avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate Av. Irina Iliescu

Activitate Av. Irina Iliescu

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand dați o citire contractului de vânzare-cumpărare pe care l-ați încheiat și vedeți dacă se menționează autorizația de construire și procesul verbal de recepție. Apoi verificati extrasul de carte funciara și vedeți ce se menționează în acesta. Ulterior mergeți la un notar sau la un avocat sa va ajute sa obțineți.intreaga documentație existenta la OCPI pentru imobil.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumeavoastra faceti o confuzie. Tranzactiile cu criptomoneda pentru care nu se plateste TVA sunt acele tranzactii ce constau in prestarea de servicii de schimb criptomonede. Adica, daca dvs. oferiti tertilor un serviciu de exchange criptomonede (exemplu: cumparati bitcoin la 10.000 euro si vindeti tertilor la 10.200), pentru diferenta dintre pretul cu care cumparati si pretul cu care vindeti, nu platiti TVA. Pentru mai multe clarificari, cititi decizia CJUE in cauza C-264/14.

Ce spuneti dvs. sa nu platiti TVA pentru cumpararea de produse cu plata pretului in criptomoneda, ar insemna eludarea dispozitiilor legale ref. TVA.
Asa cum ati precizat la inceputul mesajului, doamna respectiva "s-a inscris gratuit" pe site-ul agetiei de matrimoniale. Cel mai probabil, la momentul inscrierii a bifat niste termeni si conditii care tin loc de contract. Recomandarea este ca intai de toate sa cititi acesti termeni si conditii care trebuie sa se afle pe site-ul agentiei.
Buna ziua

Intai de toate analizati contractul si vedeti ce stipuleaza acesta cu privire la neindeplinirea oblgatiilor de catre parti. Apoi, desigur puteti incerca solutionarea amiabila sau solutionarea pe calea instantei.

Din pacate datele oferite de dvs. sunt prea putine pentru a formula un raspuns detaliat si aplicat spetei.
Răspuns la discuția Schimbare din PFA in SRL
Inchideti PFA-ul si deschideti un SRL.
Răspuns la discuția Eticheta in limba romana
Vorbim despre produse noi sau SH/tip outlet?
In primul rand apreciez ca aveti nevoie de un contract de inchiriere in care sa stipulati ca plata se face din contul personal, pentru societate. In acest fel, transferul sumei isi gaseste justificare.In rest, pe partea cu BNR nu aveti nimic de raportat
Răspuns la discuția contestatie
In primul rand ca sa putem raspunde ar trebui sa stim cine anume a emis acea instiintare de plata si ce scrie in cuprinsul sau. Abia apoi vom putea intelege pe deplin valoarea si efectele juridice pe care le produce instiintarea.

Este o instiintare de la fisc, de la un executor judecatoresc, de la o firma de recuperari creante, etc.? De asemenea, sunteti sigur ca asa se numeste documentul primit?
Răspuns la discuția Adjudecare in contul creantei
Si eu apreciez ca vorbim de un bun propriu, pentru ca este dobandit in contul imprumutului. Art. 340 mai sus citat este suficient de clar. Nu conteaza faptul ca bunul a fost dobandit, respectiv in timpul casatoriei ci faptul ca, in ceea ce priveste cauza dobandirii acesta este anterioara casatoriei. Mai precis sesizati diferenta intre: dobandesc in timpul casatoriei un bun, in contul unui imprumut acordat in perioada anterioara casatoriei versus dobandesc un bun in timpul casatoriei cu bani din casatorie.

Acum depinde si ce interes aveti dvs.. dupa cum vreti sa fie propriu sau comun, se pot face interpretari.

Daca discutam pur teoretic, da vorbim de un bun propriu.
Din ce inteleg eu aveti un asazis contract "de mana" si un rezultat de la primul service auto la care ati fost cu vanzatorul. Aceste doua documente va sunt de foarte mare ajutor in instanta, pentru a demonstra reaua credinta a vanzatorului si faptul ca ati cumparat un bun cu vicii ascunse.

Nu imi este clar ce contine ale contract initial semnat si nici daca aveti o dovada scrisa de la vanzator ca a incasat banii. Oricum ar fi, in instanta puteti avea castig de cauza. Dar nu faceti lucrurile dupa capul dvs., consultati un avocat.

Cu privire la intrebarea daca sa mai incheiat acum un contract de vanzare-cumparare cu vanzatorul, raspunsul este da, dar depinde foarte mult de continutul acelui contract de mana - daca prin el s-a transferat proprietatea, sau ce s-a intamplat concret.