatarea cosului pot elibera o adeverinta de buna functionare pe care clientul o da celor de la distrigaz care o cer o data la 2 ani .
Se tot vehiculeaza termenul de cosar autorizat si nu inteleg cine autorizeaza cosarii daca nu insusi codul caen? Iscir-ul,pompierii si primaria nu autorizeaza cosari si nici nu se ocupa cu asa ceva...