avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate odordionisos

Activitate odordionisos

Buna ziua. Am castigat un litigiu de munca in urma caruia s-a stabilit ca trebuie sa primesc salariile restante, indexate si actualizate cu rata inflatiei si sa imi recapat postul. Am fost reintegrat in firma, iar pentru salarii am apelat la un executor. Acesta mi-a facut initial o notificare cu suma pe care o am de primit, insa aceasta suma mi-a venit in transe inegale, intr-o perioada mai lunga de timp. As vrea sa stiu daca suma pe care o am de primit se modifica pe parcursul executarii (daca se mai indexeaza cu rata inflatiei). Multumesc
Buna ziua. Un amic a incheiat un contract de vanzare cumparare asupra unui imobil. Tranzactia s-a facut la vedere, la notar, cu viramente bancare si sume reale in acte. S-a inteles cu fostii proprietari sa le mai lase lucrurile in imobil pana ce se muta ei si sa stea el acolo. Fostii proprietari tergiverseaza lucrurile si, pe deasupra, mai spun ca au nevoie de anumite zile in care apartamentul sa fie liber pt ca au nevoie atunci sa vina acolo. Ce este de facut?
Din punct de vedere legal, in urma unui act de vanzare-cumparare, exista vreun termen care trebuie acordat fostilor proprietari pt a-si lua lucrurile?
buna seara. se poate scoate cazierul dintr-o alta localitate decat cea de domiciliu? De ex, daca eu am domiciliu in Craiova, il pot scoate din Timisoara?
Buna ziua. Doresc sa achizitionez un imobil care este intabulat ca " spatiu cu alta destinatie" (fost birou). Cum pot schimba destinatia spatiului in spatiu de locuit? Este o procedura complicata? Cat de mare este impozitul pt un spatiu cu alta destinatie raportat la un spatiu de locuit? Multumesc
Răspuns la discuția Iesire din indiviziune
cyan a scris:

Ati avea sanse sa castigati intreaga casa daca in actul de v/c este precizata sursa banilor ptr achizitie (contributia 100% a tatalui dvoastra) iar daca s-ar mentiona si ca suma reprezinta o donatie numai ptr dvs. atunci sansele ar creste peste 100%!:)

Pot dovedi acest lucru doar cu martori. E suficient? Martorii pot fi rude de-ale mele sau trebuie sa fie neaparat persoane straine?
Dores sa aflu pt reevaluarea pensiei unei batrane de 90 de ani ce acte sunt necesare si la ce institutie trebuie trimise. Care ar fi procedura ce trebuie urmata?
( Ea sustine ca nu a fost incadrata correct si nu s-a tinut cont de anumite sporuri acordate pt conditii grele de munca - Baza de tratament Mangalia). Multumesc!
Buna seara. Am urmatoarea problema: In baza legii 112/1995, in calitate de chiriasi, am achizitionat impreuna cu fostul sot un imobil intr-un sat nemtesc.
Pe contractul de cumparare au fost trecuti ca proprietari eu si fostul meu sot.
Tatal meu a fost cel care a achitat integral valoarea casei, plata facand-o personal la primaria comunei, bani care nu au fost niciodata restituiti tatalui meu. Am divortat de 14 ani de sotul meu, dar nu am facut partaj sau iesire din indiviziune pt aceasta casa, fostul sot ramanand in acest timp in ea iar eu cu copiii am plecat la un alt domiciliu. In prezent, am nevoie urgenta de a valorifica aceasta casa, deoarece copiii au crescut si nu au locuinta. Va rog sa ma sfatuiti in ce mod pot obtine casa pe cale judecatoreasca. Multumesc!
Ma confrunt cu urmatoarea problema: stau intr-un bloc vechi in care scurgerile de la apartamente trec prin apartamentul de dedesupt, nefiind incastrate in plafon. De acolo se racordeaza la scurgerea principala(coloana). Teava care vine de la vecinul de deasupra mea si se racordeaza la coloana s-a fisurat si picura. Am contactat un instalator si mi-a spus ca trebuie schimbata. Intrebarea este: Cine trebuie sa plateasca lucrarea? Eu, pentru ca teava se afla pe proprietatea mea, sau vecinul, pentru ca , practic, scurgerea este a dansului? Multumesc!