avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate oanajuganaru

Activitate oanajuganaru

Intretinere mama ..va rog sa mi dati un raspuns.Sunt la capătul puterilor.mama este cu Alzheimer si dementa internată la un camin.sora a scos bani din cont fara să se consulte cu restul surorilor mai apoi sustine ca a plătit recuperare medicala care a făcut o mama desi nu poate justifica cu nici o chitanță cat a costat.am întrebat la clinica unde a făcut recuperare ca fiind pensionara mama nu a plătit nimic.acum la ea se află cardul cu pensie cumulată pe 4 luni și ne cere bani sa plătim centrul iar la asistenta sociala cei care se ocupa de gradul de handicap le a spus că la centru ea plătește tot.mai mult decât atât a întors o pe mama împotriva noastră și ia spus că noi nu vrem sa plătim.. ne a blocat pe telefon .pe teologul mamei apelul meu este restricționat .nu răspunde la mesaje si nici nu dorește să stabilim cum ne putem ocupa cu toate de intretinerea mamei si a casei părintești .nu ne da buletinul pentru a o duce la investigatii medicale am facut o plângere la poliție dar ni s a spus că nu e de competență lor ..am făcut viză flotant mamei pe adresa mea..cand am facut cardul de pensie eram împuternicita si s a dus sa se puna ea împuternicita.. Nu stim cand este stabilită data comisiei pentru handicap deoarece nu ne spune ..a făcut cont pe aplicații utilități și nu ne da acces la ele ..ce pot face din punct de vedere legal deoarece doar minciuni si actiuni care mie personal imi provoacă rau.va rog un raspuns.nu pot continua asa ..trebuie să existe o lege ceva care cumva sa zică că aduce un prejudiciu noua si mamei
buna ziua..am o intrebare..am fost chemata din liber la servici iar pe programul de lucru nu s a modificat ca am fost in acea zi la servici. m am semnat prezenta..exista dovezi ca am fost la lucru ..am vorbit cu seful ierarhic superior sa mi se dea liberul alta data cu toate astea liberul din condica mi a fost sters de catre loctiitorul sefeisi nici liberul nu mi s a dat si nici nu s a discutat cu mine ce e de facut..ce trebuie sa fac in scris pentru a arata ca totusi am si drepturi nu numai obligatii?
buna ziua..spuneti mi va rog daca sunt asistent medical principal si am absolvit facultate- nu este de specialitate ci Psihologie- pitrivit noii legi intrate in vigoare la 1 august salarizarea mi se poate face ca si absolvent ciclu 1 Bologna intrucat se mai mentioneaza ca se abroga orice alte dispozitii care vin contrare prezentei Legi cadru? nu se mentioneaza de studii de specialitate ci doar ca salarizarea sa se faca raportata la studiile absolvite..multumescanticipat.!
AD DORI UN RASPUNS DIN PARTEA DVS..AM AVUT PROCES CU COMISIA LOCALA PENTRU ELIBERAREA UNUI TITLU DE PROPRIETATE CARE APARTINEA TATALUI MEU .AM AVUT SURPRIZA DE A AFLA CA CITEZ"PENTRU INTOCMIREA TITLULUI DE PROPRIETATE TREBUIE SA SE TINA CONT DE SITUATIA JURIDICA A TERENULUI 'si DE CEREREA DE INTERVENTIE ACCESORIE DIN CARE REZULTA CA TERENUL NU ESTE LIBER.URMAND SA INAINTEZE O OFERTA PE UN ALT AMPLASAMENT.AM SOLICITAT DACA RESPECTIVELE PERSOANE ACTE LEGALE PE SUPRAFATA RESPECTIVA SA LE PREZINTE...BINENTELES CA NU AU AVUT DE UNDE ASA CA AM AVUT CAUZA DE CASTIG-OBLIGATIA CONSILIULUI DE A EMITE ACTUL DE PROPRIETATE..HOTARAREA JUDECATOREASCA ESTE DEFINITIVA SI IREVOCABILA.AM FOST CHEMATI LA PRIMARIE PENTRU A NE SPUNE CA NU NE POT DA TITLU DE PROPRIETATE SI CA NE VOR DA IN ALTA PARTE..AM PRIMIT SI ACASA IN SCRIS O OFERTA CU UN ALT TEREN...CE SE POATE FACE IN CONTINUARE..ALTA CHEMARE IN INSTANTA..DACA DA VA ROG UN SFAT CE BAZA LEGALA AM ORI SA FIU DESPAGUBIT IN BANI CU VALOAREA TERENULUI LA CARE SA MAI CER DESPAGUBIRI CA A FOST LUAT ABUZIV..DACA NU ACCEPT OFERTA MI SE POATE ELIBERA TITLUL DE PROPRIETATE DUPA CARE TREBUIE SA DAU IAR IN JUDECATA EU PE CEI CARE AU OCUPAT TERENUL?
nu e valabil daca mergem si incheiem un contract de vanzare cumparare ca si cand acum achizitionam terenu pentru prima data si ramane la intelegere cu vanzatorul sa i platim impozitul daca el l a platit pana acum? vreau asta pentru a inlatura chemare in instanta..se cam bat cap in cap ce zic pentru ca l am platit odata si un alt contract vanzare cumparare presupune sa i dam iar bani?
bunicul meu acum 19 ani a cumparat un teren de 2400mp dar am incheiat un contract vanzare cumparare scris de mana dupa care l am legalizat la notar..terenul nu e inregistrat nici la primarie nici la fisc iar acum am constatat ca in actul scris de mana acolo unde se precizeaza vecinii unu din ei e gresit adica nu e locul lui acolo.pot face un alt act vanzare cumparare la notar redactat corect deoarece traiesc si martorii de atunci si vanzatorii?
Răspuns la discuția zidire geam uscatorie
In capitolul III art 615 din Noul Cod Civil este prevazut respectarea limitelor juridice ale dreptului de proprietate privata,aliniatul 2 al articolului respectiv arata ca fereastra pentru vedere,balconul ori alte lucrari cu linia de hotar spre fondul invecinat sunt interzise la o distanta mai mica de 1 metru.
Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva raspunsuri referitoare la urmatoarea problema..bunicul meu in urma unui act partaj voluntar a mostenit o parte teren agricol.Mama mea fiind unica mostenitoare dupa decesul bunicului a facut succesiunea,a fost depusa la primarie o cerere la serviciul agricol pentru restituirea dreptului de proprietate conform legii18/1991 atat de bunicul meu cand inca traia,cat si de mama mea dupa decesul acestuia..cei de la primarie au cerut niste formalitati pe care mama mea le a indeplinit insa nu am primit nici un raspuns.As dori sa stiu daca exista o alta varianta prin care mama mea cu acest act de partaj sa poata sa instraineze acest teren..multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Fals in acte administrator bloc
am facut sesizare la primarie si am trecut toate nemultumirile acolo...i s a trimis administratorului o sesizare conform careia trebuie sa intocmeasca corect tabelul de cheltuieli altfel ia amenda...asteptam sa facem sedinta cu locatarii pentru a l schimba...
buna ziua..am nevoie de un sfat in urmatoarea problema.la 1 mai am cumparat un apartament cu 3 camere in timisoara...la notar s/a cerut asa cum se face de obicei declaratie de la administrator precum imobilul pe care l cumparam nu are datorii..dupa o luna de la cumparare la plata lunara la asociatie a fost adaugata o suma de bani reprezentand caldura consumata in decembrie...repet..am cumparat in mai.normal ar fi fost ca administratorul sa precizeze faptul ca vechiul proprietar are de plata o suma restanta rezultata din caldura consumata in lunile din iarna 2013/2014.banii pe luna mai nu i a incasat dnul administrator pe motiv ca nu poate taia chitanta pe jumatate din suma deoarece am spus ca platim doar partea noastra..a mai spus ca va luna din fondul de reparatii strans al vechiului proprietar pentru a opri pentru caldura consumata iar noi sa punem banii la fondul de reparatii..vreau sa stiu daca are voie sa faca asa ceva...ce se poate face deoarece a dat acea declaratie falsa precum nu sunt datorii la apartament..