avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Activitate cicinho

Activitate cicinho

Mulțumesc pentru răspuns !

Carp Mircea a scris:

In baza legii 127/2019 care va intra in vigoare la 01/09/2021(daca va intra) indicele de corectie va disparea ca si notiune.
Deci, nu va mai intra in calculul pensiei.

Bună seara,
În baza noii legi a pensiilor, valabilă de la 01.09.2021, indicele de corecție rămâne 1,41 pentru cei care beneficiază de condiții speciale de muncă ( e vorba de cei care lucrează în domeniul metalurgiei). Vă mulțumesc anticipat !
Bună ziua,
Se pot cumula pentru ieșirea la pensie 2 reduceri, adică reducere pentru grupa specială și reducerea de 2 ani odată cu intrarea în vigoare a legii 163/2020 ?
Vă mulțumesc !
Răspuns la discuția Restructurare
Nu, prin descentralizare, au trecut de la spital la primarie.
Discuție Restructurare
Buna seara !
Am o nelamurire si as dori sa ma ajutati
Sotia este angajata cu contract pe perioada nedeterminata ca asistent medical pe cabinet scolar. In cazul in care scoala se desfiinteaza, ea(sotia) poate sa-si piarda si ea locul de munca ? Mentionez ca este angajata la stat si nu la particular si are colege care sunt angajate cu contract pe perioada determinata. Este posibil ca sa isi piarda locul de munca, iar cele cu contract pe perioada determinata sa ramana angajate ?
Va multumesc anticipat !
Buna ziua,

Sotia mea lucreaza in sistemul de sanatate de stat si ar vrea sa isi recupereze banii care i-au fost retinuti in urma diminuarilor salariale facute de guvernul Boc in iunie 2010. Care este modalitatea ?
Va multumesc anticipat si astept un raspuns !
Buna ziua,

Vreau sa ma ajuta-ti cu o informatie.In momentul de fata sunt somer, dar am gasit de lucru la o firma particulara sub forma de contract de comisionare. Vreau sa stiu daca o sa mi se diminueze venitul din somaj daca o sa accept sa incep colaborarea cu aceasta firma. Mentionez ca nu este vorba de contract de munca.

Va multumesc anticipat !
Discuție Angajat
Buna ziua !
Sunt angajat cu carte de munca din 2010, cu jumatate de norma. De 3 luni, am aflat ca firma la care lucrez nu a platit catre stat contributiile, chiar daca lunar mie, mi sau retras banii, pe statul de plata. Intrebare ! Pot palti din urma aceste datorii( ma refer la contributiile catre casa de pensii, casa de sanatate, somaj si celelalte care trebuiesc achitate) ?
In acest timp, din 2010 pana in prezent, se tine cont de vechime pe cartea de munca, chiar daca nu au fost platite datoriile catre stat.
Va multumesc anticipat si astept cat mai multe raspunsuri favorabile.
O zi buna !