avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters325113

Activitate ContSters325113

D-l Goe,si eu cred la fel.Chiar daca nu am finalizat actele la notar (din cauza vanzatorului )eu aveam si posesia si folosinta.In dex am gasit : " a trece cuiva stapanirea unui lucru" Poti instraina foarte bine si fara contract. in general vorbind.
Astept parerea unui expert cadastru sau autorizat opci.
Multumesc in primul rand pt raspuns.In antecontract se zice ca x vinde lui y imobilul format din casa si teren, cu pretul de ..... avans achitat 50% din valoarea contractului,pune in posesie pe y cu data de.......iar vanzatorul se obliga ca pana pe data de (peste 4 luni) sa faca demersurile necesare( succesiunea si cadastru) obtinerii actelor pt perfectarea contractului la notar.Cu data punerii in posesie cumparatorul va achita toate cheltuielile comune (curent,gunoi, impozite)
Referitor la masuratorile cadastrale am citit pe undeva, ca limitele de proprietate se considera cele din acte "daca proprietarul si vecinul nu indica altceva." De aici intrebarea mea.
In cazul meu proprietara si cu vecinul au aratat alta linie granita decat cea din acte.
Buna ziua! la intabularea unui imobil proprietarul da o declaratie ca nu a instrainat imobilul.Se considera instrainat, daca proprietarul in baza unui antecontract de v-c, a pus in posesie cumparatorul?.La data efectuarii masuratorilor pt cadastru imobilul era de 6 luni in posesia cumparatorului.
In cazul acesta cine trebuia sa semneze pv de vecinatate?cumparatorul sau vanzaturul sau ambii? Putea vanzatorul si cu vecinul sa cada de acord si sa indice alta limita de granita decat cea din acte,in detrimentul cumparatorului ?E legal ?
Cum trebuia sa se procedeze daca limita de granita cu vecinul era partial imprejmuita cu gard? Multumesc celor ce vor raspunde!
Cum ar trebui sa sune notificarea?
As vrea sa stiu daca intr-o actiune de granituire paratul recunoaste dreptul reclamantului si accepta schimbarea limitei de hotar la prima infatisare, mai poate fi obligat sa achite reclamatului onorariul avocatului?
Se stie ca niciun avocat nu iti redacteaza actiunea gratuit astfel ca vrand-nevrand angajezi din prima un avocat fiindca nu ai cum sa prevezi ce va face paratul.
Va multumesc!
Răspuns la discuția rectificare schita cadastrala
Nu stie nimeni?
Supun atentie forumistilor urmatoarea speta:
Am facut un antecontract pe o casa cu teren cu vanzatoarea care inca nu avea succesiunea facuta ...Am vazut imobilul si am observat ca linia de granita era chiar peretele casei (ce urma sa o cumpar ) si ca nu are acces in spatele casei din cauza gardului facut din coltul casei pe lungimea curtii.Inclusiv streasina casei era practic in curtea vecinului.L-am intrebat atunci daca asa a fost granita de la bun inceput? A recunoscut ca a mutat gardul cu 1 m inspre proprietatea mea in baza unei intelegeri a parintilor mostenitoarei cu parintii vecinului.Am asteptat sa se faca cadastru de catre mostenitoare banuind ca topograful va tine seama de actele prezentate si nu de intelegerea verbala.Desi eram in posesia imobilului de 6 luni nu am fost convocata sa particip si eu la masuratori ,mostenitoarea declarand ca nu a instrainat imobilul si s-a pus deacord cu vecinul sa declare granita ca fiind aceea din teren cu gardul mutat desi in acte granita era in linie dreapta nu cu saritura la mijloc.Am inteles din spusele topografului ca vecinul nu a vrut sa semneze p.v de vecinatate iar nesemnandu-l nu se putea face contract de v-c ,mostenitoarea riscand sa-mi plateasca mie dublul avansului achitat care era de 50% din valoarea casei.Asa ca dansa a semnat ca granita e cea indicata de vecin.Mie nu mi-a spus nimic ca au fost probleme cu granita,,m-a chemat la notar unde am semnat contractul de v-c urmand sa primesc CF si schita dupa 2 saptamani.Doar atunci am vazut schita cand era prea tarziu.
Alta gresala facuta de topograf e ca nu a luat in calcul la "suprafata din acte "si terenul de sub casa (a luat doar TP)astfel ca in loc sa ies cu minus suprafata fasiei ocupata fara acte de vecin,am iesit cu plus mare.
Ce mai pot face acum? vecinul, de cate ori vorbesc cu el imi flutura schita cadastala( a mea) zicandu-mi ca "asa am cumparat" .Proprietatea lui nu e intabulata.
Va rog mult:
Ce fel de actiune trebuie sa inaintez? granituire cu revendicare si rectificare schitata cadastrala? Si documentatia e gresita,cer si rectificare documentatie?
Pe cine sa chem in judecata? vecinul,,vanzatoarea,topograful autorizat, OPCI?
Pe total suprafata masurata e mai mare decat in acte dar plusul e la gradina (teren arabil) Daca se masurau parcelele pe categorii folosinta si se lua in calcul si terenul de sub casa ar fi iesit minus 32 m (fasia ce o revendic ) la curti constructii si 80 m la arabil.
Intentionez sa angajez avocat dar dupa ce vad intampinarea "paratului".Poate se razgandeste si accepta sa-si mute gardul fara judecata. Din cauza asta vreau sa fac singur actiunea de chemare in judecata.
pt userul 7 up:

"cota poate ramane 50-50 doar daca vrea si el, altfel va tb sa dovediti ca ati contrib cel putin egal sau ca el a contrib mai putin desi are venit mai mare;"

Nu trebuie sa dovedeasca nimic cel care cere 50% din bunurile comune.Dovada trebuie facuta de cel care pretinde o cota mai mare de 50%.Nu conteaza doar veniturile fiecaruia ci si contributia femeii la cresterea si ingrijirea copiilor si munca depusa in gospodarie.
Multumesc pt raspuns! suprafata pe total a iesit in plus,dar pe categorii de folosinta a iesit minus la curti constructii si plus la arabil(gradina).Nu doresc neaparat sa am si acte pe fasia de teren din spatele casei ci doar sa-si mute vecinul gardul cu 1 m inapoi ca sa pot repara si intretine si" dosul" casei.Vreau sa introduc actiunea de chemare in judecata si dupa ce vad intampinarea paratului functie de ce va scrie, voi lua si un avocat.Daca angajez inainte avocatul si paratul la prima sedinta accepta sa ne intelegem amiabil atunci inseamna ca am platit avocatul degeaba,nu? sau imi da inapoi banii reprez. onorariu?
Buna! Daca cumparatorul ( caruia nu i s-a prezentat schita cadastrala decat dupa semnarea contractului de v-c) vrea sa ceara granituirea intrucat cadastrul s-a facut luand gresit limita de hotar cea existenta pe teren (in baza unei intelegeri intre fostii proprietari) care nu corespundea cu cea din acte, va trebui sa ceara granituire cu revendicate sau fara?