avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate Mamuni

Activitate Mamuni

Din 1990, platesc impozit pe un teren agricol. Primaria pur si simplu a trimis instiintare de plata.
Terenul a apartinut familiei din partea mamei, dar nu am act de proprietate. Acum la batranete, as vrea sa-l vand.
Cum sa procedez ca sa fie legal?
Multumesc.
Am facut un dosar de despagubire, care a fost foarte mult intarziat din cauza secretarului Comisiei locale. I-am dat in judecata si ca urmare, au facut un fals, inlocuind titularul dosarului cu mama acesteia (care este decedata). In urma acestui fals, care n-a fost recunoscut ca atare de nimeni, Comisia judeteana a respins dosarul. Am contestat la tribunalul Harghita hotararea Comisiei in 2016, dar mi s-a respins. Am recurs la toate etapele procesuale ulterioare, terminand cu contestatie in anulare, dar mi s-au respins. Nu am gasit in orasul meu avocat care sa se ocupe cu dosar pentru CEDO. Pot face singur dosarul pentru CEDO? Unde gasesc instructiuni?
Daca un functionar public a facut un delict in timpul cand era in activitate si era procesual pasiv, dupa iesirea la pensie nu mai are aceasta calitate, deci nu mai raspunde pentru faptele sale?
In ce Lege si in care articol se gaseste aceasta?
Va rog sa-mi spuneti daca exista termene pentru inaintarea de catre secretarul unei comisii locale , catre comisia judeteana a unui dosar complet de despagubire.
Mi s-a mai cerut o adeverinta pentru laamurirea unei probleme, am predat-o, dar secretarul nu a trimis dosarul mai departe cinci ani. In HG 890/2005, nu am gasit o referire concreta la un astfel de caz ( transmiterea mai departe in cazul completarii cu un act a dosarul). In ce lege se arata care sunt termenele de trimitere a actelor administraative?
De ce se considera validarea de doua ori a unui teren nelegala, daca prima data a fost cerut conf. Legii 18/1991, proprietarul n-a primit nimic si a decedat in 1992, iar un mostenitor dupa Legea 247/2005 a facut dosar de despagubire pe acelasi teren.
Care lege spune ca este nelegal, ca o suprafata sa fie ceruta si validata de doua ori?
Răspuns la discuția proces civil
Dar oare nu o sa se ascunda dupa Comisie, ai carui membri semneaza ce scrie primarul, deoarece ei sunt functionari in primarie?
Discuție proces civil
Cum pot da in judecata pe un primar, care in calitatea lui de presedinte al Comisiei pt. restituirea proprietatilor, a facut un fals intelectual, determinand asrfel comisia judeteana sa-mi respinga dosarul de despagubire?
Cine are personalitate juridica procesuala:comuna, primarul sau comisia locala pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor?
Am dat in judecata comuna (in urma studiilor pe care lea-m facut pe net, unde am gasit explicatii si cazuri similare) pentru ca, secretarul comisiei a tinut dosarul meu de despagubire 5 ani, pe motiv ca nu s-a intrunit comisia ca sa aprobe o adeverinta de cetatenie emisa de politie si l-a trimis numai dupa numeroase interventii. Am pierdut pe motiv ca de fapt trebuia sa dau in judecata comisia. Dar comisia nu are patrimoniu si de fapt de vina sunt primarul si secretarul care nu si-au indeplinit atributiile de serviciu. Pe de alta parte primaria este organul reprezentativ al comunei.
Am depus dosarul pentru despagubire din 2005 la Comisia Locala a Comunei.
Acest dosar nu a fost inaintat pana in 2014.
Am dat in judecata Comuna (care are personalitate juridica), pentru a-mi plati despagubiri , deoarece din cauza tergiversarii trimiterii dosarului am fost impiedicat sa primesc aceasta despagubire.
Primarul si Comisia Locala de Despagubire nu au personalitate juridica, dar acum se leaga de tot felul de nuante si interpretari.
Cum sa procedez?