avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate Antonella Florescu

Activitate Antonella Florescu

limita minima fata de vecin pentru amplasarea constructie este de 1.96m.
Răspuns la discuția succesiune
Puteti sa faceti mostenire dupa tatal dumneavoastra si ceilalti frati sa renunte la mostenire. Nu am inteles bine "dar e o bucata de teren pe care unul din frati si-a amenajat ceva si care vreau sa-i ramana lui normal ca asa ne-am inteles "aceasta face parte tot din suprafata de gradina de langa casa.
Daca da, ar fi bine va va faceti o documentatie cadastrala "cadastru" sa puteti delimita concret suprafetele de teren pe care le veti mosteni.
Dupa efectuarea masuratorilor veti sti sigur ce aveti de facut.
este dreptul dinsii de proprietate chiar daca nu stat niciodata acolo, nu il poate lua nimeni.
un act notarial de iesire din iindiviziune trebuie sa aiba la baza o documentatie cadastrala de iesire din indiviziune avizata de OCPI . Ori OCPI nu poate aviza o documentatie extratabulara,fara extras de carte funciara.
Trebuie sa intocmiti doua documentatii: de prima inscriere si dezmembrare imobil (iesire din indiviziune).
In ambele cazuri trebuiesc semnate in cadrul documentatiilor declaratii de catre toti proprietarii si CNP-urile lor.
Verisorul din America trebuie sa va dea o procura speciala in care il puteti reprezenta la OCPI si la notar pentru iesire din indiviziune si donatie.
Răspuns la discuția Achizitionare teren
nici un notar nu poate intocmi un act notarial numai pentru o singura persoana din titul de proprietate. Trebuie facute toate mostenirile, iesirile din indiviziune si apoi vanzarea cumparae a celei parcele.
Răspuns la discuția Terenul primariei
terenul este al consilului local.dumneavoastra cred ca aveti o asociatie de proprietari din care faceti parte .Puteti singur sau impreuna cu toti proprietarii,sa va intocmiti o documentatie cadastrala, sa o prezentati la serviciul agricol al primariei impreuna cu toate actele car le solicita , sa se atribuie terenul in proprietate in functie de cotele parti indivize ale fiecariu apartament.
Răspuns la discuția Intabulare teren
oficiul de cadastru poate sa primeasca documentatie cadastrala la prima inscriere si cu o copie legalizata dupa titlul de proprietate.
In unele judete, se pot face copii legalizate dupa cotorul titlului de proprietate si procesul verbal de punere in posesie .
Va informati la oficiu daca este posibil si apoi luati legatura cu un notar care sa se deplaseze la ocpi pentru consultatnta si legalizare.