Bună ziua,
Am primit la serviciu, de la un BEJ, o decizie de executare silită prin înființarea unei popriri de 1/3 din venitul net lunar, pentru un credit neachitat.
Executorul judecătoresc are sediul în Brașov.
Eu am domiciliul în Bacău.
Încuviințarea executării silite a fost dispusă de Judecătoria Brașov în Ședință de Cameră de Consiliu.
În ce localitate trebuie depusă contestația la executare ? Bacău sau Brașov ?
Mulțumesc.
Buna ziua,
In paralel cu job-ul la o firma privata, desfasor ca si PFA o activitate ce consta in:
- Societati din Franta imi transmit documentatia – desene, eventual caiet de sarcini - de executie a unor piese metalice(constructii sudate, piese de prelucrat prin aschiere, ansambluri si subansambluri componente de utilaje/instalatii etc.);
- Eu transmit cereri de oferta catre potentiali executanti-furnizori din Romania, in nume propriu/PFA, precizand ca in cazul acceptarii ofertei, relatia comerciala urmeaza sa fie angajata direct de catre ei cu clientul din Franta;
- Cu societatea din Romania care transmite cea mai buna oferta, negociez termenii si conditiile de vanzare si plata conform instructiunilor clientului din Franta. Odata comanda transmisa executantului/furnizorului, reprezint interfata in problemele legate de executie(in special cele privind clarificarea documentatiei si/sau adoptarea anumitor solutii tehnice) si furnizez clientului informatii privind evolutia si stadiul lucrarilor(adesea, poze cu marfa ambalata, pregatita pentru livrare);
- Angajarea transportului si livrarea produselor este in sarcina clientilor;
- Furnizorii din Romania nu au nici un contact direct cu clientii, transmiterea comenzilor si facturilor intre acestia facandu-se prin intermediul meu;
- Odata marfa livrata si receptionata, facturez clientului din Franta comisionul convenit printr-un “gentlemen's agreement”. Desi am convenit cu clientii ca vom semna un contract de comision !?, nu am facut-o nici pana acum – de aproape un an de zile - lor fiindu-le, inteleg, indiferent;
- Dosarele/piesele de pe urma carora am facturat/incasat comision anul acesta au caracter repetitiv – urmand a fi fabricate si in anii urmatori, si provin de la doi clienti din Franta;
- Cateodata, in functie de dosar/piese de realizat, am cate un “gentlemen's agreement” si cu furnizorul roman de la care mai iau un comision de 1 – 5%.
Activitatea desfasurata este la vedere si depun toate declaratiile la fisc.
Cifra de afaceri pe anul acesta/comisionul facturat este de 1928 Euro.
Avand in vedere modificarile din Codul Fiscal privind taxarea PFA-urilor ce vor intra in vigoare de la 01.01.2016, imi pun problema daca sa renunt la PFA si sa lucrez pe SRL-ul prietenei mele – microintreprindere fara nici un angajat, existenta dar fara nici o activitate la aceasta data. Ambele sunt platitoare de TVA si inscrise in VIES.
Pe de alta parte, conform Codului Fiscal, o microintreprindere este “o persoana juridica care realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale”.
In legatura cu acest din urma aspect, conform opiniei unui specialist, gasita tot pe avocat.net,
"In cadrul unei inspectii fiscale, va prevala contractul, substanta economica si nu obiectul de activitate. Este important contractul in care sunt specificate activitatile desfasurate, ceea ce livreaza microintreprinderea, ceea ce solicita clientul si ceea ce rezulta din livrabil"
Intrebari:
- Ce cod CAEN corespunde cel mai bine activitatii descrise ? Ma tem ca nici unul din codurile declarate la Registrul Comertului nu corespund realitatii.
- Activitatea descrisa mai sus, poate fi considerata “consultanta si management” ? In caz afirmativ, as pierde avantajele fiscale ale unei microintreprinderi.
Multumesc.
Buna ziua,
Prin sentință definitivă din 02.03.2007 mi s-a stabilit o pensie de întreținere pentru copil, în cuantum de 327,8 lei corespunzătoare veniturilor de la acea dată.
După 20 de luni de șomaj, am reușit să mă angajez din nou.
Vreau să introduc o Cerere de ordonanță președențială pentru reducerea nivelului pensiei de întreținere, conform venitului pe care îl obțin actualmente.
1. Mă puteți ajuta vă rog cu un link unde să găsesc un model corespunzător pentru o astfel de cerere ?
2. Unde se depune această cerere ?
3. Poate fi depusă această cerere de către altcineva(prietena mea, fratele meu .....) având în vedere că programul meu de lucru este 8,00 – 17,00 și nu prea îmi vine să mă învoiesc în interes personal după 6 săptămâni de serviciu ?
4. Care sunt taxele care trebuie să le plătesc pentru această acțiune și unde ?
5. La angajare nu am fost întrebat dacă sunt căsătorit sau nu și cu atât mai puțin dacă am copii minori
6. Până la ora asta am luat o singură dată salariu, pentru perioada 08.07. – 31.07.a.c.: 1500 salariu brut + ore suplimentare(o oră în fiecare zi, programul de lucru fiind 8,00 – 17,00) = 1008 lei NET.
Nici pentru luna august nu am să iau salariul întreg întrucât toată societatea a fost în concediu în prima săptămână.
Ce fel/formă de adeverință de venit va trebui să solicit la Serviciul Personal, adeverință care să reflecte realitatea, pentru a o atașa la Cererea de ordonanță președențială ?
În mod normal, pentru o lună completă de muncă presupun că o să primesc aproximativ 1200 lei.
Vă mulțumesc.
Buna ziua,
Pana la data de 01.11.2013 am platit o pensie alimentara de 326 lei, conform veniturilor de la acea vreme si sentintei definitive.
In perioada 01.11.2013 - 01.11.2014 am fost somer si am platit voluntar, fara ca fosta sotie sa aiba alta pretentie, 1/4 din indemnizatia de somaj care era de 540 lei.
De la 01.11.2014, ne mai primind indemnizatie de somaj si neavand nici un fel de venit, nu am mai platit nimic.
Din 08.07.a.c. m-am angajat din nou si am un venit net de 1050 lei.
Cum doresc sa-mi ajut in continuare copilul in masura posibilitatilor, care ar fi va rog modalitatea cea mai simpla, rapida si ieftina sa mi se diminueze pensia alimentara la nivelul venitului actual ?
Multumesc.
Buna ziua,
Am 56 de ani, sunt inginer, somer din noiembrie 2013, evident nu mai primesc indemnizatie de somaj din noiembrie 2014.
Evident ca vreau si pot sa muncesc, dar nimeni nu-mi da nici o sansa; orice incercare de a-mi gasi un serviciu, indiferent de post, a fost sortita esecului.
Poate cineva sa-mi spuna va rog, daca si in ce conditii pot primi un sprijin de la stat sau de la autoritatile locale; efectiv nu mai am din ce trai.
Multumesc
Multumesc.
Dar stiti cumva, aceasta banca X care vede imediat ca PF are o "problema" - o poprire la banca Y - este obligata sa informeze societatea care a cerut instituirea popririi, ca PF a deschis un cont pentru PFA ?
Daca teoretic ar fi vorba de datorii la ANAF, presupun ca aceasta nu face distinctie intre veniturile proprii - sa zicem salariul - si veniturile realizate de PFA si-ti ia din orice cont, de PF sau PFA.
Buna ziua .
In urma neplatii unui credit de consum luat ca PF de la o banca, am fost dat in judecata !!!?? de catre o firma specializata, executat silit si mi s-a pus poprire pe contul personal de €(care il aveam evident la alta banca) si mi s-au blocat/luat !!!??? aproximativ 5 € undeva in primavara asta(cel de lei tocmai il inchisesem, fara sa stiu ca se va institui poprirea).
Am un PFA infiintat de vreo 2 ani, cu toate declaratiile si platile la zi si as avea nevoie sa lucrez utilizand aceasta autorizatie ca sa castig niste bani – momentan sunt somer.
PFA-ul nu are cont deschis inca, dar are nevoie pentru ca platile se vor face prin banca; evident ca l-as deschide la alta banca.
V-as rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
1. Este sigur ca orice banca va sesiza imediat faptul ca am niste “probleme” ca si PF si atunci sa ma astept ca in mod “automat” aceasta alta banca sa-mi extinda poprirea si pe contul de PFA nou deschis ? Va instiinta aceasta banca “automat” executorul(presupun ca toate bancile din Romnia au primit decizia/sentinta de executare !!!???) despre deschiderea de catre mine a unui cont pe PFA si executorul va face demersurile ca sa fie poprite si conturile PFA-ului ?
2. nu cumva datoria s-a prescris avand in vedere ca ultima plata am facut-o undeva prin iunie 2010 ? Daca da, ce ar trebui sa fac ca sa inlatur neajunsurile legate de executarea silita ?
Multumesc.